Harkonenovo "AIR 807" PSE pojačalo

Re: Harkonenovo "AIR 807" PSE pojačalo

PostPostao/la Pao Pepeo » Sub stu 29, 2014 9:51 pm

Samo jedno flash pitanje :D jel se zna na kojim ce se jezgrama motat izlazni transformatori i prigusnica??? EI96 I EI84 ??? pitam samo da znam od prilike vanjske dimenzije za ih kasnije mozda smjestit negdije.
Pao Pepeo

PostPostao/la deleted user » Sub stu 29, 2014 9:58 pm

Pao Pepeo napisao:Samo jedno flash pitanje :D jel se zna na kojim ce se jezgrama motat izlazni transformatori i prigusnica??? EI96 I EI84 ??? pitam samo da znam od prilike vanjske dimenzije za ih kasnije mozda smjestit negdije.

OT EI96/50 a prigusnica EI84/30.

PostPostao/la Zmajz » Pon pro 01, 2014 12:12 pm

Zamolio bih sve zainteresirane za mrežne transformatore da potvrde do kraja tjedna (petak) svoju namjeru tako da ih mogu odnijeti Kolareku na premotavanje. Napominjem još jednom da ih imam 8 komada na raspolaganju.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la pamook » Pon pro 01, 2014 12:33 pm

Zmajz napisao:Zamolio bih sve zainteresirane za mrežne transformatore da potvrde do kraja tjedna (petak) svoju namjeru tako da ih mogu odnijeti Kolareku na premotavanje. Napominjem još jednom da ih imam 8 komada na raspolaganju.

Mrezni toroidi by Zmajz:
LesFaul - 2 kom (ako se ne "ispuca" kvota raspolozivih 8 trafa od strane drugih clanova onda 4 kom :o )
Pamook - 1 kom - potvrdjeno
Khadgar - 1 kom
Schultz - 1 kom
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon pro 01, 2014 12:41 pm

Mrezni toroidi by Zmajz:
LesFaul - 2 kom (ako se ne "ispuca" kvota raspolozivih 8 trafa od strane drugih clanova onda 4 kom :o )
Khadgar - 1 kom - potvrđeno
Schultz - 1 kom
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Pon pro 01, 2014 1:32 pm

Edison napisao:
Khadgar2007 napisao:meni je rekao okvirnu cijenu od 115kn.

Trebat ce ovo provjeriti jer prigusnica od 10H za 250mA je velika gotovo kao i izlazni trafo. I sigurno je cijena bez poklopaca. Mogu u ponedjeljak nazvati Branka i pitati ga cijenu sa i bez poklopaca.

Razgovarao sam s Brankom, veli da je cijena koju je dao Khadgaru informativna i da ce vjerojatno biti veca. Idu veci limovi nego li je u startu mislio. Namotati ce jednu prigusnicu ovaj tjedan,izmjeriti je, i izracunati cijenu s poklopcem i bez. Kad bude znao sigurno, javit ce cijene. Mozete se prijavljivati, ali cijena ce se znati krajem ovog ili pocetkom iduceg tjedna.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Schultz » Pon pro 01, 2014 2:03 pm

Khadgar2007 napisao:Mrezni toroidi by Zmajz:
Schultz - 1 kom - potvrđeno
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la deleted user » Uto pro 02, 2014 10:14 pm

Mrezni toroidi by Zmajz:
LesFaul - 2 kom - potvrdjeno (ako se ne "ispuca" kvota raspolozivih 8 trafa od strane drugih clanova onda 4 kom :o - Zmajz imas PM)
Schultz - 1 kom - potvrđeno

PostPostao/la družba4elektron » Sub pro 06, 2014 2:39 pm

kao prvo pozdrav svima . Nije me bilo nekoliko mjeseci ali sad sam opet tu ( do 05.02.2015 najmanje). Ukoliko je moguće priključio bi se u nabavci djelova za AIR 807.
Imam i par pitanja : - koliko je rigorozna potreba za uparivanjem cijevi odnosno dali za uspješan rad trebam pročešljati 2000 cijevi ili 20 ( pitanje je zapravo koliko je danas teško ( skupo) naći 4 idealne 807)
- budući da je mrežnih trafoa ( zmajz , ako sam dobro to shvatio )ograničen broj. Koja bi bila druga opcija za izradu mrežnog trafa i koja bi mu okvirna cijena bila budući da se radi o jednom komadu ( dobro možda i više ako bi još netko trebao)
- kakvo je stanje sa nabavkom kutije- grupna, zajednička, " forumski" dizajnirana ili se to ostavlja da svatko napravi svoju verziju
boj ne bije svijetlo oružje, nego srce u junaka
družba4elektron

PostPostao/la družba4elektron » Sub pro 06, 2014 3:07 pm

Ako može još jedno pitanje. Naime zanima me sljedeće po pitanju snage a u usporedbi sa DAH 1 koliko je AIR jači odnosno slabiji u triodnom odnosno tetrodnom spoju. To mi je bitno iz razloga jer imam konfekcijske zvučnike deklarirane osjetljivosti 91 dB na kojima DAH 1 radi jako lijepo ali mislim da bilo šta slabije od DAH 1 nebi bilo dobro.
koliko ja znam DAH 1 ima cca 6 W ako netko zna bolje ( točnije ) neka me ispravi
boj ne bije svijetlo oružje, nego srce u junaka
družba4elektron

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika