Opremanje radionice

Re: Opremanje radionice

PostPostao/la audio kutak » Ned pro 29, 2013 4:49 pm

harkonen napisao:S ovim modernim farmerkama koje imaju puno rupa i više ih nema nego ih ima, odgovor je - možeš!
Lastan

p.s.
majku mu, obrišite više ove offtopic postove, zar ne vidite da se nalaze u temi čovjeka i druga
koji je najviše alergičan na to !!!!! Naću više, časna.
Riječ, ne sestra.

nemoj tako, tema je baš primjerena današnjoj mladeži (čitaj, nama mjadjitima).... itekako treba
istražiti dali traperice sa rupama utječu na zvuk i u kojoj mjeri, ups... na natalitet cijevi...
:laughing-rolling: :laughing-rolling:

ps.admin? tko je taj lik? tko ga šljivi? :mrgreen:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Dean » Sub sij 11, 2014 2:45 pm

Stigao upuštač za M3. Sad su u kompletu M3, M4, M5 i M6..
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: Dean; Ned ožu 16, 2014 2:14 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la tubeman » Ned ožu 16, 2014 11:28 am

Nije dobro kada su ljudi živčani, ili si bar misle da jesu :)

Neki tuku ženu i djecu, neki jedu, neki piju, neki idu u šoping.
E, sada, u koju kategoriju spadam, i jesam li uopće živčan, ili sam samo tražio povod......

Uglavnom,
Danas sam se počastio s još jednim komadom alata, budući sam odlučio biti živčan, a šoping mi se učinio najlogičnijim izborom :) :)

Nije da ga nisam imao i prije, ali crv uvijek kopa :)

Slika

Došao je kao zamjena za dosadašni "jeftilen"

Slika

Razlika je očigledna i dramatična.
Mada, nakon malo usporedbe locirao sam dva ključna elementa te različitosti:
Prvo - Bosch može razviti skoro duplo veću brzinu vibracija,
Drugo - Sama pila na Boschu je puno kvalitetnija što je najvjerojatnije i glavni razlog.
Lukavci u Boschu su na ovom modelu promijenili dosjed pile, valjda zato što su mnogi (pa i ovaj CMI) napravili klonove koji su prihvaćali prethodni model Boschove pile. To je omogućilo kupovinu jeftinog uređaja + malo skuplje pile = dosta jeftiniji rezultat u konačnici.
Već sam se poveselio da ću to moći istestirati, ali, brus, dosjed je posve drugačiji i pile ne pašu.
Preostaje mi da nabavim stariji model pile (koji paše), ili da jednostavno CMI-a nekome ustupim.
Treća varijanta bi bila da ga koristim kao kutnu brusilicu, ali njih već imam nekoliko pa mi je bedasto :(
Inače, skuplja originalna Boschova pila košta kao cijeli ovaj CMI s priborom :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la joe dalton » Ned ožu 16, 2014 2:25 pm

Dobra kupovina. Ne sumnjam de ćeš biti zadovoljan.
Ja imam PMF 180E. Mislim da je ovaj 190E novi model.
Kad sam zbrojio koliko koštaju nastavci koji mi trebaju i koje bi morao dokupiti ako kupim neki jeftini ispalo je da mi se više isplati kupiti Bosch s koferčićem i 10ak nastavaka. Samo dobar nastavak za skidanje fuga košta kao neki od ovih jeftinih uređaja, a s Boschom ga dobiješ u kompletu.
joe dalton

