NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la pamook » Pet ruj 19, 2014 6:27 pm

Dean napisao:Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

huh?
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la fixxxer » Pet ruj 19, 2014 8:07 pm

:lol: :lol: :lol: :lol:
fixxxer

PostPostao/la Master of disaster » Sub ruj 20, 2014 8:45 am

:lol: :lol: :lol: prokleti nesporazumi :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Ned ruj 21, 2014 10:14 pm

Danas mi je uručen ovaj "multimetar" baš kada sam se hvatao za telefon da nazovem sonny-ja i podsjetim ga da mi dofura motalicu. Naravno da sam ga zaboravio nazvati... :lol:

E, sada to baš i nije multimetar već više nešto kao mega tester. Da li mi netko može malo pojasniti? I u nutra ide članak (baterija nestardandnih dimenzija) da li netko zna kakva? trebala bi imati 1.5 V.
Radi se o Iskra Kranj univerzaslnom instrumentu us 3 a.

iskra1.jpg

iskra2.jpg

iskra3.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: Master of disaster; Pon ruj 22, 2014 6:43 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned ruj 21, 2014 11:53 pm

Ajde reci zašto to nije multimetar? :ugeek: Lijepo ti piše na pozadini univerzalni instrument i možeš da mjeriš manje više sve što i da modernim univerzalcem.
Što se tiče baterije da unutra možda ne ide ona "debela" okrugla, tj. zove se "double D" baterija. Iako mi je malo čudno da ide samo jedna od 1,5V jer i ja imam jedan stari univerzalac od Iskre i u njega idu 4xAA baterije,a sigurno nisu sve spojene u paralelu(barem mislim).
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Master of disaster » Pon ruj 22, 2014 6:51 am

Pa, hm, čovjek koji mi ga je dao je tako rekao. :mrgreen: Ja sam naviknut na Uni-t digitalac kojem okvirno izabereš što ćeš mjeriti a ostalo on odradi sam, meni ovo isto igleda kao multimetar "vulgaris" Kada nađem bateriju (moguće da unutra ide ta double D) ćemo vidjeti, na drugoj slici (stražnji dio istrumenta) se vidi klizni poklopac u koji se umeće baterija, ima mjesta samo za jednu i po dimenzijama nikako A tipa. A iznad tablice piše da baterija mora imati napon između 1.6 V i 1.3 V da bi uređaj normalno radio.
Master of disaster

PostPostao/la tubeman » Pon ruj 22, 2014 7:23 am

Baterija je "posebna" i nema ih više za kupiti, što ne znači da se ne bi mogla "napasati" obična AA.
Mjerni instrument nije nešto posebno kao takav i najpogodniji je za arhiviranje budući je relativno rijedak.
Ja imam nešto jačeg brata (US3B) kojem je dodana mogućnost mjerenja kondenzatora.

Slika
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la pamook » Pon ruj 22, 2014 8:18 am

mutno se sjecam da je postojala 3V baterija koja je bila u stvari dva 1.5V clanka u jednom "celofanu", ako se ne varam otprilike velicine kao dva "sub C" clanka danas, pa se po potrebi moglo presjeci po pola i koristiti samo jedan clanak... bila je nesto deblja od standardne AA baterije :think: ... al to je otprilike sve sto se sjecam po tom pitanju, a za ovaj unimer - sam na dobrom tragu za bateriju? Taman mi se tako nekako cini po velicini :think:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Pon ruj 22, 2014 8:38 am

Pamook, mislim da si na dobrom tragu sa baterijom :clap:

@ tubeman: Hvala.
Master of disaster

PostPostao/la Edison » Pon ruj 22, 2014 8:50 am

MoD, ta baterija je i tako samo za mjerenje otpora. Napone i struju mozes mjeriti i bez baterije.
A inace, instrument ocisti, nalasti, i spremi, trebat ce to nekom muzeju kad tad... ;)
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica