"Na magnetu DT-254 vec postoji rupa, ali su onda odozada nalijepili zeljeznu plocu da zacepe rupu. Potrebno je izbusiti tu plocu i dodati komoru iza visokotonca. Dobro je poraditi na centriranju zavojnice u rasporu, pritom prateci izoblicenja. Nosac zavojnice je dobro zalijepiti za prednju plocu magneta da potpuno dihta." "Zvuk prije modifikacije vrlo vrlo dobar, a nakon modifikacije fantastičan."
Skidanjem te ploče i dodavanjem komore znatno se smanjuje sami Fs visokotonca. Sad je cca 900Hz, no, nakon modifikacije to pada na cca 500Hz. Bit će tu još preciznih mjerenja, no, o tom potom.
Kako se na internetu nalazi da DT-254 ima ferofluid i to mi je bilo u namjeri počistiti, no, otvorio sam jedan visokotonac (drugi još nisam, kod Deana je) i na moje veliko začuđenje, unutra nije bilo ferofluida. Kažem super, manje posla za mene
Sljedeće što sam napravio je otišao u kupovinu i uzeo dvije čašice za svijeće, Bison dvokomponentno epoxy univerzalno ljepilo i malo silikona za zadihtati nosač zavojnice za prednju ploču magneta. To ne želim epoxy-em zaljepiti jer nakon toga više skidanja tog nosača nema
Sad slijedi čekanje da se epoxy posuši i stvrdne i kad dobijem drugi visokotonac, na njemu isti postupak i to je to. Sve spremno za staviti u nove kutije.