PostPostao/la tubeman » Ned ožu 16, 2014 6:25 pm

Vrlo zadovoljan, ali.....
Nova serija je donijela i ograničenja :(
Samo tri nastavka :evil:
To znači još par sto kuna za one najpotrebnije.
Uspio sam "napasati" novu pilu na CMI, i potvrdio si ono što sam i pretpostavio: i ovaj sada "reže" vrlo dobro :)
Osjeti se da veća brzina nosi i neke benefite, ali za "svaki dan" će sada i CMI biti sasvim OK.
Na njega paše "stara" serija Boschovih dodataka pa će sigurno negdje poslužiti, ako ništa drugo potpomoći "lijenost" zamjene nastavka kada bude trebalo.
Lakše je imati još jedan spreman alat nego se zezati s promjenom nastavka :twisted:
Tako sam uspio skupiti i 4-5 freza: jednu na malom stoliću, drugu s glodalom koje je često koristim, treće na velikom stoliću, četvrto ako su mi ova tri negdje van ruke i peto zato jer mi je bilo zgodno - još je neraspakirano :)
Da.. i Dremel Trio čeka u kutiji :) :)
I to je valjda neka vrsta bolesti :) :)
tubeman

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet ožu 20, 2014 9:02 pm

Jučer i danas sam napokon počeo raditi na nečemu što već cirka 6 mjeseci odgađam,a kao dodatak radioni je veoma koristan. Prošle jeseni sam vidio gotovu kantu u Uradi-sam za 150kn i razmišljam uzeti ili ne, tako ja razmišljam tjedan-dva a ono sve prodano. Čekao sam evo sve do prije mjesec dana a oni u trgovini imaju samo usisivače sa motorom(a to ne želim). Kupio sam kantu, imam neke cijevi i da sklepamo nešto. Danas sam spojio usisivač na to i ima da posisa sa poda i beton koliko vuče. :lol:
Sada ide onaj teži dio za napaviti, treba izrezati neki komad iverice/mdf ili nešto slično promjera oko 25cm te napraviti prorez na njemu i pričvrstiti ga u kantu. I nadati se da će fizika odraditi svoje te da će predmet usisavanja ostati na dnu kante a čisti zrak ići u usisavač.

usisivač.jpg

usisivač (1).jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri ožu 26, 2014 2:23 pm

Danas sam se prihvatio posla oko izrade pregrade u kanti. Kako se nema glodalica niti bilo koje drugo sredstvo sa kojim se režu krugovi išlo se na metodu štapa i kanapa. Znači pričvrstio stolić na bušilicu,komad daske za stolić,stavio glodalo i ožeži. Prilično je dobro ispalo s obzirom da mi je ovo prvo rezanje kruga. Sada samo preostaje ako će biti potrebno pričvrstiti pregradu za kantu jer je za sada samo uglavljena unutra. Prostor za piljevinu i ostalo smeće je cirka 5-6 litara što je sasvim dovoljno za sitne poslove.
Sljedeće je dokopati se negdje nekakvog fleksibilnog crijeva a da ne košta pola bubrega,treba cirka 1,5m za usisavanje prašine te oko 5m od kante do usisivača.

usisivač (2).jpg

usisivač (3).jpg

usisivač (4).jpg
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la stressman » Sub ožu 29, 2014 1:59 am

bohrer glava do 6mm sa bit nastavkom. mislim da ce biti korisna, a bome i prakticna :)
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la tubeman » Pet tra 04, 2014 7:32 am

Par alatki koje obično ne smatramo dostojnim spominjanja a ne možemo bez njih :(

Pincete...
Jučer stigla "pošiljka" naručena prije nekog vremena (nije EBay ;) ).
Otprije ih ih Imam dvadesetak, metalnih, kevlarskih, plastičnih, keramičkih.. od kojih je nekoliko dobre kvalitete, ali dobar dio je onih "konzumnih" koje spadaju u kategoriju "imao pa nemao".
Došlo vrijeme da se i taj segment uredi :)
Novopridošle su prave "kirurške", i dramatično se osjeti razlika u materijalu te čvrstoći i preciznosti "hvatanja".
Unatoč elastičnosti, ništa se ne savija i ne bježi iz zahvata.

Osim njih došla i kutija kirurških skalpela.

EL84EE i A4 papir ispod su samo za usporedbu dimenzija.

Slika
tubeman

PostPostao/la stressman » Pet tra 04, 2014 7:53 am

hm... sad se vec brinem cime se bavis u slobodno vrijeme... :mrgreen:
as vintage as it gets

Slika
stressman

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pomagala