gbrezak napisao:Jel bolje staviti 220uF u katodi bipolarni, low esr ili obični elko ?
Stavi koji mislis da je najbolji, kad pojacalo proradi, nek se usvira bar 100 sati, a onda mozes mijenjati taj kondenzator i poslusati koji ti bolje zvuci. Pusti da svaki kondenzator radi bar 10 sati pa onda procjenjuj...
gbrezak napisao:Možda sam pretjerao sa ruskim PIO kondovima koji su sve samo ne mali
Ne znam, možda ove bypasove 0,1u stavim Wime MKP10.
Za bypass mozes slobodno staviti MKP10, to su dobri kondenzatori.
gbrezak napisao:Ima tko kakav prijedlog za razmještaj elemenata u svezi glede bruma ?
Na brum ce najvise utjecati smjestaj transformatora i vodova grijanja. Dakle transformatore i ispravljacke diode sto dalje od cijevi i pogotovo ulaza u pretpojacalo. Zice vodova grijanja dobro ufrkati i voditi uz kutove lima kucista i uz sam lim sve do podnozja. Sve signalne vodove odmaknuti maksimalno od vodova grijanja, ako nesto mora biti blizu ili se krizati s njima, neka se kriza pod 90 stupnjeva. Ulaze i izlaze iz pretpojacala udaljiti i voditi svaki svojim putem da se ne bi stvarale nezelejne veze. Pripazi na elemente koji se griju, da ne griju bez potrebe elemente koji se ne trebaju grijati ili su osjetljivi na toplinu. Prilicno je tesko ispostovati sva ova pravila, no treba naci najbolji kompromis.