Carina i PDV

Carina i PDV

PostPostao/la Dean » Pon tra 22, 2013 8:12 pm

"Pošiljke zanemarive vrijednosti (do 160,00 kuna)

Roba zanemarive vrijednosti (roba čija vrijednost po pošiljci ne prelazi 160,00 kuna) sadržana u pošiljkama koje se iz inozemstva izravno šalju primateljima u Republici Hrvatskoj, oslobođena je od plaćanja carine i PDV-a. Ta se roba ne podnosi carinarnici. Navedeno oslobođenje se ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode.

Ukoliko se radi o jednom predmetu veće vrijednosti od navedene, obzirom da je roba nedjeljiva, moraju se obračunati uvozna davanja na cjelokupnu vrijednost predmeta.

Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke.
"

Izvor: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P4

Iz toga proizlazi da ako ste kupili recimo 10 nečega po 20 kuna, i još na to platili 30 kuna šipinga, trebali bi platiti pdv samo na 2 x 20 kuna ?!

Šiping ne ulazi u osnovicu ako je na računu odvojena stavka !
Eto...
...pipl mast trast as....
Dean

Re: Carina i PDV

PostPostao/la the_bebe » Pon tra 22, 2013 8:16 pm

Jes...pa pisao sam vec o tome na starom forumu...;)
the_bebe

PostPostao/la Dean » Pon tra 22, 2013 8:18 pm

the_bebe napisao:Jes...pa pisao sam vec o tome na starom forumu...;)

A hebaj ga. Ja nemam kaj kopirati sa starog forma.. :cry:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la harkonen » Uto ožu 25, 2014 1:51 pm

Eto, i naša Carina i PDV nisu najgora stvar na svijetu. Najgora su Carinski službenici jedne sjeverne zemlje
koja je na glasu kao uljudna, civilizirana, napredna itd..... Lijepo zapakiran uređaj u stiroporu sa računom i opisom.
Ali ne. oni ne vjeruju da nema bombe unutra. I onda rasture uređaj tako da se cijelo kućište može baciti,
a sadržaj satima prebacivati u drugo. Nabijem ih!!

bilde 1a.JPG

bilde1a.JPG

bilde 2a.JPG

bilde 4a.JPG

bilde 3a.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto ožu 25, 2014 1:57 pm

Stvarno ne znam ča reći...da je možda bilo neko "poznato" ime ne bi dirali ali ovako kaže nikad nismo čuli za firmu iz tamo neke Hrvacke pa je možda par kila TNTa unutra. Veoma sramotno za njih. :evil:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la davorin » Uto ožu 25, 2014 2:02 pm

Nema razloga sakrivati naziv države!? Siguran sam da bi u suprotnom ime Hrvatske, s njihove strane, bilo velikim slovima objavljeno na prvim stranicama novina uz bučne i agresivne komentare o neciviliziranosti!
Cijeli sjevernjački (od Alpa sjevernije) kompleks prema južnjacima seže u duboku prošlost dok su oni još bili barbari-kanibali koji su "upravo sišli s grane", a u našim krajevima su se razvijale tisućljetne kulture!
davorin

PostPostao/la elvis » Uto ožu 25, 2014 2:44 pm

Meni nisu jasna mjesta oštećenja, naročito ona na slici dva i tri. da li su oni rastavljali uređaj ?? Ovo je zbilja katastrofa.
elvis

PostPostao/la pamook » Uto ožu 25, 2014 2:51 pm

ono na trecoj slici je evidentno "trag" odvijaca na bocnici :doh:

a kretenaaaaa

mislim da je vrijeme da uredjaje preimenujes u Anthrax, Plague, Echelon i slicno... jebo ovo :doh:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la harkonen » Uto ožu 25, 2014 2:54 pm

Vidljivo je da su ga htjeli rastaviti. Oštećenja od nabacivanja su obično takva da su oštećeni rubovi kućišta,
no ovdje to i nije slučaj. Ovi utori na drvetu pokazuju da su odvijačem ili sličnim "pogodnim" alatom
pokušali odvojiti kutiju za transformatore gore. Tragovi oko vijaka pokazuju da im je nedostajo mali imbus
da ga otvore odnaprijed isto kao što su pokušali odvaliti prednjicu zašarfljenu vijcima skrivenim ispod
pločice natpisa modela ....da se rasplačeš...
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la tom_hifi » Uto ožu 25, 2014 3:00 pm

Nevjerojatno. Dal si dobio kakvo obrazloženje ili što već? Pokušali su ga rastaviti, oštetili ga i uredno poslali primatelju???

Hebote život, kud to sve vodi danas ...
tom_hifi

Sljedeće

Vrati se na: Brbljaonica