Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la audio kutak » Sri pro 10, 2014 2:00 pm

to ugrađuješ u dac ili u zvučnike? :o
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la yoke » Sri pro 10, 2014 2:47 pm

mislio sam da s@ki danas dolazi do splita pa sam kupio autice da se igramo :roll:
zafrko me...bio jucer...
sad se moram sam igrati :mrgreen:
yoke

PostPostao/la zika » Sri pro 10, 2014 8:44 pm

yoke napisao:mislio sam da s@ki danas dolazi do splita pa sam kupio autice da se igramo :roll:
zafrko me...bio jucer...
sad se moram sam igrati :mrgreen:
To je, baš, tužno... :lol: :roll:
zika

PostPostao/la micro » Sri pro 10, 2014 9:13 pm

Khadgar2007 napisao:Ne stvarno, jel moguće da mast povuče užeglost i da je mekana ako je prerano makneš sa vatre?

Nisam na forumu pa ako ti jos ovo moze pomoci.

Mlijeko se dodaje na pocetku odnosno kad cvarci puste "tekucinu" na kotao nekoliko decilitara, to je da se zna kad je proces zavrsen a da ne "zagore".

Ovo moras formulisati bolje da li je mast uzegla ili zagorela, oba ukusa nisu pozeljna ni u tragovima, uzeglost se dobija cuvanjem na toplom , trebalo bi cuvati u onim zatvorenim kantama za mast. Moze i ako nije dovoljno "izprzena" odnosno nije isparena voda iz masti.
Mast i cvarci se skidaju malo prije jer se jos prze zbog kotla a i kolicine masti. Vecinom se prave greske da ne dodaju mlijeko i preprze mast i cvarke, to ne valja , cvarci uopste ne moraju imati tamnu boju, bez mlijeka trebas stvarno biti majstor da izprzis cvarke a da nemaju zagoreli okus.

Okus cvaraka zavisi i kako je krme hranjeno kazu da je najbolje sa jecmom, takodje od intenziteta vatre a i od starosti svinje i da li je i koliko dodano mlijeka dobijamo da su manje ili vise hrskavi.

Koliko ja znam dodavanjem mlijeka na kraju moze mast iskipiti van.
micro

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet pro 11, 2014 12:00 am

Mlijeko se dodaje na pocetku odnosno kad cvarci puste "tekucinu" na kotao nekoliko decilitara, to je da se zna kad je proces zavrsen a da ne "zagore"

Jel može pojašnjenje ovoga,kako se zna kada je gotova mast?
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la micro » Čet pro 11, 2014 10:20 pm

Khadgar2007 napisao:
Mlijeko se dodaje na pocetku odnosno kad cvarci puste "tekucinu" na kotao nekoliko decilitara, to je da se zna kad je proces zavrsen a da ne "zagore"

Jel može pojašnjenje ovoga,kako se zna kada je gotova mast?

Ovo ti je malo teze pitanje jer ja to odredjujem "odokativno" , za odredjivanje da li je nesto peceno recimo kruh meso se uzima za ove koji to ne znaju ocjeniti da temperatura u sredini mora biti 86C minimum. Neki kazu da je fiš (ono sto kuhaju u slavoniji u kotlicima od rijecne ribe) gotov kada uhvatis rucku od kotlica a ona je hladna.

Pogledaj kako vri mast jer kad je gotov proces vrjenja vise nije tako buran nema vode u masti, vecinom ljudi to steknu iskustvom po boji, za ove sa mlijekom je drugacije nego za ove bez mlijeka. Pitacu sutra jer sam pozvan na jednu svinjokolju , ne volim ti ja takve "egzibicije" pogotovo kad se radi o 200kg i vise po komadu , bilo je i preko 300kg komad , tu vec treba municija za goveda za one sprave za omamljivanje.
micro

PostPostao/la micro » Sub pro 13, 2014 9:01 am

@Khadgar2007 , pitao sam i nista vise nisam vise naucio nego sto sam znao , jednostavno svako to radi da kazem "iz prakse".

Neki prze i onda kad je gotovo izvade mast, a u cvarke onda sipaju malo mlijeka da pocrvene.

Jedino da sam uzeo kameru i slikao ali mislim da to ne bi mnogo pomoglo.
micro

PostPostao/la pamook » Sri pro 17, 2014 11:08 pm

...pogonitelj projektorske djelatnosti, u nastajanju... nece ici na ivericu (hereza!) al na pleksi vjerojatno hoce... pa u rupu od gramofona u onu Graetz Scerzo konzolu.. u toj igri nijedan originalni dio konzole nece biti ostecen niti uklonjen :mrgreen:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la sonny » Sri pro 17, 2014 11:10 pm

I bolje ti je :D
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la pamook » Sri pro 17, 2014 11:14 pm

bez brige :D ... prioriteti poznati i postavljeni :mrgreen:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica