ilimzn napisao:A nista... auto trafo s 8 sekcija u seriju, u paraleli s 8 zvucnika u seriju, za balansiranje
Heretička riječ: TRAFO!
ilimzn napisao:A nista... auto trafo s 8 sekcija u seriju, u paraleli s 8 zvucnika u seriju, za balansiranje
davorin napisao:ilimzn napisao:A nista... auto trafo s 8 sekcija u seriju, u paraleli s 8 zvucnika u seriju, za balansiranje
ilimzn napisao:davorin napisao:ilimzn napisao:A nista... auto trafo s 8 sekcija u seriju, u paraleli s 8 zvucnika u seriju, za balansiranje
A sto sad, nije u pojacalupa je jos uvijek OTL
davorin napisao:nemam baš vremena za sve ideje!
ilimzn napisao:davorin napisao:nemam baš vremena za sve ideje!ja nemam vremena ni za 2% ideja
s@ki napisao:ilimzn napisao:davorin napisao:nemam baš vremena za sve ideje!ja nemam vremena ni za 2% ideja
jeziga, kad ti svakakve pizdarije padaju na pamet
davorin napisao:Zamolio bih te Zmajz da nacrtaš i varijantu šeme u kojoj kondenzator od 10uF koji veže anodni stupanj pobude "gornjih" izlaznih elektronki, drugim krajem spojiš na +140V, a onaj kondenzator od 10uF koji veže anodni stupanj pobude "donjih" izlaznih elektronki, drugim krajem spojiš na izlaz za zvučnik (prije sklopa za zaštitu).
Tako bi se svima pojasnilo ono o čemu je Ilimzn pisao, a ujedno i prezentiralo alternativnu mogućnost (koja zapravo ima i manji minimalni izlazni otpor dozvoljenog opterećenja).
Zmajz napisao:Ovo mi nije jasno, ili ne vidim dobro, naime gornji 10uF kondić je već vezan na izlaz i njega treba odspojiti i prištekati na +140V? Donji 10uF kondić odspojiti sa -140V i prištekati na izlaz, tako da preko njega ide pozitivna povratna sprega?
)
Zmajz napisao: I inače, što se tiče napajanja, tu nema ograničenja, za izlazni dio sam nabavio toroide dovoljne snage (250W), a sekundare ću namotati prema odabranom naponu tako da se eventualno može povećati napon na izlaznim cijevima ukoliko bi to dalo bolje rezultate (150, 160, 170v itd...?)
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 6 gostiju