Evo još jednog na brzinu uratka. Tati je vrisnulo prije nekog vremena malo at napajanje koje mu služi za antenska pretpojačala. Kada sam otvorio kućište uštekao u struju da vidim di šta kako, imao sam ča da vidim, uslijed temperature i barem 15tak godina korištenja lak na lakžici je otišao kvragu i jedna zavojnica na feritima se fino počela iskriti. Tako da elektronika u ćesme a kutija za novi ispravljač.
Da ne kompliciram imao sam sve dijelove osim zenerice kod kuće a nju sam dobio danas iz TMEa. Znači komad 2n3055, grec,zenerica,nekoliko elkosa i rezultat je 12,9V izlazni napon,nije 13,8V kako bi trebalo biti ali je prihvatljivo. kako imam skop za "igranje" spojio sam to na njega i vidio nekih par mV šuma, kada se skutija biti će možda i više(možda i manje jer ću dodati jedan elko i blok na buksne a to sada nisam dodao) jer će 220V prolaziti blizu ali sve je to zanemarivo.
ispravljač za pretpojačalo.jpg
Ja sam odradio elektroniku a sada je na tati red da probuši par rupa u kućištu te to skutija.

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.