Ja se pak ponovo uhvatio prepravke PCBa za jedan "univerzalni" ispravljač. Neki dan sam doznao da se ima za kupiti takozvanih "edge konektora" pa ću njega iskoristiti da upiknem PCB di je referenca/opampovi i pomoćna elektronika na glavni PCB di je ostatak elektronike. Tako da sam stavio više SMD dijelova i smanjio PCB. Mučilo me kako spojiti na elegantan način pomoćni sa glavnim PCBom.Samo još trebam prepraviti glavni PCB da stane taj edge konektor i to bi bilo to. Nakon toga ide izrada testnih PCBa da se vidi kako ovo čudo funkcionira.
Dobra stvar kod ovog napajanja je to što ima predregulator(na fazni pomak) tako da se na glavnom serijskom elementu u samome ispravljaču neće potrošiti previše snage što znači može se staviti relativno mali hladnjak. Mana je ta budući da je regulator na fazni pomak mrežni trafo treba da ima zračni raspor(čitaj gromada od trafoa) ili standardni trafo+zavojnica kao što su to riješili ovi iz Delta elektronike što opet znači dosta željeza.
Delta elektronik 500-03.jpg
Inače ispravljač je Delta elektronika E0300-0.1 što bi značilo 300V/0.1A ali naravno kao i onaj poznati Elektorov relativno lako se skalira na bilo kakav napon/struju.
Evo i malo objašnjenja kako šema funkcionira
" target="_blank
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.