Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la s@ki » Sub ožu 01, 2014 7:16 pm

Carnauba vosak je sastavni dio mnogih proizvoda auto kozmetike, premaza za parkete i sl pa čak i slatkiša i kozmetike za ljude :)
Ukoliko ga možeš dobaviti savjetujem da ga probaš jer daje daleko veći sjaj od običnog voska.
Iskustveno govorim iz područja autokozmetike gdje se nakon poliranja lak najbolje istakne organskim voskovima od kojih je carnauba najbolji.
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la davorin » Sub ožu 01, 2014 7:44 pm

Namotao sam, sastavio i obojao 2 kompleta transformatora (mrežni+2 izlazna u kompletu) za 2 stereo pojačala sa protufaznim izlaznim stupnjevima.
Mrežni transformator ima namotane sekundare za 260+40+40V/0,5A, 40V/0,5A, 50V/50mA, 6,3V/4A, 6,3V/4A i 3,3+1,7V/4A.
Namotaji visokog napona od 260+40+40V/0,5A imaju izvode radi univerzalnosti u primjeni i eventualnoj primjeni u pojačalima sa različitim izlaznom elektronkama koje rade u širem dijapazonu napona napajanja. Dodatni namotaj od 40V/0,5A se može dodatno serijski spojiti s visokonaponskim namotajem, ali i koristiti za dobijanje negativnih napona sa većim strujama pri korištenju katodnih pojačala u pobudi koji su direktno spregnuti s izlaznim elektronkama. Namotaj od 50V/0,05A je predviđen za dobijanje negativnih prednapona, 2 namotaja od 6,3V/4A za grijanje svakog kompleta elektronki pojedinog pojačala odvojeno, a namotaj od 3,3+1,7V/4A za grijanje ispravljačice(-a) ukoliko bi se koristile zajedno sa 2 poluvodičke diode u hibridnom spoju. Strujni kapacitet toga namotaja za grijanje je dovoljan za koristenje 2 ispravljačice GZ34 (ili GZ32), izvod na 3,3V omogućava korištenje ispravljačice 3DG4 koja sama može ispraviti struju dovoljnu za 2 pojačala (350mA za C-input, a 480mA za L-input filtera).
Izlazni transformatori su protufazni sa primarnom impedancijoom od 3,2kOhma, a sekundarnom od 8 Ohma. Jezgra je četverostruka "C" i to SM85b (ili CM85b po oznakama firme ISKRA), a visoka kvaliteta jezgre i primarni induktivitet od ~50H omogućuju solidnih 25W/30Hz, niska izobličenja i vrlo male gubitke.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la pamook » Sub ožu 01, 2014 8:05 pm

Khadgar2007 napisao:Pamooče, oćeš da ti pošaljem jednu posudicu pa da imaš za mazanje na kruh? :lol:

Jok, za sada nista :mrgreen: ... pricekat cu da vidim kakvi su dojmovi :P

...osim toga, slucajno neki dan nasao jednu teglicu vintage ajvara skrivenog u spajzi medju ostalim dzumbusom... pravljen 2009. :shock: ... tako da, ima se sto mazat na kruh, za sada :mrgreen:

@Davorin - lijepo utrosena noc-dvije :lol: ... samo naprijed :P
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la micro » Sub ožu 01, 2014 8:47 pm

Khadgar2007 napisao:Pamook je na dobrom tragu, to je bijeljeni pčelinji vosak,ja ga našao u nekoj trgovini u Rijeci pa mi ga je Edison kupio i poslao. Ima ga i Juriček ali samo prodaju pakiranja od kile, nije skupo oko 180kn ali previše za neku probu. Ima i neki karnauba vosak(Juriček 260kn/kg) koji je tvrđi i dodaje se ovoj mješavini da ju malo očvrsne ali njega nisam našao kod nas u malim pakiranjima. Inače kažu da se može dodati bajc vosku dok se topi pa se tako pigmentira,ali nisam se htio sa time igrati.
Da je zapaljivo to sam pročitao svugdje pa sam bome uzeo rajnglu koja je prekrila kompletni plamen da ne bi bilo vraga a ova u kojoj sam topio je poprilično manja tako da ako nešto špricne završi u vodi a ne na plamenu ili šporetu.
Pamooče, oćeš da ti pošaljem jednu posudicu pa da imaš za mazanje na kruh? :lol:

Kazes procisceni staje od 180kn do 260kn, otac je prije nekoliko godina prodao 600-700kn za 5-6 kn kilogram, evo da si znao formulu za prociscavanje pcelinjeg voska mogli smo uci u kooperaciju i zaraditi;)
micro

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub ožu 01, 2014 9:04 pm

s@ki napisao:Carnauba vosak je sastavni dio mnogih proizvoda auto kozmetike, premaza za parkete i sl pa čak i slatkiša i kozmetike za ljude :)
Ukoliko ga možeš dobaviti savjetujem da ga probaš jer daje daleko veći sjaj od običnog voska.
Iskustveno govorim iz područja autokozmetike gdje se nakon poliranja lak najbolje istakne organskim voskovima od kojih je carnauba najbolji.

Da, upoznat sam sa time.Ali ako hoću baš visoki sjaj onda ću to raditi sa šelakom ovo mi je više kao neka brza politura za stvari na kojima ne želim koristiti šelak ili nema neke velike svrhe da ga se koristi. Vidio sam da tog voska ima kod banzaia ali kada sam prije kojih mjesec i po dana zvao Juričeka da se raspitam o terpentinu,običnom vosku te lanenom ulju palo mi na pamet i karnauba vosak pa sam tako doznao da ga imaju i kolika mu je cijena.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la the_bebe » Pon ožu 03, 2014 10:20 pm

Trebam malu pomoc...raskopao sam jedan wireless bodypack u kojem je na jednom smd elementu pukla jedna nogica i moram to zamjeniti a neznam sta da narucim...evo slika pa mi mozda netko moze pomoci...ja mislim da je to nekakav tranzistor u predpojacalu iako ima 4 nogice...
Slika

Slika
the_bebe

PostPostao/la davorin » Pon ožu 03, 2014 10:31 pm

Pokraj njega se nalazi element jednakog izgleda i oznake, pa možeš njega izmjeriti i saznati o čemu se radi.
davorin

PostPostao/la the_bebe » Uto ožu 04, 2014 12:05 am

Hm tesko...na slici to izgleda dosta veliko a ustvari je 1mm x 0.5mm tesko da mogu to skinut bez da ostetim nesto...vidi se na njima natpis 3U i nemogu naci nista konkretno...
the_bebe

PostPostao/la tom_hifi » Uto ožu 04, 2014 12:07 am

Sve se može kad se hoće :)
tom_hifi

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto ožu 04, 2014 9:34 am

Ti smd dijelovi imaju neke svoje posebne oznake, danas idem u rtv servis po neke dijeliće pa mogu pitati jer znam da mi je jednom tamo serviser pokazivao neki spisak sa tim oznakama.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica