Zmajz napisao:OK, precrtati ću.
Što se tiče napajanja i mislio sam samo na izlazne cijevi, grijanje bi išlo na posebni trafo i imam raznih pa razmišljam o serijskom grijanju.
Što se tiče CCSa i to ću precrtati iako ne kužim te stvari s tranzićima baš dobro pa niti Ilimzinovu varijantu. Tu bi mi dobro došla skica ako mislite da je bolje riješenje.
BTW, negativna povratna veza ostaje kako i je?
Prvom zgodom ću iscrtati nekoliko prijedloga za CCS, kao i ilimzn-ove dodatke za postojeći prijedlog. Varijanta koju sam predložio je dobra i jako jednostavna, ali ima i boljih (skupljih) mogućnosti.
U svakom slučaju je serijsko grijanje odlična ideja, pogotovo ako bi se kombinirala serijski spojena grijanja po jedne elektronke iz svake banke, kao i serijski spoj grijanja malih elektronki. Transformatora od 12V (bude to u praznom hodu i 14V u praksi!
U međuvremenu sam isprobao jedan gotovi mrežni ispravljač od 5V/20A (prekidački sklop; eBay-PRC; "switcher") kojem sam pomoću malog trimera za fino podešavanje izlaznog napona podigao napon na 6,3V, a u teret stavio grijanje 2 komada 6S33S.
Iako je cijeli ispravljač koštao samo 19,99$ (Free-shipping), uspio je startati pod opterećenjem 2 hladne "matrjoške"(babuške) odnosno opterećenja od preko 13A! I to ostaje solucija, jeftinija, ali i klasično izmjenično grijanje sa halogenim toroidom nije puno skuplje (niti mjerljivo lošije!).
Da, povratna veza ostaje kakva je jer je u skladu s upotrebljenim elektronkema i njihovim pojačanjem u predloženim sklopovima.