Po meni treba izbjegavati sve što
nije I2S - dakle, izbjegavati sve DACove koji idu na USB.
Malina ima konstrukcijski problem, a to je da USB i Ethernet dijele isti bus (sabirnicu), i to se kod korištenja USB DACova osjeti - manifestira se kao pucketanje, "štucanje", zastajkivanje, itd.
Uz isprobanih podosta distribucija i DAC-ova, došao sam do zaključka da "od tog brašna nikad pogače"...

Dakle, neupotrebljivo za hi-fi.
Stvar se promijenila s raznim I2S DAC-ovima. Stjecajem okolnosti uzeo sam Wolfsona, ali isto tako bi mogao i HiFiBerry (ili kako se već zove). Ima ih, čini mi se, i drugih.
No, Wolfson i HifiBerry su relativno dobro podržani, imaju drivere, već i neke distribucije s njima dobro rade.
Osobno koristim distibuciju SqueezePlug: instalacija i osposobljavanje Wolfson DACa ide prilično jednostavno (u usporedbi s drugom egzotikom): svejedno zna potrajati dok se "potrefi" dobitna kombinacija...
A zvuk? Nemam prigovora

Rezultat je minijaturni uređaj koji svira 24/192 s vanjskog USB diska bez ikakvih problema i gnjavaža. Nedostatak je problem s "kačenjem" drugih uređaja: ja namjeravam staviti i nekakav LCD i "vulgaris" daljinski, ali se bojim da će to biti ili jedno ili drugo, nikako oboje, jer WOlfson zauzima sve GPIO pinove, pa nema baš slobodnih pinova za spajanje bilo čega drugoga.
No, i ovako je to itekako ozbiljna sviralica. Po meni je zvuk u rangu DAC-ova koji koštaju 300-400 EUR.
A cijela ta priča (RasPi + Wolfson kartica) s kablovinjem, SD karticom i USB hubom može se složiti za oko 1.000 kn. Sami RasPi + Wolfson su oko 600-700 kn, ovisno o dobavljaču. Dakle, cijeli komplet (server + DAC) je bitno jeftiniji od osrednjih kod nas dobavljivih DACova.