P/M: Cheat Trick 194 samogradnja

P/M: Cheat Trick 194 samogradnja

PostPostao/la Vedo » Čet tra 17, 2014 11:31 am

Pozdrav cijenjenom forumu samograditelja, ovdje Vedran(Vedo) s Audiofil.net foruma. Imam jednu finu samogradnju koja bi mogla biti interesantna forumskoj zajednici. :)

Samogradnja prema Cheap Trick 194 projektu, Monacor SPH-60X i Seas K19F. Projekt je unaprijeđen dodavanjem visokotonca kako bi se postigao što zvukovno potpuniji zvučnik. Kutije su jako masivne, izrada je vrlo dobra i kutije su u jako dobrom stanju. Zvučnik svira u rangu skupljih kutija. Kvalitetni dijelovi na skretnici. Moguća zamjena za neke mini monitore, tvorničke ili DIY.

Slika

Slika

Slika

Slika

Napravljena su mjerenja kutija (sve je u najboljem redu), ali nažalost nemam nikakav pisani trag o tome.

Cijena je stvar dogovora. Kontakt na broj 0915085474.

Lijep pozdrav!
Vedran
Zadnja izmjena: Vedo; Čet tra 17, 2014 12:21 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Vedo

Re: P/M: Cheat Trick 194 samogradnja

PostPostao/la davorin » Čet tra 17, 2014 11:55 am

Nemam ništa protiv ovakvih prodaja, ali mislim da bi se novi član trebao za prvi puta javiti u rubrici PREDSTAVITE SE !
davorin

PostPostao/la Vedo » Čet tra 17, 2014 12:04 pm

Riješeno, uz isprike na nesmotrenosti.
Vedo

PostPostao/la audio kutak » Čet tra 17, 2014 4:10 pm

a bilo bi lijepo kada bi otvorio temu za svoje zvučnike u sekciji zvučnika te nabacio par slika tokom gradnje i slično...
naravno, ako imaš materijala....

naročito me zanima kako se stavlja prednja ili zadnja ploča koje su "obučene u platno ili kožu ili nešto drugo?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Schultz » Čet tra 17, 2014 5:42 pm

Hmmm...

Okrenuo si stvar naopako... Zanimljivo...

Ja imam istu stvar, doduše bez tonokozvisca, i za blues meni svira odlično. Na nekim snimkama fali visokih ali basa meni nikada ne fali. Za razliku od s@kija.

Mislim da túnel odotraga predstavlja potencijalni problem ali baš bi ih volio jednom poslušati.

Osobno tvrdim da je to najisplativiji komad audio opreme koji sam ikada čuo.

Moji su se mogli čuti u Sheratonu u DIY sobi i nisam dobio negativnih kritika iako je zmajzov zvučnik koji je paralelno radio bio akustički nadmoćniji ali i daleko skuplji.
Sve je sviralo na DAH-2 pojačalo i modificirani Onkyo CD player sa Lampizatorom. Obratiti treba pozornost na veliko L u imenu Lampizator. To znači da je lampizacija napravljena kako treba a ne po receptu poznatog poljskog kasapina Fikusa.

Na mojima se sprema ugradnja Monacorovog magnetostatskog tonokozvisca.... Ali otom potom...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Vedo » Čet tra 17, 2014 6:59 pm

Nažalost nemam slika. :-(

Prednja i zadnja ploča su obučene u kožu i nakon toga su stavljene lakirane stranice. Kutije rade stvarno fino, basa ima dovoljno i okvirno je zvuk jako dobar, postojane pozornice s dovoljno detalja. Pogotovo uz pomoć Seas visokotonca. Zvučno sam jako zadovoljan kutijama, prodajem ih ili mijenjam isključivo jer su mi preveliki za trenutni prostor, gabaritno.

Nisam osobno iskusio probleme s tunelom odostraga. Barem ne u svojoj sobi.
Vedo

PostPostao/la Vedo » Čet tra 24, 2014 8:44 am

Otišlo. Može zaključavanje teme.
Vedo

Vrati se na: Prodajem