Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Master of disaster » Ned sij 04, 2015 11:46 pm

Bio sam i ja vrijedan ovih dana. Nakon dosta glavobolje, jer nisam nikada radio nešto niti slično, kostur za napu i dimljak kamina je gotov. Mislim da je čak i ispao dosta dobro. Sada sljedi oblačenje kostura u prokromski lim. Ali će opet da boli glava... :lol:

DSCN3486.JPG

DSCN3493.JPG

DSCN3497.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Ned sij 04, 2015 11:51 pm

wow :shock:

sad predvidi vratasca i resetku negdje na onom uskom dijelu za dimit ribu, ljute papricice, hobotnicu....

:P
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la deleted user » Ned sij 04, 2015 11:58 pm

Ma kakva dimljena riba pamooce druze?! Pa to je njemu za kovacku vatru! Jedino ako mu se mozda ne jede nesto dimljeno na koksu... :mrgreen:

PostPostao/la pamook » Pon sij 05, 2015 12:03 am

aaaa, nadam se da je bladesmith podvrsta u igri... biljezim se za komad-dva tamahagane-a u finalnoj poliranoj verziji :mrgreen: :happy-partydance:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon sij 05, 2015 1:33 am

A drvenu dršku da ti ja ispolitiram sa voskom ili šelakom? hihihi
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Master of disaster » Pon sij 05, 2015 9:32 am

LesFaul napisao:Ma kakva dimljena riba pamooce druze?! Pa to je njemu za kovacku vatru! Jedino ako mu se mozda ne jede nesto dimljeno na koksu... :mrgreen:

To me pak brat tjera, on da će se baviti sa time (ipak neće koks u kamin, za to posebna vatra ide), za sada smo nabavili nakovanj, 5-6 kovačkih klješta raznih oblika, par nekakvih priprema za nakovanj. Od materijala sam uspio doći do neke količine kamionskih gibnjeva, a sada maltretiram jednog čovjeka sa željeznice da mi nabavi starih ležajeva od osovina vagona. To bi bilo to što se tiče kvalitetnih materijala, vježba se naravno na betonskom željezu. U petom mjesecu kada se brat vrati ćemo napraviti vatru, pa da vidimo kako će mu ići...
Ako netko ima što alata upotrebljivog za kovačiju neka se javi, recimo, nabaviti odgovarajuće čekiće se pokazuje problem i tako...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la micro » Pon sij 05, 2015 12:04 pm

Master of disaster napisao:Bio sam i ja vrijedan ovih dana. Nakon dosta glavobolje, jer nisam nikada radio nešto niti slično, kostur za napu i dimljak kamina je gotov. Mislim da je čak i ispao dosta dobro. Sada sljedi oblačenje kostura u prokromski lim. Ali će opet da boli glava... :lol:

DSCN3486.JPG

DSCN3493.JPG

DSCN3497.JPG

Da vidi moj kolega sta radisodma bi se uhvatio za glavu, znam da je radio nape i rostilje za neke restorane. On je to radio samo od lima jer ima i takozvani "3-valjak" i staru jelsingrad savijacicu za lim od 3m ili 2,5m , i punk aparat:)
micro

PostPostao/la Master of disaster » Pon sij 05, 2015 7:32 pm

Vjerujem da bi se uhvatio za glavu. Međutim ja nemam ništa od navedenog. Ali imam brusilicu iz Peveca i CO2 aparat sa otpada. E, da, imam i čekić i par stega. A nisam ni te struke. Više brljavim, i radim kako mislim da bi trebalo biti a da ja to sam mogu izvesti. Uglavnom ispadne funkcionalno, iako upitne estetike. Ali što je tu je. :lol:
Master of disaster

PostPostao/la Pole » Pon sij 05, 2015 7:41 pm

Ima kod mene u zavičajnom muzeju nekoliko kovačkih čekića, ali mi sad nisu na ruku za slikanje, pa kad bude javim, a ti izaberi ako ti šta valja.
Krastavce treba tanko narezati, popapriti i dodati octa, pa baciti jer ne valjaju ništa.
Pole

PostPostao/la Master of disaster » Pon sij 05, 2015 8:06 pm

Ma fora je u tome što zapravo poveći čekić od recimo 2 kg može sasvim fino poslužiti (takav imam), međutim, za neke stvari je potreban čekić sa donekle sferičnom udarnom površinom, on se koristi kako bi se materijal dog se kuje osim oblikovanja i premještao, uglavnom ovako nešto:

Watch on youtube.com
" target="_blank
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica