Nevoljko sam, i s maksimalnim odgađanjem, napustio lijepo druženje i zaputio se kući jer je za 20:00 bilo predviđeno otvorenje.
Tema su bili radio aparati naših roditelja, djedova i baka, tako da su u obzir došli samo aparati koji su se koristili pedesetih i početkom šezdesetih godina, s tim da sam planirao izložiti samo aparate proizvedene u EX YU jer su uglavnom oni bili dostupni "običnim" ljudima. Prostor je bio relativno ograničen, tako da je bilo moguće postaviti tek dvadesetak primjeraka.
Bili ste svjedoci moje povećane aktivnosti zadnja dva tjedna, ali jednostavno su mi nedostajali upravo ti primjerci kako bih napravio nekakav reprezentativni presjek
Ako ništa drugo, barem sam "pod mus" sredio nekoliko dodatnih aparata
Inače, imam ih i više nego dovoljno sređenih, ali nisam htio maltetirati sa samo dvije ili tri marke.
Naravno da je trebalo napraviti još neke pripreme - pripremiti nekoliko knjiga i materijala kako bi sve skupa imalo još malo "safta"
Pola od toga je Marfi uredno sakrio, ali i ovo što sam pronašao bilo je OK.
Nisam imao nekih velikih očekivanja, ali sam se potrudio sve to odraditi maksimalno ozbiljno.
Pomislih, doći će supruga, kčerka, susjed, nekoliko prijatelja i još pet-šest ljudi - i ja zadovoljan.
Međutim, desetak minuta prije počelo se to puniti.
Napunila se cijela prostorija - njih 60-70. HRT, lokalna televizija, dvoje novine, radio.....
I tako izložba postade medijski događaj prve vrste
Uglavnom, izredalo se nekih 300 i više ljudi.
Izgleda da sam pogodio temu jer bilo je puno raznježenih i emotivnih situacija onih starijih do oduševljavanja, npr, zelenim magičnim okom onih mlađih.
Veliki interes mlađih (posebno srednjoškolac) je bio za gramofone, uz nevjericu da iz toga nastaje zvuk
Generalno veselje izazvao je izvrstan zvuk kojeg sam već opisao.
Uključeno je bilo sve što ima UKV.
RIZ 594, RIZ604 i SOČA su bili stalno uključeni i "sinergijski" proizveli "near stereo" zvuk koji je doista sve oduševio.
Jednostavno, nitko nije vjerovao da ti starci tako deru uz opetovano pitanje "gdje smo sakrili neki dobar razglas".
Tek guranjem glave u zvučnike ih je uvjerilo da je to to.
To se posebno odnosilo na mlađu generaciju.
Kao kec na desetku došao je izvrstan izbor glazbe lokalnog "Radija Sjeverozapad".
Zbog zvuka i doista atraktivnog izgleda posebno zanimanje je izazvao crni RIZ634.
Svi bi ga htjeli imati doma
Uglavnom, ja jako zadovoljan, i uz lijep početak dana u Fužinama dan je završio (doslovce u 24:00) jako lijepo.
Od 20:00 do 23:00 jednostavno nikada nije bilo manje od 5-6 ljudi u prostoriji.
Zadnji su otišli u 23:50
Par slika.
Na žalost, nisam uspio s poslikati atmosferu jer sam cijelo vrijeme bio okupiran objašnjavanjima, i jednostavno sam zaboravio na to

cestitke na uspjesnoj izlozbi, i jos uspjesnijoj edukativnoj akciji