Posto je kolega zendra narucio kod Branka iz Odeona par malih SE transformatora od 5k, ucinilo mi se zgodno da Branko namota i meni jedan par. Transformatori zaista dobro izgledaju, imaju i izvod za UL spoj. Naknadno sam narucio i jednu prigusnicu, a trafo za visoki napon i poseban trafo za grijanje imam od nekih ranijih projekata.
Iako imam sasvim dovoljno (i previse!) malih SE pojacala, imam namjeru malo eksperimentirati sa SE pojacalom male snage, tipa SPUD s jednom elektronkom, ili jednostavnim pojacalima s EL84. Odlucio sam napraviti eksperimentalnu shasiju s pet noval podnozja. Na taj nacin cu moci isprobati kako EL84 tjeraju 6N1P, ECC81, ili EF86 u triodnom spoju, pa zuzijevu zadnju gradnju gdje EL84 tjera EL84, RH-84 rev. 2... Shasiju sam slozio od vec koristenih limova i profila, pa tu i tamo ima koja rupa viska... no za probe ce biti dobro. Grijanje ce biti AC sa 6,3V, i poseban trafo za to je ispod lima. Sad treba sloziti napajanje i onda slagati jednu po jednu konfiguraciju pojacala. Bit ce posla za duge zimske dane... Kad isprobam sto namjeravam, ono sto mi se bude zvucno najvise svidjelo slozio bih u pravo kuciste. Za to cu trebati naruciti novi mrezni trafo, a ostatak je vec tu.
Evo par fotografija probne shasije...
Kako slozim i isprobam koju konfiguraciju, opisat cu u nastavcima. Cetiri ili pet konfiguracija vec imam u planu, a dobro su dosli i vasi prijedlozi i sheme.