Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la davorin » Uto stu 12, 2013 11:05 pm

Kažu da loš prijelazni kontakt audio utičnice/utikača ima dvostruko veći prijelazni otpor! Zvuči vrlo ozbiljno, ali treba se sjetiti da je prijelazni otpor dobre kombinacije nekoliko mili-Ohma, da je nominalni napon 1V, pa je uz ulazno opterećenje od ~50-ak kOhma struja kroz kontakt ~20microA! Dakle pad napona na dobroj utičnici/utikaču je uz prijelazni otpor od ~5miliOhma ~0,1microV. Znači na lošem paru je pad napona , ~0,2microV što su vrijednosti koje se mogu izmjeriti samo pomoću specijalne opreme kakva se moža naći samo u vrhunskim laboratorijima. Razlika u padu napona između dobre i loše kombinacije je oko 0,01% nominalnog napona što nikakvo uho ne može čuti.
Jedini pravi problem je u mehaničkoj konstrukciji i debljini vodljivog galvanskog sloja (Ag, Au, ili neke druge legure) na utikaču/utičnici, odnosno koliko će se puta moći uključiti i isključiti prije no što se vodljivi sloj ostruže.
Za kućne instalacije gdje se kablovi rijetko diraju, će bilo kakva ispravna kombinacija raditi dobro.
Kvalitetne utikače i utičnice treba kupovati samo za uređaje i kablove koji se često uključuju i mijenjaju (pokretna oprema, studiji, koncertna oprema, ozvučavanja itd.).
davorin

PostPostao/la audio kutak » Sri stu 13, 2013 3:13 pm

joe dalton napisao:
Dean napisao:A što fali ovim?

Cijena? :mrgreen:

Ma filozofiraju oko tih cinčeva muka mi čitat. Kao čut će razliku..... :angry-banghead:

ne radi se o slušnoj razlici već o kvaliteti.... ne želim da mi nakon 10-tak čupanja konektora ode "zlato" ili se razloha plastika
u unutrašnjosti činča... nisam nikad spominjao da će biti razlike u zvuku....

eto, samo to što se mene tiče... da je kvalitetno i da nije preskupo za diy hobby...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Dean » Sri stu 13, 2013 6:29 pm

audio kutak napisao:... ne želim da mi nakon 10-tak čupanja konektora ode "zlato" ili se razloha plastika
u unutrašnjosti činča....

Pa napravi selektor sa recimo....4 ulaza, pa nećeš imati potrebe "čupati" činčeve ! :dance:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la audio kutak » Sri stu 13, 2013 6:40 pm

Dean napisao:
audio kutak napisao:... ne želim da mi nakon 10-tak čupanja konektora ode "zlato" ili se razloha plastika
u unutrašnjosti činča....

Pa napravi selektor sa recimo....4 ulaza, pa nećeš imati potrebe "čupati" činčeve ! :dance:

deane, spojim uređaje na preamp i to je to, selektor je ionako gore.... ;)

silom prilika treba nekoliko puta na godinu to rastavit (recimo zbog generalke u kući, zbog isprobavanja novih
komponenti linije, zbog triode festivala, zbog šeratona i sl.) pa sam mislio da činčevi budu kvalitetniji....
tako sam našao one čiju si ti sliku stavio i one cmc... kupiti će se oba za probu pa ću vidjeti koje ću ostaviti za ubuduće...

recimo i ovo... nabavio nedavno par komada činčeva, 1$ komad ali veće njesra nisam u životu vidio... plastika,
tj. izolator u sredini je samo otišao dublje kada sam uštekao kabel u nj!! Da ne kažem da se nakon nekoliko
vađenja raspala na nekoliko djelova? Užas kaj sve ne podvaljuju!

kada dođu novi činčevi, ide Davorinov test čekičem !! :lol: :lol:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Dean » Sri stu 13, 2013 7:03 pm

audio kutak napisao:..
recimo i ovo... nabavio nedavno par komada činčeva, 1$ komad ali veće njesra nisam u životu vidio... plastika,
tj. izolator u sredini je samo otišao dublje kada sam uštekao kabel u nj!! Da ne kažem da se nakon nekoliko

Budi sretan, ja ti ih nebi za 1 dolar ni pakirao.
Kupi onda za 30 kuna par i dobiš druge, ak ti se ovi raspadnu...
Dean

PostPostao/la joe dalton » Sri stu 13, 2013 10:45 pm

Da nisi ti njih malo "prelemio"?
Prošlo mi je kroz ruke dosta raznih cincheva i nikad nisam uspio ni jednog tako uništiti niti mi se "pozlata" izlizala. A imam i vrlo jeftinih.
Uglavnom mislim da je 15$ za par previše. ..
joe dalton

PostPostao/la Dean » Sri stu 13, 2013 10:51 pm

Kojih sad 15 ? napisao je 1$..
Dean

PostPostao/la joe dalton » Sri stu 13, 2013 10:54 pm

Dean napisao:Kojih sad 15 ? napisao je 1$..

Oprosti. Tipfeler... :mrgreen:
joe dalton

PostPostao/la Dean » Sri stu 13, 2013 11:04 pm

joe dalton napisao:
Dean napisao:Kojih sad 15 ? napisao je 1$..

Oprosti. Tipfeler... :mrgreen:

Eto...đaba škole.... :lol: :lol:
Dean

PostPostao/la audio kutak » Sri stu 13, 2013 11:14 pm

joe dalton napisao:

Da nisi ti njih malo "prelemio"?
Prošlo mi je kroz ruke dosta raznih cincheva i nikad nisam uspio ni jednog tako uništiti niti mi se "pozlata" izlizala. A imam i vrlo jeftinih.
Uglavnom mislim da je 15$ za par previše. ..

buraz, nije rijeć o prelemljivanju... stvar je kako su loše napravljeni da im se plastika iznutra razbila nakon par
uštekavanja i uštekavanja... potrošio sam sve činčeve iz "zlatne rezerve" kupljene u njemačkoj tamo 1992 godine
pa moram obnoviti zalihu...

uglavnom, našao sam što ću uzeti ;)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica