Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Dean » Čet sij 23, 2014 9:57 pm

LesFaul napisao:...
Imam ja sto stavit u nju, samo je ti napravi...

ima jedna, ali moraš biti brz...
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la deleted user » Čet sij 23, 2014 10:32 pm

Dean napisao:
LesFaul napisao:...
Imam ja sto stavit u nju, samo je ti napravi...

ima jedna, ali moraš biti brz...

Evo, vidis da ne lazem:

Slika

Slika

Slika

PostPostao/la davorin » Čet sij 23, 2014 11:10 pm

joe dalton napisao:Radi se o motorskim polipropilenima (čini mi se).
Zanimalo me da li si njih testirao više vrsta i koje te kakvi su rezultati?

Da, radi se o kondenzatorima za trajno uključenje (MOTOR-RUN) na izmjeničnu mrežu (polipropilen u ulju) koje sam selektirao između svih vrsta do kojih sam mogao doći (ONDA, dakle prije 3 godine!). Rezultati su bili vrlo šareni, odnosno bilo je tu potpuno novih MOTOR-RUN kondenzatora koji su pali na testovima uviše kategorija, kao i vrlo dobrih rezultata za kondenzatore koji nisu bili za trajno uključenje (MOTOR-START), ali nemam više podatke o mjerenjima i međusobnim usporedbama.
Većina Iskrinih folijskih kondenzatora namjenjenih za izmjeničnu struju (u Al-okruglim kućištima, sa i bez vijka za učvršćenje, a zaliveni uglavnom epoxidnom masom na vrhu) su bili dobri i nakon višegodišnjeg korištenja, ali nisam ih imao sa dovoljno velikim kapacitetom pa nisam htio trpati na šasiju veliki broj u paralelnim spojevima.
Kad sam dogovorio ovaj projekt, kupio sam u Zadru po jedan primjerak od svih dostupnih vrsta, a kapaciteta od 40uF (10-ak različitih), a veću količinu sam kupio (zapravo sve koje su imali u dućanu, 20-ak komada) tek kad sam dobio pobjednika testiranja.
davorin

PostPostao/la joe dalton » Čet sij 23, 2014 11:25 pm

davorin napisao:Da, radi se o kondenzatorima za trajno uključenje (MOTOR-RUN) na izmjeničnu mrežu (polipropilen u ulju) koje sam selektirao između svih vrsta do kojih sam mogao doći (ONDA, dakle prije 3 godine!). Rezultati su bili vrlo šareni, odnosno bilo je tu potpuno novih MOTOR-RUN kondenzatora koji su pali na testovima uviše kategorija, kao i vrlo dobrih rezultata za kondenzatore koji nisu bili za trajno uključenje (MOTOR-START), ali nemam više podatke o mjerenjima i međusobnim usporedbama.
Većina Iskrinih folijskih kondenzatora namjenjenih za izmjeničnu struju (u Al-okruglim kućištima, sa i bez vijka za učvršćenje, a zaliveni uglavnom epoxidnom masom na vrhu) su bili dobri i nakon višegodišnjeg korištenja, ali nisam ih imao sa dovoljno velikim kapacitetom pa nisam htio trpati na šasiju veliki broj u paralelnim spojevima.
Kad sam dogovorio ovaj projekt, kupio sam u Zadru po jedan primjerak od svih dostupnih vrsta, a kapaciteta od 40uF (10-ak različitih), a veću količinu sam kupio (zapravo sve koje su imali u dućanu, 20-ak komada) tek kad sam dobio pobjednika testiranja.

Moji su Iskra KNM3117, metalizirani polipropilen, motor run, u plastičnom kućištu.
http://www.iskrasistemi.si/products/2010053111092173/2010060309062901/
joe dalton

PostPostao/la davorin » Ned sij 26, 2014 1:45 pm

Ovaj puta su u radu Ba!
(uz par "poštanskih maraka" za ilustraciju! :lol: )
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la davorin » Ned sij 26, 2014 4:34 pm

Gradnja je u fazi "roh bau"! :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned sij 26, 2014 8:57 pm

Baš danas tražim malo neke konstrukcije za zidnu policu za gramofon i u jednoj temi na audiofil.netu uz policu nađem i ovaj post:

Uzmete XR2206CP chip koji je odličan generator signala, vrlo precizan s odličnim oblicima te stabilan. Onda ga okačite na neko pojačalo u A klasi da dignete taj napon na 20-tak volti a poslije toga s transformatorom transformirate na 220. I voila imate vlastitu kvalitetnu sinusoidu. Jedini je problem ako trebate veću snagu.

E sada nije bitan XR ili neki deseti čipac već me samo zanima jel netko ovdje ima kakvo mišljenje(pozitivno,negativno) o ovom konceptu dobijanja "čistih" 220V.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la harkonen » Ned sij 26, 2014 9:02 pm

Ajd, sad reci da se zezaš.
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned sij 26, 2014 9:23 pm

Čuj...ja i elektronika pogotovo ovako nešto smo udaljeni svjetlosnim godinama...nemam pojma jel to šljaka ili ne, pa zato pitam.
Kako je ono rečeno,nema glupih pitanja samo glupih odgovora. :roll:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la tubeman » Ned sij 26, 2014 9:35 pm

To sam i ja mislio do sada :?: :?:
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica