Fane širokopojasni zvučnici 15"

Re: Fane širokopojasni zvučnici 15"

PostPostao/la vifaton » Uto ožu 10, 2026 8:27 am

Ne to nij slučaj sa ovim zvučnicima.
U stvari što se mene tiče tema je gotova, jedino ako netko ima kakvih pitanja.
vifaton

PostPostao/la vifaton » Čet kol 27, 2026 11:40 am

Još jedna stvar me zanima u vezi ove teme,
a to je, pošto su ove kutije izgrađene od obične iverice 18mm, a ne medijapana, šta mislite dali bih se dobio pomak u zvuku na bolje kada bih za njih izgradio bolje kutije ali isključivo od medijapana, nisam lud da bacam pare na skupu šperpločui, jer su cijene lude?

Znači masivnija kutija od mdf-a, možda i drugačijega oblika, širine i dubine, pa i zapremine malo veće, dali bi to moglo zvučati bolje, jeli itko radio slične eksperimente?
S obzirom da sam ovu kutiju solidno (precizno) izgradio, ali su stranice tanke pa dosta vibriraju, mada sam gornju polovicu obložio 4mm bitumen lepenkom, nekako me kopka, a uskoro ću imati i vremena, a neda mi se još naručivati skupe drajvere za veliki trosistemac, pa bi možda ovo doveo do kraja, barem bi lijepo izgledali kao neki stari jbl, možda bih sa njima utukao još nešto svoje buidućnosti, umjesto da ih liferujem. Usput da kažem ovom što tvrdi da to nije hifi, da je promašio, ovo je itekao dobra stvar i taj grafikon ništa ne vrijedi kada se zvučnici postave u sobu.
vifaton

PostPostao/la micro » Čet kol 27, 2026 8:47 pm

Nista bitno se nece promjeniti da napravis kutiju od MDF. Zvucnik je za razglas i tako je i napravljen to nece promjeniti kutija , rekli su ti prije stavi notch filtere i to je to.
12" se prodaje u farnellu za 70 funti , koliko su stajali 15".
micro

Prethodni

Vrati se na: Zvučnici