Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la audio kutak » Sub tra 05, 2014 10:23 pm

thanks!
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la the_bebe » Ned tra 06, 2014 11:33 am

Daklem dali netko ima kakvu preporuku za sljedece...
Radim na jednom gleseru sta je bio pod vodom i sad imam mali problem...zice su naravno bile isto tako potopljene u more i naravno da je sol odradila svoje i sve zice su korodirale...dali postoji nesto u sta bi mogao uroniti kraj zice da mi nagrize koroziju i ostavi samo bakar...vecinu zica sam ili cu projeniti ali ima stvari koje su zalivene u smolu i nemogu promjeniti zice a i skoro ih je nemoguce lemiti na nove zice...znaci treba mi neka kemikalija koja bi otklonila koroziju a ostavila mi zicu koju mogu lemiti...
the_bebe

PostPostao/la micro » Ned tra 06, 2014 11:40 am

Ja bih osobno probao prije sa nekim pastama prije nego sa solnom kiselinom.

Koliko mi je poznato limari su to prije koristili za lemljenje. Probaj sa nekom zicom koja ti ne treba sa solnom kiselinom ali bez dodataka hidrogena ili neceg slicnog. Ne bi trebala da reagira sa bakrom a moguce da skida oksid. Ako ovo radi onda moras poslije lemljenja neutralizirati solnu kiselinu.

S koncentriranom klorovodičnom kiselinom bakar ne reagira, jer ona ne djeluje kao oksidans.
Bakar će se otopiti u HCl-u, ako je u njoj tek ako je prisutno neko oksidirajuće sredstvo (npr. H2O2), ali u samoj HCl neće, i ne dolazi do nikakve reakcije.

Pogledaj link za bakar, sta ga nagriza a sta ne:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Bakar_%28element%29" target="_blank" target="_blank
micro

PostPostao/la pamook » Ned tra 06, 2014 12:08 pm

pogle tekstove tu:

http://forum.arheo-amateri.rs/ciscenje/ ... ih-metala/

ako zatreba, mogu ti poslati sredstvo za ciscenje grijaca u velikim sistemima (ciscenje prvenstveno od kamenca) na bazi fosforne kiseline i dodataka (dobio od frenda koji se profesionalno bavi), pa probaj :P
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la the_bebe » Ned tra 06, 2014 12:15 pm

Probat cu sa solnom kiselinom pa cu vidjeti...hvala pamook ali dok mi posaljes i dok dodje ja vec moram biti gotov...svakako hvala...nego di da nabavim cim jacu solnu kiselinu i koja je najjaca legalno dobavljiva?
the_bebe

PostPostao/la pamook » Ned tra 06, 2014 12:23 pm

mozda kompliciram, ali vecina "laboratorija" ju ima u nekom obliku, pa se mozda probati raspitati oko školskih laboratorija ili slicno... kaze supruga (mrph.) da u ljekarni nemaju ni pro analysi ni nikako :idea:

ono za fosfornu stoji - ako zatreba javi pa nabacim na hpex i stize :handgestures-salute:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned tra 06, 2014 1:51 pm

U špeceraj trgovinama(a i možda uradi sam trgovinama) bi mogao imati solnu 18% ili neke slične koncentracije, imaš i onu 9% za kućanstvo ali to ne može da nagrize niti ruke a kamoli nešto drugo...
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon tra 07, 2014 4:33 pm

Prošli tjedan sam naručio nešto dijelića sa TMEa i mogu reći da su brzi, u srijedu sam platio a u subotu ujutro me zove lik iz Overseasa(ili tako nečega) da li sam kod kuće da mi uruči paket. Došlo mi je nešto malih WIMA za decouplinge te nekoliko vrijednosti Panasonic FCa da se nađe na lageru. Tako sam dovršio jedno pojačalce sa TDA2030 koje ću skutijati u neku malu kutiju da mi služi za raznorazna testiranja. Opalenje je prošlo u najboljem redu, malo sam se bojao jer mi ispravljač daje 18V a u datasheetu piše da mu je to max napon ali nije se ništa zdimilo ili se grije.
Sada samo treba to skutijati,postaviti nekoliko konektora te raditi na kvalitetnijem napajanju-za prvu ruku sam stavio 2x15000uF ELNA.

test pojačalo(1).jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Pon tra 07, 2014 6:28 pm

tebi je malo 2x15000uF za to TDA pojačalce??? :o

malo si ga pretjerao.... sigurno je tipfeler.....

ja za sub od 240w/4ohm pojačalo imam 2x10.000 a za Borin studio 2x 30.000 uF
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon tra 07, 2014 7:02 pm

Nisam rekao da je malo već da možda napravim neki RC član ili možda probam jedno stabilizirano čiju šemu imam. Spojio sam baš skop da vidim kako izgleda napajanje i bome lijep oblik pile,pa da probamo to malo popeglati. :D
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica