Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la pamook » Uto stu 26, 2013 8:10 pm

Davorin, thx za objasnjenje i smjer(nice) :D

Ne bih se volio igrati s sigurnoscu pojacala i zvucnika, pa cu napraviti zamjenu, a ovu neispravnu obiljeziti i mir. Ako bih i isao peci ju u pecnici, i ako bi to sve skupa poznjelo uspjeh, koliko bi joj se (otprilike, iz iskustva) produljio zivotni vijek?

"Puk!" je recimo pojacana varijanta iste pojave kada kroz mrezu dodje nekakav "spike" kod paljenja/gasenja hladnjaka koji je na istoj fazi, kratak, omedjen i ne ovisi o polozaju volume pot-a... ne znam kako bi to bolje objasnio, ali buduci da se manifestacija preselila na drugi kanal preseljenjem izlazne elektronke, mislim da nema neke dvojbe...

thx jos jednom, sutra stavljam na grijanje par sati novi par, pa lagano u pogon :D

Edison, jel se sjecas koje si otpore stavljao ("gornji" i "donji" za promjenu driverice u D3a? Nedavno sam postao vlasnik dva komada E280F pa bih, kad vec kopam, moguce promijenio i sofera :think: ... a mora negdje bit i par 6j52p :doh:

:lol: dragi Lastane, hvala ti sto si me oplemenio ovim hobijem, koji je, srecom, jos ludji nego prethodni. Pozdravljaju te ozalosceni sinovi i supruga. :doh:

:D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la davorin » Uto stu 26, 2013 8:16 pm

Zbog proširenih obaveza na poslu nemam vremena za zahtjevne radove na već započetim projektima, ali sam kratke slobodne trenutke iskoristio da jedno staro Iskrino kućište (19"x3-rack) pripremim za jedan od budućih projekata.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: davorin; Uto stu 26, 2013 8:21 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
davorin

PostPostao/la davorin » Uto stu 26, 2013 8:19 pm

pamook napisao:...Ne bih se volio igrati s sigurnoscu pojacala i zvucnika, pa cu napraviti zamjenu, a ovu neispravnu obiljeziti i mir. Ako bih i isao peci ju u pecnici, i ako bi to sve skupa poznjelo uspjeh, koliko bi joj se (otprilike, iz iskustva) produljio zivotni vijek? ...

Ponekad elektronke nakon "pečenja" traju i duže od rada prije, ali najčešće to bude samo nekoliko stotina dodatnih sati.
davorin

PostPostao/la davorin » Sri stu 27, 2013 10:15 am

davorin napisao:Zbog proširenih obaveza na poslu nemam vremena za zahtjevne radove na već započetim projektima, ali sam kratke slobodne trenutke iskoristio da jedno staro Iskrino kućište (19"x3-rack) pripremim za jedan od budućih projekata.

Zoaboravio sam priložiti sliku šasije s pogledom s gornje strane:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri stu 27, 2013 10:28 am

Davorine, stvarno si nevjerojatan. Kažeš nemaš vremena za stare projekte pa ono da u međuvremenu "pripremimo jedno kućište za novi" a priprema sigurno ne traje pola sata posla. :D
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la tubeman » Sri stu 27, 2013 10:43 am

Vidiš da je zaboravio izbušiti rupe za kondenzatore :) :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la pamook » Sri stu 27, 2013 11:05 am

:lol: iz do sada vidjenog, "priprema" je sifra za "svirat ce nocas" :doh: :lol:

a ni Tubeman nije daleko od slicne price :shhh:

svaka cast mladitji, u nekoj mjeri vam i zavidim, u velikoj mjeri se divim :mrgreen:

i ja sam napravio pripremu i nasao metlu i lopatu za snijeg, pa cu sad ic zavrsit projekt (ima ga 10ak cm, bijelo g*vn0 :evil: )

popodne, u miru doma svog, pecem lampe. Objavim rezultat :?
pamook

PostPostao/la davorin » Sri stu 27, 2013 11:42 am

Khadgar2007 napisao:Davorine, stvarno si nevjerojatan. Kažeš nemaš vremena za stare projekte pa ono da u međuvremenu "pripremimo jedno kućište za novi" a priprema sigurno ne traje pola sata posla. :D

Imam svaki dan nekoliko puta po pola sata do sat slobodnog vremena, a za ozbiljan i koncentriran rad probi, mjerenja i podešavanja već gotovo završenih uređaja trebam barem nekoliko kontinuiranih sati, ili još bolje slobodan dan (i to kada sam odmoran, a ne nakon noćne smjene!)!
Za ove dosadne mehaničke radove (koji mi inače sjede "na vrh glave"!) mi ne treba posebna koncentracija, jer kad jednom nacrtam mjesta bušenja na limu, dosadan i ponavljajući posao pilanja, turpijanja, bušenja, urezivanja i obrade rupa i stranica mogu odraditi i "na rate"! :lol:
Novi raspored rada u firmi za Prosinac nije obećavajući, odnosno gotovo sve dane moram u firmu, i/ili se vraćam s posla u jutro!
Imam još posla na velikoj šasiji i kutiji (sa 16xGU50), ali čekam neke važne komponente s eBay-a koje su se naputovale amo-tamo (zahvaljujući našoj carini), pa i to stoji po strani i čeka! :mrgreen:
davorin

PostPostao/la pamook » Čet stu 28, 2013 11:06 pm

...evo, izvjestaj...

jucer pekao lampe jedno 2 sata na 150°C i jos jedno sat na 170°C pa iskljucio grijac i pustio da se sve ohladi bez otvaranja vrata pecnice... danas uzeo malo detaljnije pogledati te cijevi, i zakljucio da ih se ipak ne usudim staviti u amp...

ova koja ima povremeni proboj je sa neprozirnim getterom, a ova druga, ispravna je u najmanju ruku :o

pod 10W LEDicom se uredno vidi kroz gornji dio kao kroz laganu izmaglicu... tanasan sloj, cijelom povrsinom :)

stavljam nove lampe, i stavljam nove driverice, i eto novog pojacala :lol: :dance:
pamook

PostPostao/la Dean » Čet stu 28, 2013 11:20 pm

A prašak za pecivo...nisi stavio? :o
...pipl mast trast as....
Dean

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica