IZLOŽBA GMV

IZLOŽBA GMV

PostPostao/la tubeman » Ned svi 18, 2014 10:46 am

Razlog jučerašnjeg skraćenog boravka na TF bila je mala izložba koju sam pripremio u sklopu Dana muzeja.
Nevoljko sam, i s maksimalnim odgađanjem, napustio lijepo druženje i zaputio se kući jer je za 20:00 bilo predviđeno otvorenje.

Tema su bili radio aparati naših roditelja, djedova i baka, tako da su u obzir došli samo aparati koji su se koristili pedesetih i početkom šezdesetih godina, s tim da sam planirao izložiti samo aparate proizvedene u EX YU jer su uglavnom oni bili dostupni "običnim" ljudima. Prostor je bio relativno ograničen, tako da je bilo moguće postaviti tek dvadesetak primjeraka.
Bili ste svjedoci moje povećane aktivnosti zadnja dva tjedna, ali jednostavno su mi nedostajali upravo ti primjerci kako bih napravio nekakav reprezentativni presjek :)
Ako ništa drugo, barem sam "pod mus" sredio nekoliko dodatnih aparata :)
Inače, imam ih i više nego dovoljno sređenih, ali nisam htio maltetirati sa samo dvije ili tri marke.

Naravno da je trebalo napraviti još neke pripreme - pripremiti nekoliko knjiga i materijala kako bi sve skupa imalo još malo "safta" :)
Pola od toga je Marfi uredno sakrio, ali i ovo što sam pronašao bilo je OK.

Nisam imao nekih velikih očekivanja, ali sam se potrudio sve to odraditi maksimalno ozbiljno.
Pomislih, doći će supruga, kčerka, susjed, nekoliko prijatelja i još pet-šest ljudi - i ja zadovoljan.
Međutim, desetak minuta prije počelo se to puniti.
Napunila se cijela prostorija - njih 60-70. HRT, lokalna televizija, dvoje novine, radio.....
I tako izložba postade medijski događaj prve vrste :) :)
Uglavnom, izredalo se nekih 300 i više ljudi.
Izgleda da sam pogodio temu jer bilo je puno raznježenih i emotivnih situacija onih starijih do oduševljavanja, npr, zelenim magičnim okom onih mlađih.
Veliki interes mlađih (posebno srednjoškolac) je bio za gramofone, uz nevjericu da iz toga nastaje zvuk :) :)
Generalno veselje izazvao je izvrstan zvuk kojeg sam već opisao.
Uključeno je bilo sve što ima UKV.
RIZ 594, RIZ604 i SOČA su bili stalno uključeni i "sinergijski" proizveli "near stereo" zvuk koji je doista sve oduševio.
Jednostavno, nitko nije vjerovao da ti starci tako deru uz opetovano pitanje "gdje smo sakrili neki dobar razglas".
Tek guranjem glave u zvučnike ih je uvjerilo da je to to.
To se posebno odnosilo na mlađu generaciju.
Kao kec na desetku došao je izvrstan izbor glazbe lokalnog "Radija Sjeverozapad".

Zbog zvuka i doista atraktivnog izgleda posebno zanimanje je izazvao crni RIZ634.
Svi bi ga htjeli imati doma :) :) :)
Uglavnom, ja jako zadovoljan, i uz lijep početak dana u Fužinama dan je završio (doslovce u 24:00) jako lijepo.
Od 20:00 do 23:00 jednostavno nikada nije bilo manje od 5-6 ljudi u prostoriji.
Zadnji su otišli u 23:50 :)

Par slika.
Na žalost, nisam uspio s poslikati atmosferu jer sam cijelo vrijeme bio okupiran objašnjavanjima, i jednostavno sam zaboravio na to :(

Slika
Slika
Slika
Slika
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

Re: IZLOŽBA GMV

PostPostao/la ziki » Ned svi 18, 2014 4:36 pm

Odlično :D. Šteta što ovakve izložbe nisu češće. Imam i ja jednog, ali javim ti se na PM.
ziki

PostPostao/la Klokan » Ned svi 18, 2014 7:27 pm

Sličke ne rade...
Klokan

PostPostao/la tom_hifi » Ned svi 18, 2014 7:30 pm

Ja ih vidim normalno.

Danko, pohvale i tebi za volju i što si navratio do Fužina, usprkos tome što ti to nikako nije bilo usput.
tom_hifi

PostPostao/la Edison » Ned svi 18, 2014 7:52 pm

Bravo, tubemane! :clap:

Naradio si se zadnjih dana, ali isplatilo se. Steta sto jos malo nisi mogao ostati s nama u Fuzinama, ali ovo je bilo vazno.
Cestitke na uspjesnoj izlozbi. :)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pamook » Ned svi 18, 2014 8:02 pm

:obscene-drinkingcheers: cestitke na uspjesnoj izlozbi, i jos uspjesnijoj edukativnoj akciji :D

tamo na zidu bi, onako ispotiha, trebao visiti jedan plakat sa decentnim natpisom "MP3 LOL"

bravo :clap:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la tubeman » Ned svi 18, 2014 9:10 pm

Šteta za Fužine, ali tako to ide, ali već sam navikao :(
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la fixxxer » Ned svi 18, 2014 11:35 pm

Svaka čast! :clap:
Takodje, izuzetno mi je drago da smo se upoznali u Fužinama :)
fixxxer

PostPostao/la davorin » Pon svi 19, 2014 8:37 am

Iako same fotografije ne mogu prezentirati čaroriju i sjaj zvuka iz drveta i starih vremena, primjerci sa izložbe izgledaju prekrasno!
Prava je šteta što izložba nije putujuća jer bi u Zadru, siguran sam, interes i posjećenost bili vrlo veliki!
davorin

Vrati se na: Refresh starih uređaja