AD1862 modul , nadogradnja za 20bitne DAC-eve

Re: AD1862 modul , nadogradnja za 20bitne DAC-eve

PostPostao/la qmarjov » Uto sij 06, 2026 1:09 am

Ja sam napravio Mirin AD1862 dac koji radi vec 1,5 godinu. Prezadovoljan sam kvalitetom zvuka. Dac je bez shift registara tako da sam koristio i2soverusb karticu. Izvrsna kartica ali mora imati vlastito napajanje jer je zvuk u suprotnom dosta losiji.
Imam jos 2 komada 1862 pa bi ih mogao eventualno spojit u paralelu sa postojecim. Takoder imam pcb od ad811 (vunce) koju nisam nikada zavrsio zbog prilicno visoke cijene komponenata tako da trenutno koristim Bursone u I/V stupnju.
qmarjov

PostPostao/la grunf » Uto sij 06, 2026 9:06 pm

qmarjov napisao:Ja sam napravio Mirin AD1862 dac koji radi vec 1,5 godinu. Prezadovoljan sam kvalitetom zvuka. Dac je bez shift registara tako da sam koristio i2soverusb karticu. Izvrsna kartica ali mora imati vlastito napajanje jer je zvuk u suprotnom dosta losiji.
Imam jos 2 komada 1862 pa bi ih mogao eventualno spojit u paralelu sa postojecim. Takoder imam pcb od ad811 (vunce) koju nisam nikada zavrsio zbog prilicno visoke cijene komponenata tako da trenutno koristim Bursone u I/V stupnju.

šteta šta ti nije AD811 u funkciji , ja sa Bursonovim op ampovima za I/V stupanj nisam zadovoljan , slao mi ih je za recenzije a i ostalo je samo na tome , sad su negdi po ladicama ,vataju prašinu
pošto sam ja radio shemu za vunceov PCB mogu ti pomoći da je složiš i sa jefftinijim komponnetama

znam ja da je AD1862 dobar čip , samo je pitanje jeli bolji od PCM1702 , oba su dosta slična na papiru a koji je zapravo bolji uskoro ćemo znati ;)
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la qmarjov » Uto sij 06, 2026 9:29 pm

Znam da mi Burson najslabija karika. Imam 5 plocica od Vuncea ili tvojih i stoje vec neko vrijeme neiskoristene. Zadnji put kad sam racunao cijenu komponenata bilo je prilicno skupo a sad vjerojatno i skuplje. Bez obzira na to spreman sam za gradnju. Vec neko vrijeme ne pratim Mirin forum. Dali je AD811 jos uvijek top. Kakav je tvoj cijevni I/V izlaz. U opciji su i transformatori.
Jeli AD811 dozivio neke vazne preinake i moze li se iskoristit stari pcb.
qmarjov

PostPostao/la grunf » Uto sij 06, 2026 11:46 pm

qmarjov napisao:Znam da mi Burson najslabija karika. Imam 5 plocica od Vuncea ili tvojih i stoje vec neko vrijeme neiskoristene. Zadnji put kad sam racunao cijenu komponenata bilo je prilicno skupo a sad vjerojatno i skuplje. Bez obzira na to spreman sam za gradnju. Vec neko vrijeme ne pratim Mirin forum. Dali je AD811 jos uvijek top. Kakav je tvoj cijevni I/V izlaz. U opciji su i transformatori.
Jeli AD811 dozivio neke vazne preinake i moze li se iskoristit stari pcb.

ta PCB je i dalje aktualna ko i AD811 , nikakvih promjena zasad nema tako da možeš koristiti PCB koje imaš , umisto ADA4625 u regulatrima možeš koristiti i druge jfet op ampove , npr OPA1641 koji je dosta jeftiniji

šta se tiče samog tube I/V stupnja ja bi volia da ima i katodno slijedilo na izlazu ali ovako je naručen i po kritikama dobro zvuči ,čak ih je i dosta napravljeno , evo danas je osvania jedan novi dac u mirovoj temi i to baš sa tim I/V stupnjem tako da je ok ako se želiš odlučiti na njegovu samogradnju
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

Prethodni

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka