Alfa 147 - aka traktorce

Re: Alfa 147 - aka traktorce

PostPostao/la yoke » Pet sij 17, 2014 10:56 pm

mozete se vi zekiti...ali meni je bio gust voziti 147 2.0 selespeed (to kao neki automatik) s tipkicam na volanu...
bas mi nedostaje...
cuore sportivo

doduse ne nedostaje mi potrosnja od 15L benzina i 2L ulja na 100km :mrgreen:
yoke

PostPostao/la sonny » Pet sij 17, 2014 10:59 pm

Edisoooneeeeeeee CARE :mrgreen:

I ti bi ( kao što sam ja stalno ) bio vrlo ozbiljno pogledavan ispod obrve na skupovima, susretima i forumima koji se bave tematikom Alfa Romeo vozila :mrgreen:
Ja sam im se daaavno na jednom susretu pojavio s košuljom s natpisom O(pel)P(erformance)C(enter)...
Ako me tad nije nitko napao..... :D

Yoke, nekakav vid DSPa, odnosno time correctiona je u autu nužna stvar ako želiš postići koliko toliko pravilno pozicioniran stejđ i uskladiti razne udaljenosti zvučnika... Aktivnu skretnicu za prvu ruku imaš na pojačalu(ima)... Ako aktiva dolazi u paketu s DSPom (a u pravilu da), gdje ćeš bolje...

Osobno smatram da ćeš ( poznavajući te :mrgreen: ) izgubiti volju u pola posla s tabletom i svim ostalim đinđama koji idu uz njega, a na kraju ćeš biti polovično zadovoljan rješenjem... Da ne pričam da te čeka i neka vrsta modifikacije centralne konzole, a to nije baš praktično raditi u autu kojeg koristiš svakodnevno...
Moj savjet, zaboravi i kupi nekakav punokrvni "SQ" 1 DIN HU i zaboravi na brige...
Danas sutra isti izvadiš iz auta i prodaš ili pokloniš novom vlasniku ( možda i Metisu ili sličnima :mrgreen: )...
Uguraš li tablet, morati ćeš tražiti novog vlasnika kojem ćeš objašnjavati što kako i zašto, i što ako te pita da to izvadiš jer mu ne treba...
Eto, na cicama se prodaje jedan Pioneer P88RS za nevelike novce...
Iako ga u današnje vrijeme ima svaka šuša, HU vrijedi imati i slušati...

Na kraju, što se tvog pitanja oko 3waya naprijed tiče, mislim da si na to moraš sam odgovoriti, ali tek kada poslušaš neki auto koji to ima korektno posloženo...
Ako imaš volje, go for it, možeš s dobrim drajverima samo porfitirati, ali ne zaboravi da jedan vrlo dobar 2way može raditi daleko bolje neko osrednji 3way...
A znaš što ti sve treba za 3way + sub po pitanju dspa, skretnica i sličnog...
Trenutno u prodaji možeš na prste jedne ruke nabrojati koji to HUi imaju 4way DSP i aktivu...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la yoke » Pet sij 17, 2014 11:22 pm

ma baza je sto sam od pocetka planirao uzeti nesto, nekakvu multimediju s GPSom...
a s obzirom da to papi puno love pokusat cu s tabletom
ova igra oko njega i papi i ne papi puno love

od procesora mi je zanimljiva bilo koja varijanta s miniDSP
ili 2puta po 2x4 sto je oko 200$
ili ima miniSHARC koji ima I2S izlaze ali bi onda trebao uzeti jos 3daca ili 4 daca (dobro, trenutno je komad 20$ pa nije strasno..pitanje je koliko ce to jos trajati ;) http://www.diyinhk.com/shop/audio-kits/ ... lator.html

doduse to je i najskuplja varijanta

uglavnom za trosistemce bi trebao uzeti jos i jedno kvalietno 4kanalno pojacalo (recimo 200Eura)
i male fullrenge kvazi srednjotonce ... mislio sam ovenove scanspeak 5f ... to je jos 100Eura

uglavnom skupilo bi se tog

znam da je sve to zafrkancija
ali s obzirom koliko vremena provedem u autu...nekako razmisljam da mi se isplati malo zafrkavato s tim...

