SPDIF i DAC

SPDIF i DAC

PostPostao/la micro » Sri tra 10, 2013 3:43 pm

Sastavio sam DAC sa ebaya onaj sa AK4396 i nije htio da radi sa SPDIF , naponi prisutni ali po sjecanju mislim da na osciloskopu sa onog SPDIF >> I2C nema nikakvog signala iako je spdif prisutan na ulazu sa kompa atom ploca, probao i sa nekog dvd-a i nista. Sada izvukao jedan iz ladice koji vec nekoliko godina ceka kutiju i ovom ne radi SPDIF ulaz , ima i USB i na taj ulaz je proradio, ali poslije jedno pola sata natezanja sa kompom (studio ubuntu) dok nisam pogodio dobitnu kombinaciju:).

Nisam provjeravao sa osciloskopom ovaj drugi ali ovo mi je vec sumnjivo da mi i na drugom ne radi SPDIF ulaz, ovaj drugi sam dobio sastavljen. Radi se o AYA II DAC-u.

Slika

Uploaded with ImageShack.us
micro

Re: SPDIF i DAC

PostPostao/la Schultz » Sri tra 10, 2013 7:05 pm

Da nema negdje nekakav kratkospojnik, preklopnik ili slično....?
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la harkonen » Sri tra 10, 2013 7:56 pm

Da , koliko se vidi ovo tvoje je revizija 2 koja ima preklopnik za izbor SPDIF/USB i to kako mi se čini je jedan par
na onom flat kablu odnaprijed, pogledaj ovdje:
http://www.diyaudio.com/forums/digital- ... n-dac.html

Za razliku od početnog modela Aye koji nema taj flat:
http://www.diyaudio.com/forums/attachme ... 4_news.jpg
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la micro » Sri tra 10, 2013 8:25 pm

Imam ja pdf koji je napisao autor i prekidac na tom flat kablu i ledice, ali nece ovu od spdif-a da upali, DAC automatski prepozna kad je ukljucen komp i pali ledicu i ako ne ide reprodukcija muzike, moguce da je i do linuxa jer meni pokazuje u setovanju da salje spdif digitalni signal na usb sto mi je malo nelogicno :D.
micro

PostPostao/la harkonen » Sri tra 10, 2013 8:31 pm

Da, ali kada odspojiš USB kabel iz DAC-a i spojiš klasični izvor (rekao si DVD) na SPDIF,
da li i onda ne selektira ulaze? Da nije neki lapsus oko orijentacije flat kabla? Ili samog rasporeda
kontakata na flat-u?
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la micro » Sri tra 10, 2013 9:52 pm

harkonen napisao:Da, ali kada odspojiš USB kabel iz DAC-a i spojiš klasični izvor (rekao si DVD) na SPDIF,
da li i onda ne selektira ulaze? Da nije neki lapsus oko orijentacije flat kabla? Ili samog rasporeda
kontakata na flat-u?

Kad iskljucim na tom flat kablu releje, nema vise muzike , kad uljucim releje za prebacivanje spdif /usb opet ima izlaz. Pogledacu sutra osciloskopom, Pedja u pdf rece:
Kod: Označi sve
 "Please note that the CS8414 always outputs the clock signals, whether it’s fed with
proper S/PDIF signal or not (without proper S/PDIF source the frequencies are about
11kHz @ WS and 750kHz @ BCK), but PCM2706 requires an actual USB audio
stream to output any clock signal."

Ako postoji na CS8414 11kHz onda je problem mozda od kompa do CS8414 ili spdif signal nije odgovarajuci.

Inace svira vrlo relaksirajuce sa tvojim monoblokovima , juce sam zaspao slusajuci muziku i probudio se kad je komp ispucao 30-tak pjesama i nastala tisina :)
Zadnja izmjena: micro; Sri tra 10, 2013 9:54 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
micro

PostPostao/la tom_hifi » Sri tra 10, 2013 9:54 pm

micro napisao:juce sam zaspao slusajuci muziku i probudio se kad je komp ispucao 30-tak pjesama i nastala tisina :)

Da nisi i ti slušao uz piće? :lol:
tom_hifi

PostPostao/la micro » Sri tra 10, 2013 9:55 pm

tom_hifi napisao:
micro napisao:juce sam zaspao slusajuci muziku i probudio se kad je komp ispucao 30-tak pjesama i nastala tisina :)

Da nisi i ti slušao uz piće? :lol:

Kad slusam muziku onda ne pijem a takodje izbjegavam da pijem i kad vozim:)
micro

PostPostao/la sonny » Sri tra 10, 2013 10:35 pm

Loše ti je to :D
Vid' mene...
Također ne prakticiram to, pa već sad lagano nagluh :mrgreen:
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la micro » Čet tra 11, 2013 8:28 am

Provjerio osciloskopom, i prikljucivao i dvd sa digital output audio i nista. Nisam natjerao komp da ispljune spdif signal na izlazu maticne , moracu update linuxa. Znaci imam na CS8414 kad je spdif otkopcan stabilnih 10,4kHz(WS) i 650kHz(BCK) , kada USB radi imam 44kHz i preko 2MHz i onda radi. Kada ukopcam spdif sa dvd-a CS8414 nece da upali ledicu da je "zakljucao" spdif signal i ova frekvencija od 10,4kHz i 650kHz skoro da se i ne mijenjaju osim sto digitalni signal vise nije stabilan vec se vrlo malo mijenja.

Signal sa dvd-a postoji, osciloskop pokazuje nekoliko MHz signal koji se vrlo brzo mijenja, takodje i poslije impulsnog trafoa na DAC-u imam signal od 2,5VPP i na ulazu u CS8414.

Pretpostavka da spdif signal nije odgovarajuci ili manja vijerojatnoca da cs8414 nije ok mi je vrlo mala jer ne bi postojali signali na njegovom izlazu(WS , BCK) ako je spdif neprikljucen koji bi i trebali.
micro

Sljedeće

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka