Raspberry Pi

Re: Raspberry Pi

PostPostao/la Master of disaster » Uto sij 06, 2015 1:40 pm

Bio sam instalirao Volumio. I nikako se spojiti na njega. Pa sam onda instalira o Rune Audio. Ni na njega se nemogu spojiti. Međutim, ispalo je da nisu krivi ni Volimio ni Rune Audio. Problem je u ruteru. Imam Thomson speed tuch (my ass "speed" by the way... :lol: ) Avahi pronađe Rune Audio, čak pronađe i servise koji su instalirani; player, internet radio, terminal.... IP adresu... međutim kada se pokušavam spojiti napiše mi "acess denied"!? Pa sam se probao spojiti sam samrt phoneom, putem wifi-a; Prije samog spajanja nađe moju mrežu (signal na maksimumu), upišem lozinku, i onda napiše da povlači IP adresu, što traje duuugo a završi porukom da nije uspio jer da je signal slab!!? Dakle thompson zahebava.
Probao sam kraj njega stajati sa čašom vode u ruci i izgovarati mu prijeteće izraze, međutim sve što sam postigao je da me ribica iz obližnjeg akvarija fiksira pogledom i vjerojatno misli "gle jadan, potpuno je pošandrcao".
Navečer ću se probati spojiti na ruter, i maknuti zaštitu i luzinku, navodno da to zna stvarati probleme...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la s@ki » Uto sij 06, 2015 4:09 pm

Cpe kojeg providera?
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Master of disaster » Uto sij 06, 2015 10:18 pm

T-com
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la yoke » Ned sij 11, 2015 10:49 am

Ev' instalirao sam rapsbmc...

Nisam bas odusevljen...
full hd mi stekaju...

Za probu na brzinu pokrenuo istrebljivaca, neki malo jaci HD, 1080p, i tu zna fino stekati...scene se uspore...
nakon tog sam upalio neki "obicni" 1080p od 1.5gb...njega je odvrtio ali ne na nekim dijelovima ipak bilo stekanja...nije bilo negledljivo kao kod "istrebljivaca" ali u nekim scenama se dalo primjetiti...

kvaliteta slike mi je ok...

Generalni dojam je da je slabiji i losiji od WDTV live kutijice...
slabije zvace "teske" full hd filmove
onako po sjecanju i kvaliteta slike mi je losija

nisam uspio namjestiti passthru HDMI...
namjestio sam audio out preko HDMI
isod je bilo broj kanaka i nudi mi samo od 2 do 7.1
kad stavim 2 onda mi izlazi samo stereo...
kad sam to digao na 5.1 onda mi je negdje izlaz/ulaz "ht reciver" prepoznavao kao "vise kanalni" a negdje ipak kao dolbi a negdje kao stereo...
kod wdtv to bi uvijek islo glatko...prepoznao bi pravi izlazni format...

Sve ostalo mi je super :mrgreen:

Koristim yatse na androidu za upravljanje rpiom i to bas ljepo radi i funkcionira...ali...sta vrijedi kad rpi steka...

wdtv mi u zadnje vrijeme steka, ne povlaci mi audio, mislim da je ekipa promjenila kodec prilikom kompresije

izgleda da cu i ja morati sklepati neki mali pc za sve ove gluparije...
samo bi bio super da ima neki program/remote za tablet/android da mogu upravljati PCom ?
ili ovaj "yatse" radi i kad je xbmc instaliran na PCu ? (idem citati/instalirai xbmc na laptop)
nesto poput ovog "yatse"
Zadnja izmjena: yoke; Ned sij 11, 2015 10:57 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
yoke

PostPostao/la Schultz » Ned sij 11, 2015 10:56 am

Ja imam dosta stari WDTV i počeo mi je malo mušičariti... Do sada nisam imao problema sa njime i vrtio mi je skoro sve ali sada mi mirrorira podatke na USB2 iako ništa nemam tamo spojeno.... Pa neće titlove voziti itd, itd... Mislim da je došlo vrijeme za penziju i neke mlađe i novije snage.

Za vrtiti filmove, umene nema šanse da stavim neki PC. Dosta mi je pisija, ne želim još i navečer imati sa njime posla kada počne nešto štekati....
Samo se moram odlučiti između Minix-a, Popcorn Hour-a i Mede8or-a.....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la yoke » Ned sij 11, 2015 11:00 am

Schultz napisao:Ja imam dosta stari WDTV i počeo mi je malo mušičariti... Do sada nisam imao problema sa njime i vrtio mi je skoro sve ali sada mi mirrorira podatke na USB2 iako ništa nemam tamo spojeno.... Pa neće titlove voziti itd, itd... Mislim da je došlo vrijeme za penziju i neke mlađe i novije snage.

Za vrtiti filmove, umene nema šanse da stavim neki PC. Dosta mi je pisija, ne želim još i navečer imati sa njime posla kada počne nešto štekati....
Samo se moram odlučiti između Minix-a, Popcorn Hour-a i Mede8or-a.....

Mene zivcira ova izmjena kodeca...
kao sve radi za 5 i onda odjedom zafrkancija...
prijem mi to nije smetalo ali sad mi se vise ne zafrkava s tim...

ne znam kakav je rPi B+ (mi imamo obicnu B verziju)...mozda je on malo jaci pa bi mogao posluziti svrsi
yoke

PostPostao/la Dean » Ned sij 11, 2015 11:06 am

...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la yoke » Ned sij 11, 2015 11:14 am

Da shultza opet u sloveniju saljemo ?
Tamo je 50eura :mrgreen:
yoke

PostPostao/la Dean » Ned sij 11, 2015 11:18 am

Ja sam djetetu kupio Lego kockice i složio mali iz prve... :mrgreen: , a vi... :doh:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la joe dalton » Ned sij 11, 2015 11:20 am

Zanimljivo. A cijena je?
joe dalton

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Nabava dijelova