Skicirao sam i Alpha TL.

Kombinirao sam sve od 35 - 38Hz što se tiče tjuninga kutije što direktno utječe na površinu presjeka te dužinu porta. Najbolje odgovara 35Hz. Također, predložene mjere po "zlatnom odnosu" su najbolje. No, postoji jedan problem.
sph-165ke.pdf
Dimenzija samog drivera. Pošto će biti malo upušten na prednoj ploči, magnet bi praktički dodirivao pregradu unutar kutije što mi nikako ne odgovara. S druge strane, sama blizina te pregrade do drivera je podosta neugodna, a i skoro je nemoguće dampirati površinu iza samog drivera. Stoga, zaključio sam da mi Alpha TL neće odgovarati u ovom slučaju te ću napraviti kutiju kako sam izračunao po Martinu J. Kingu.

Jedinu stvar koju sam promijenio od prošli put je taj što će ipak port biti na zadnjoj strani skroz gore. Problem ga je zaštiti da mi nešto na upadne unutra, a bilo što stavljati preko njega bitno mijenja tjuning kutije. Tako da, port je premješten iza što nimalo ne mijenja proračun niti tjuning kutije.
Eto, nacrt ću proslijediti Deanu i kad bude vremena, kutije idu u izradu. Mogu samo reći da jedva čekam

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.