Raspberry Pi

Re: Raspberry Pi

PostPostao/la yoke » Uto lip 03, 2014 8:47 am

:lol:
samo na netu stoji da jos uvijek ima 3komada :mrgreen:
yoke

PostPostao/la Master of disaster » Uto lip 03, 2014 8:49 am

To su ona zadnja tri :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la yoke » Uto lip 03, 2014 8:50 am

:lol: :lol: :lol:
yoke

PostPostao/la deleted user » Uto lip 03, 2014 11:01 am

Ajd nek meni neukom neko potvrdi ili opovrgne mogucnost spajanja ove Pite i ovog DAC-a koristenjem I2S:

http://www.ebay.com/itm/NEW-DAC-24BIT-192KHZ-CS8416-AK4396-NE5532P-BOARD-KIT-FOR-DIY-/221179391254?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item337f51ad16

Slika

Ako je moguce bez jos nekih kineskih plocica izmedju, nego onako drito, komadom zice vulgaris. Moze i one Sulcove... :mrgreen:

PostPostao/la denis_vz » Uto lip 03, 2014 11:51 am

LesFaul, nije problem samo u fizičkom spoju (žicama i konektorima): problem je u driverima (upravljačkim programima). Ovdje je riječ o kompjuterski generiranom (i reproduciranom) audiju, nije dovoljan samo audio signal i žice.... :)

Šalim se, no nikako ne bih uzimao nešto za što proizvođač ne jamči da će raditi u konkretnom kontekstu (tj. s RasPijem).

Mislim da nema šanse.

Čak i Wolfson kartica/DAC, koji je rađen NAMJENSKI za RasPi, ima podosta problema s driverima, kernelom, itd. - nije baš banalno sve složiti da radi isprve. A Wolfson (proizvođač) čak nudi i odgovarajuće drivere - koji, doduše, rade samo s njihovom distribucijom, koja, usput budi rečeno, nije namijenjena hi-fi slušanju :)

Tu je onda ekipa drugih ljudi (programera) po forumima vani koji su si dali truda i sve skupa "skalemili" da radi kako valja...

Ponavljam, nadaleko bih izbjegavao ovakve sustave na pločici kad govorimo o RasPiju. Možda će s nekim drugim računalom i nekom drugom distribucijom i proraditi, ali to je već uvelike oslanjanje na sreću... Osim u slučaju kada prodavač izrijekom jamči da će to raditi na konkretnom uređaju - i s konkretnim driverima. Po mojem iskustvu, čak i tada Kinezi s ebaya u 80% slučajeva jednostavno lažu :) (ili nemaju pojma što uopće prodaju, pa niti sami ne znaju da govore notorne gluposti).
Druga varijanta je kada ljudi na forumu potvrde da su kupili upravo takvu pločicu i da su je natjerali da proradi - ali opet treba točno znati što i kako napraviti da bi radilo (nije uvijek baš jednostavno)...
denis_vz

PostPostao/la deleted user » Uto lip 03, 2014 12:09 pm

Ovakvih gotovih plocica koje "sviraju" na forumu vec ima nekoliko. Mene jednostavno interesira, ima li Pi-ta (dakle SAMO ona bez dodataka, "shieldova", i sl.) po defaultu izlaz koji se moze spojiti na ulaz ovog DAC-a. Pitanje je vise usmjereno prema poznavateljima i korisnicima ovog DAC-a nego prema Pi-ti jer koliko vidim ona po defaultu ima funkcionalan I2S izlaz. Kako ne baratam niti terminologijom niti materijom, pitam iskusnije...

PostPostao/la Master of disaster » Uto lip 03, 2014 12:27 pm

Les Faul, pogledaj prvu stranicu ove teme, cca sedmi post. Na tu stranicu sam naletio slučajno (naravno kako drugačije :D ) i izgleda mi interesantno upravo zato jer (barem tako tvrdi tvorac) daje gotovo riješenje (pod uvjetom da se kupi jedan od dac-eva, tamo navedenih) a upravo to si spominjao. Naravno iskustva sa time nemam pa bi to lako mogao biti i ćorak, ali treba od nekud krenuti...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la deleted user » Uto lip 03, 2014 12:29 pm

Ovaj DAC vec imam a posto ne mislim kupovat novi, ako ne moze Pi-ta na nj, necu je ni kupovat. Ako ipak moze, onda mooooozda kupim Pi-tu. Dec it. :lol:

PostPostao/la Master of disaster » Uto lip 03, 2014 12:32 pm

Sretno! :lol:
Master of disaster

PostPostao/la deleted user » Uto lip 03, 2014 12:37 pm

Hvala MoD! :lol: Ali za razliku od moga DAC-a koji je jos u dijelovima, znam da najmanje pamook, Joe Dalton i SaWa imaju ovakve DAC-eve koji odavno sviraju, pa ce oni koji znaju odgovor na moje pitanje pomoci kako meni tako i njima. A navedeni trojac bi za odgovor trebao biti zainteresiraniji cak i od mene. :mrgreen:

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Nabava dijelova