doduse u pravu si, vjerojatno cu odustati na pola puta :mrgreen:
yoke

PostPostao/la sonny » Sub sij 18, 2014 12:01 am

Pa upravo zato sve to i kažem...
Puno novaca u startu, pitanje hoćeš li to ikada završiti (znam i po sebi da nikad nisam na kraju napravio kako sam započeo) i pitanje hoćeš li biti zadovoljan...
Zato ponavljam, kupi 1DIN HU (Pioneer, Alpine, Clarion - što preferiraš), kupi još jedno pojačalo (ima ih) i par midova, napravi nove plastike za A nosače i pospajaj...
Kako si ograničen HUom, možeš samo napraviti 3way aktivu...
Što znači : sub na jedan kanale, kickove na druge, a mid+visoki na treće... Rez između mida i visokog riješiš : mid "dolje" aktivno preko HUa, a prema gore pasivno ; visoki režeš pasivno... Ili u slučaju da koristiš jedno četverokanalno pojačalo za mid + visoki, rezove odradiš njegovim aktivnim skretnicama ako postoji ta mogućnost... Ili jednostavno kupiš "analognu" 3way skretnicu ( ima ih na ebayu za 50-100$ ) i sve rezove riješiš aktivno... Mogućnosti ima, samo treba biti malo domišljat'...
To sve vrijedi ako želiš koliko toliko korektan zvuk...

Ako pitaš za multimediju s navigacijom, uesbejom i sličnim đinđama, onda nisam osoba za tu vrstu komunikacije... Sve je to divno i krasno, ali ja pod time ne doživljavam dobar zvuk... Što ne znači da to ne može dobro raditi, dapače...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la yoke » Sub sij 18, 2014 8:55 am

Vidjet cu...
idem polako skupljati dijelove :mrgreen:
pa cemo vidjeti gdje cu zavrsiti ;)
yoke

PostPostao/la yoke » Sub sij 18, 2014 12:11 pm

nego, dali moze preporuka za neko SQ 4 kanalno pojacalo za mid i visoke ?
po oglasnicima naleti steg , audison ...
sto gledati, koju seriju ?
yoke

PostPostao/la yoke » Sub sij 18, 2014 12:26 pm

sonny napisao:Zato ponavljam, kupi 1DIN HU (Pioneer, Alpine, Clarion - što preferiraš), kupi još jedno pojačalo (ima ih) i par midova, napravi nove plastike za A nosače i pospajaj...
Kako si ograničen HUom, možeš samo napraviti 3way aktivu...
Što znači : sub na jedan kanale, kickove na druge, a mid+visoki na treće... Rez između mida i visokog riješiš : mid "dolje" aktivno preko HUa, a prema gore pasivno ; visoki režeš pasivno... Ili u slučaju da koristiš jedno četverokanalno pojačalo za mid + visoki, rezove odradiš njegovim aktivnim skretnicama ako postoji ta mogućnost... Ili jednostavno kupiš "analognu" 3way skretnicu ( ima ih na ebayu za 50-100$ ) i sve rezove riješiš aktivno... Mogućnosti ima, samo treba biti malo domišljat'...
To sve vrijedi ako želiš koliko toliko korektan zvuk...
.

prevrtio oglasnike...
nista od 1din mi se ne svidja i uklapa...
najdrazi mi je original radio, ali ovaj moj ne podrzava mp3, niti ima dodatni ulaz...
sadasnja alpina isto nema dodatni ulaz...tako da mi ni ona ne igra...
uz sve to, dopjazdilo mi je imati auto pun CDova s mp3cama...
tako da to definitivno zelim izbaciti...
zato mi je tablet nekako najprivlacniji i pokusat cu se toga drzati...
ne znam koliko mi igraju aktivne analogne skretnice ako nemaju vremensku korekciju...

mislim da bi miniDSP bio najbolja opcija

idem dalje listati :mrgreen:
yoke

PostPostao/la s@ki » Sub sij 18, 2014 12:31 pm

lijepo nabaviš Clariona HXD2 i miran si do daljnjeg.
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la sonny » Sub sij 18, 2014 12:35 pm

Ja bih kupio još jesnog Phasea kakvog imaš...
Nekako mi se najboljim pokazalo kad su sva pojačala jednakog "zvučnog karaktera"...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la yoke » Sub sij 18, 2014 1:00 pm

ne znam dali cu naci 4kanalnog...
bio je model 0.8kW ako se ne varam...
0.6 bi se mogao pronaci ali on je 2kanala...

doduse, mozda i 2kanala (2x75W) bilo o.k., jer bi mid i visoki stajali jedan kraj drugog pa nema potrebe za vremenskom krekcijom medju njima, samo stavim pasivnu skretnicu...
yoke

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici i instalacije