Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la grunf » Sub vel 15, 2025 9:36 pm

Khadgar2007 napisao:Ali krajem proljeća mi dolazi na red jedan Sansui G9000 koji ima ovalne kondenzatore koje mislim restaurirati po Kaletovim uputama koje je on okačio na audiofil.net,a za to bi bilo dobro da imam nekakav dobar silikon za elektroniku.

onda uzmi tu siku 11FC i prst u uvo , ja je koristim na poslu, u brodu i doma i moram priznati da vridi svakog eura
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub vel 15, 2025 9:52 pm

Može,hvala na savjetu.

Inače od Sike sam koristio nekakvo 2K poliuretan ljepilo za vjetrenjače. Imam prijatelja koji radi na vjetrenjačama i oni to koriste, a kada istekne rok onda moraju baciti ali on to zna donijeti kući. To čudo drži samo tako. Treba nekih 24 sata da stisne kako treba ali nakon toga nema micanja.

Ovaj tjedan se malo ljenčarilo jer čekam dijelove za par manjih servisa pa sam se prihvatio posla da napokon nakon jedno tri godine bez njih stavim zavjese na prozore u labosu. Razlozi zašto nisam to prije napravio su nebitni za forum. :lol:
Imam ih od prije i stoje mi tko zna koliko godina tako da je trebalo samo skratiti ih na visinu prozora i porubiti da ih mogu nataknuti na DIY karnišu.
zavjese 1.jpg

zavjese 2.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon ožu 24, 2025 10:09 pm

Grunfe, evo DIYa se punom parom. Prešao sam sa šivanja na zidanje. :lol:

Kako imam rastavljenu kaljevu peć u podrumu, rekoh si da je vrijeme da se vrati na mjesto di je nekad i bila. Možda ću je koristiti, a možda i ne ali dobro je imati. Već tu postiji betonska podloga na kojoj je peć bila,ali kako sam imao cigli koje sam povadio iz termice rekoh da napravim cigleni "temelj" jer mi zgodno izgleda. Laser je tu za pravi kut i mogu reći nije loše ispalo. Još samo treba zaliti da se ispune fuge i to je to. Spremno je za zidanje kaljeve peći.

1.jpg

2.jpg

3.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Pon ožu 24, 2025 11:41 pm

Khadgar2007 napisao:Grunfe, evo DIYa se punom parom. Prešao sam sa šivanja na zidanje. :lol:

Kako imam rastavljenu kaljevu peć u podrumu, rekoh si da je vrijeme da se vrati na mjesto di je nekad i bila. Možda ću je koristiti, a možda i ne ali dobro je imati. Već tu postiji betonska podloga na kojoj je peć bila,ali kako sam imao cigli koje sam povadio iz termice rekoh da napravim cigleni "temelj" jer mi zgodno izgleda. Laser je tu za pravi kut i mogu reći nije loše ispalo. Još samo treba zaliti da se ispune fuge i to je to. Spremno je za zidanje kaljeve peći.

a zan san da je neka još gora rabota od šivanja čin te nema ovako dugo :lol: :lol: :lol:

jedva čekamo sljedeći izazov :lol:

možda nam pošalješ sliku kako muzeš neku kravicu, nikad se ne zna :lol:
grunf

PostPostao/la grunf » Pon ožu 24, 2025 11:47 pm

nadam se da ta kalijeva peć na kraju neće sličiti na ovu dolje

Watch on youtube.com
grunf

PostPostao/la Edison » Uto ožu 25, 2025 12:00 am

grunf napisao:nadam se da ta kalijeva peć na kraju neće sličiti na ovu dolje

:lol: :lol:
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto ožu 25, 2025 12:11 am

Hahhaa. "Tumpleki". Baš sam ih znao pogledati malo na RTL kockici ali ove "nove" epizode nisu niti do koljena starima.

S obzirom da je temelj napravljen sasvim pristojno niti kaljeva peć ne bi trebala biti daleko od toga.
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Uto ožu 25, 2025 8:43 pm

dok se khan igra sa pećima ja se igran sa rashladom :lol: :lol:
pripremia četri od pet mrtvaca za servis , svaki nekih 330kg bez palete :lol:
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto ožu 25, 2025 10:35 pm

Tako mali,a toliko kila imaju? Pa od čega su napravljeni. Onaj moj trafo ne izgleda nešto manji od ovih a nije niti približno tako težak.
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Uto ožu 25, 2025 10:58 pm

Khadgar2007 napisao:Tako mali,a toliko kila imaju? Pa od čega su napravljeni. Onaj moj trafo ne izgleda nešto manji od ovih a nije niti približno tako težak.

a 8 cilindara, elektromotor u njima je trofazni, 100A pa računaj , bakar ,limove , radilicu, klipnjače , glave .... skupi se :D
grunf

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica