Osciloskop nabava.

Osciloskop nabava.

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto stu 05, 2013 1:42 pm

Možda je došlo vrijeme da u svoju "radionu" donesem i kakav skop. E sada je pitanje kakav;nov ,stari,kištru od 30kg,nešto manjega... U chipoteci imaju UNI-Te po 2600kn koji su lijepi,mali stanu u WC ako je potrebno. Zahtjevi su neka pristojna osjetljivost oko par mV, maksimalna frekvencija po meni dosta oko 20MHz i naravno dvokanalni.Uglavnom da mogu tu i tamo izmjeriti šum nekog napajanja i pipkanje oko RIAA mreža to bi ja mislim bio najfiniji posao koji bi radio. Osobno ne bi htio neku kištretinu koja je duboka pola metra ali opet ako se do 1500kn može naći skop koji me služio veoma dobro u nabrojane svrhe napraviti će se koji kubik prostora za njega.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

Re: Osciloskop nabava.

PostPostao/la micro » Uto stu 05, 2013 4:23 pm

http://www.njuskalo.hr/mjerni-instrumen ... as-8364635

Probaj da spustis do 1500, ako je ovaj ok ni na ebayu ne prodaju povoljnije.
micro

PostPostao/la mishox » Uto stu 05, 2013 4:51 pm

mislim da je ovo najbolji izbor:
http://www.batronix.com/shop/oscillosco ... 1052E.html

Naručiš i miran. Zaboravi one precjenjene starudije po domaćim oglasnicima. To je nekad davno koštalo, danas nema razloga više, stoga je cijena koju traže smiješna.
---------------------
http://www.misho.info
mishox

PostPostao/la micro » Uto stu 05, 2013 10:57 pm

Ja se ne bih slozio sa gore napisanim, onaj tex prepisa ovog plastikanera uzduz i porijeko iako je mozda vec punoljetan:) , jednostavno u svoje vrijeme nije bio iz najjeftinije klase skopova kao gornji rigol, koji ima "overklokovane" analogno digitalne konvertore i kad stane ventilator ili skupi malo prasine :whistle:

Inace imam mozda bas taj model rigol skopa, kako spominje mjerenje mV sa ovim to moze zaboraviti , vecina tih plastikanera ima dosta dijecijih bolesti koje jos nisu prelezali;) , tako da moze biti miran ako ima uz takvog plastikanera i neki punoljetni tex ili nesto slicno. Moze proci i takav plastikaner ali mora da gurne ruku malo dublje u kasicu prasicu :D
micro

PostPostao/la micro » Sri stu 06, 2013 8:11 am

Da kupujem a ne kupujem trazio bi ovakav analogni, u svoje vrijeme hi-end bi se moglo reci :D
http://www.ebay.co.uk/itm/Tektronix-246 ... 2854800%26
micro

PostPostao/la davorin » Sri stu 06, 2013 9:59 am

Osciloskop kakav Khadgar2007 treba, mora biti u skladu i s tehničkim znanjem i potrebama korisnika. Četvero-kanalni skupi osciloskop s jako puno naprednih mogućnosti za koje se traži primjerena educiranost, sigurno ne treba Khadgar2007-u, pogotovo što je i vrlo visoke cijene.
Treba mu osciloskop upravo onakav kakav je na početku i opisao (možda čak i sa 10MHz kao graničnom frekvencijom) koji neće previše platiti (morat će za 2 dobre sonde dodati još novaca; jedna treba biti s preklopom 1:1/1:10).
Klasični analogni osciloskop, rabljeni u dobrom stanju, će sigurno koštati puno manje od novijih prijenosnih modela sličnih karakteristika.
davorin

PostPostao/la tubeman » Sri stu 06, 2013 10:26 am

Zbunjujemo ga :)

Čovjek želi neki klasični skop i ima problem :)

Rigol izgleda simpatično, ali micro je već napisao ono bitno.
Na kraju, s poštarinom i porezom to ispadne preko $400, a "problemi" ostaju.
Činjenica je da se za ništa ne može dobiti nešto, i mislim da je Rigol u rangu onih kineskih RLC metara.
Nije niti to loše, pogotovo ako s njim idu i dvije sonde :)
Dobra sonda sama po sebi košta najmanje $50.

Ali ako dobiješ kilavi skop i kilave sonde onda nisi napravio ništa.
Ja sam se nakupovao svakakvih sondi (dvadesetak) i na kraju koristim stare TEK i HAMEG sonde jer ove "jeftine" imaju kojekakve nedostatke.

S druge strane, cjenovno dostupni TEKovi nemaju digitalne izlaze i readoute, ali ja to ne smatram problemom, pogotovo ako ih znaš koristiti.

Ne znam zašto smo se zakačili za TEK jer postoji mnoštvo dobrih skopova i drugih firmi.
Znam da strasti rastu (varijanta: dodam još malo pa dobijem bolje, pa još malo - pa će biti još bolje...) ali dobro je stati na loptu i procijenit za čto će se to koristiti.
Uvijek je bolji ikakav nego nikakav :) :) :)
Treba samo paziti što se kupuje jer jeftini skop na oglasnicima često zna imati poneku manu koju kasnije više ne možeš (jeftino) riješiti.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la s@ki » Sri stu 06, 2013 10:47 am

po meni ste malo "zabrijali" sa "profesionalom".
Da ne govorim o tome kako ima hrpa elektroničara koji o osciloskopu znaju toliko da ih spriječava da se sondom piknu u oko ali ništa više. Srećom, vjerujem da takvih medju nama za sada nema.

Kako god bilo, spomenuli ste "bitno je za što će se koristiti". Po meni uređaji koji zadiru dublje u MHz područje nama običnim smrtnicima ništa u životu ne znače. Još je manje onih koji će inzistirati na tome da im pojačalo svira i u parsto kHz i štajaznam.

Da skratim, moj Hameg koji ima godina k'o Isusov magarac me služi sasvim solidno iako mu jedan kanal nemogu savršeno izoštriti (blago je muljava crta). Jest da sam ga dobio na poklon ali isti ili dovoljno slični se po oglasniku nađui za 1500.2000kn a zna ih se naći i za 700njak kn.

obzirom da Khadgar vrlo vjerojatno neće sutra otvoriti servis u kojem će mu skop biti neophodan savjetujem da čačka oglasnike i pikne kad vidi dobru priliku.
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la tom_hifi » Sri stu 06, 2013 11:11 am

Imam i ja afiniteta prema osciloskopu, no, u zadnje vrijeme sam odustao od toga poradi financijske krize :D Biddao sam par puta Kikusui na njemačkom ebayu (50 i 100Mhz) i nikad nisu ošli iznad 150eura. To je odlična cijena.
tom_hifi

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri stu 06, 2013 1:06 pm

Evo nabavo skopa je zacementirana i odlučeno je ča će se uzeti i od koga. Jučer mi se javi Edison za kojeg već od prije znam da ima jedan dobar skop i ponudio mi da ga proda, radi se o ako se ne varam o tektronixu 465B sa pripadajućim univerzalnim instrumentom tako da sada samo trebam naći mjesta u svojoj sobi za tu bebicu. :mrgreen:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

Sljedeće

Vrati se na: Nabava dijelova