NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la Dean » Čet vel 20, 2014 9:53 pm

Upala neka kompenzacija...

Slika
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la audio kutak » Čet vel 20, 2014 9:55 pm

pamook napisao:75kn
danas je 20. u mjesecu

75 kunića si to platio? :o nemrem belivit
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Master of disaster » Čet vel 20, 2014 9:57 pm

pamook napisao:
audio kutak napisao:
pamook napisao::doh: će me ubiju, će me pretvore u tutkalo i safun :doh:

e pamuče, ti si definitivno obolio od bolesti sonus diyitis opičens :o

...e sad, kad se od mene ne bude jedno vrijeme cuo niti sonus, onda treba netko itno nazvat milicijance :lol: :lol:

stalci su odlicni, a sve skupa treba malo ljubavi ( i malo furnira, da ne lazem)... a pojacala, lako cemo za pojacala - to se uzme par trafoa, malo po ladici otpora i elektrolita, i pospaja i eto... srecom lampe nisu problem :lol: :lol: :obscene-drinkingcheers:

75kn
danas je 20. u mjesecu

Jesi li ih isprobao?
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la stressman » Čet vel 20, 2014 10:00 pm

pamooče, vrhunski! ;) :dance:
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la pamook » Čet vel 20, 2014 10:25 pm

isprobani su kod prodavaca, nisam probao kod sebe... dovezao pa ostavio da se aklimatiziraju, pa skinuo stalke i sve pohranio po kutevima da nije bas na oku... na prvu... :mrgreen:

sutra popodne bi mogla past i neka zvucna proba, a za cijenu, lijepo pise, valja samo uvrstiti u formulu (tesko da bi se itko ovoga rijesio za 10€) :doh: :D

ovjesi su gumeni, sve kalote bez uleknuca, drevo nije u toliko losem stanju (ima ogrebotina, neke su i poprilicne), ali komplet sa stalcima nije bio za propustiti ako se bas ne mora... jedino na slikama nisu izgledali veliko, pa je moje iznenadjenje bilo tim vece kad sam ih ugledao na podu :lol: ... doduse, tako je bilo i kad sam kod Zmajza isao "poslusat" dallasice, racunao da su to dva komada normalne velicine srednjeg floorstandera, a ono na kraju dva sarkofaga :doh:

ali, ne damo se omesti, to ne :mrgreen:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Čet vel 20, 2014 10:44 pm

Ne ne, ništa se smesti, ta nismo od jučer. :mrgreen:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Pet vel 21, 2014 7:51 pm

evo epilog :P

...spojio danas popodne obje kutije poradi malo pazljivijeg slusanja u boljim te vlastitim uvjetima... ustanovilo se da sami visokotonci na obje kutije rade toliko tiho da se jedva nazire da su u pogonu :think: ... srednjetonac i bas pice normalno.... doduse, to se culo i jucer, ali nisam previse obracao paznju na to, pripisavsi manjak gornjeg spektra starosti i moguce elektrolitu u skretnici...

danas raskupusao jednu kutiju da vidim sto se moze uciniti...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la pamook » Pet vel 21, 2014 7:55 pm

... premjerio i prelemio sve komponente u skretnici, ne nadjoh joj manu :lol: ... probao spojiti samo visokotonac drito na izlaz pojacala... ista situacija, jedva se nazire da šuška (trenutno su šuškali Talking Headsi)... odlucio se probati pazljivo otvoriti driver, kad ono :shock:

kako se dogodi ovakva situacija? Van centra skroz na skroz... popustilo ljepilo koje drzi magnet centriran u odnosu na ova dva čelična dijela (prednji i zadnji)?
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la pamook » Pet vel 21, 2014 8:01 pm

... naravno, ostadoh presretan na mjestu :lol: :doh:

zavojnica je otpala sa noseceg dijela ispod kalote, ostala zaglavljena u utoru... pretpostavljam da je s drugim visokotoncem ista situacija jer se jednako ne cuje :)

izgleda, u potragu za doticnima (ako se uopce mogu nac zasigurno ispravni)... nasao jedan u Rumunjskoj (neki lokalni oglasnik), i jedan u Francuskoj (isto lokalni oglasnik) :lol: :doh: :doh: ... mislim da ce ici lov na ebay-u pa kad naleti par, uzmem...

za sada evo par fotki uz neizbjezno pitanje - da li se moze ovo dati nekome tko radi zvucnike popraviti, da li se uopce truditi nabaviti originalne (i potencijalno isto neispravne), i da li netko ima par visokih koji bi bili upotrebljivi kao zamjena ovima (promjer rupe u iverici je 85mm, maska visokotonca je 100x100mm, ne moraju bit kvadratni, ubacim okrugle ako bude prilika)... svakako bih htio lagano se upustiti u sredjivanje ovih kutijica i stalaka, ali prvo funkcionalnost na vidjelo :mrgreen:

...rekao bi M. Wallace - "pretty fookin far from OK" :lol: :P :shhh:
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet vel 21, 2014 8:27 pm

Znam da ima par ljudi u Zgu koji popravljaju zvučnike, pa možda kontaktirati nekog od njih i pitati za cijenu. Ako uspijem naći tu temu na audiofil.netu sa popisom tih ljudi iskopiram je ovdje.

pamook napisao:...rekao bi M. Wallace - "pretty fookin far from OK" :lol: :P :shhh:

Samo ja mislim da je on mislio u pozitivnom a ti u negativnom smjeru. :lol: (barem sam ja to tako protumačio)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica