NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned vel 08, 2015 9:07 pm

Ovaj ulov moram da pokažem.Već jedno pet dana gledam aukciju, bi,ne bi,bi,ne bi... I danas pola sata prije rekoh idemo probati uloviti. Prvo rekoh da nazovem nekoga da malo pogleda sliku i da odobrenje.Tako sam pola sata prije kraja nagnjavio Davorina i dobio zeleno svjetlo. Mislio sam da će se cijena popeti u nebesa ali ukebao sam ga za 370kn jer u zadnjih pola sata nije nitko povisio cijenu. Sada treba pričekati paket i vidjeti da li je variak ispravan,iako Davorinovo oštro oko je procijenilo da je sve korektno.

variak.jpg

Tako za ovaj ulov jedno veliko hvala Davorinu. :bow-yellow:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la micro » Ned vel 08, 2015 10:26 pm

Pa jel nisi to mogao i kod nas kupiti, ja sam prije neku godinu kupio iskrin od 5A za 300kn. Pojavljivalo se to sporadicno i na njuskalu.
micro

PostPostao/la micro » Ned vel 08, 2015 10:37 pm

Danas bio i ja na buvljaku. Kupio sam zbog aluminijske kutije koja je i veliki hladnjak da i nisam znao sto sam uzeo.
Kad sam otvorio kuci a ono inverter od 7,5kW. Problem je taj jer ne mogu naci nikakve podatke za isti jer je to onaj tip potpuno zatvoreni koji se montira na elektro motor i motor ga svojom elisom i hladi, nema displeja ni nicega , moze se upravljati preko RS485 ili preko 14 klemica na PCB-u.

Jedino sto pise unutra je Made in Denmark i version RFI - B1 / TMP, i snaga, naponi i temperature na kojoj radi.
Nemam slike ali mogu slikati , da li je neko vidjao nesto slicno i ko bi mogao biti proizvodjac.
Mislim nema srece da ide u reciklazu jer su kondenzatore i neke dijelove zalili unutra u providnu plastiku, pretpostavljam zbog hladjenja i vibracija.
micro

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned vel 08, 2015 10:58 pm

Micro, nije problem naći kod nas variak, problem je naći neki za 1A. To bi trebalo ići u onaj kakti curve tracer projekt koji sam započeo a da tamo strpam neki od 500VA+ je malo previše što strujno što gabaritno. Pitao sam nekoliko firmi koje motaju trafoe za tako mali variak i ćorak,pretraživao sam njuškalo i isto nula bodova. Tako da kada je ovaj naletio na ebayu malo sam razmišljao ali ipak sam si rekao uzeti ću njega iako sam imao druge planove sa ovomjesečnim budžetom za elektroniku.
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Ned vel 08, 2015 11:27 pm

khad, kako si prošao sa poštarinom?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la s@ki » Ned vel 08, 2015 11:35 pm

Pazljivije citaj,tek ga je dobio na aukciji
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la pamook » Ned vel 08, 2015 11:45 pm

s@ki napisao:Pazljivije citaj,tek ga je dobio na aukciji

a sad ide trenirat pelikana da mu ga donese u kljunu :mrgreen:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la audio kutak » Ned vel 08, 2015 11:53 pm

saki, pa morao je unaprijed znati koliko će ga transport koštati, ili da bar unaprijed pita.... ne bih ja to povoljno
kupovao pa mi zatim ovaj lupi extra 20-30 eura poštarine.... :lol:

znajuć njemce, može se sa njima dogovarati ali ih moraš moljakati... mlađi su ok ali stariji... sačuvaj bože, kako
piše tako vrijedi i ni makac! A većina se ne želi zahebavati i slati običnom poštom i bez osiguranja...
računaj 9 do 19 E... ;)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned vel 08, 2015 11:56 pm

Poštarina je 19€, barem je toliko rekao prodavač kada sam mu poslao upit neki dan.Zaboravio sam napisati da je u tih odokativnih 370kn uključena poštarina. Variak me došao 27€.

@Audio kutak, odluka da ovo uzmem iako je poštarina malo veća je vezana za činjenicu da variak od 200VA je rijetka biljka, pa i da je bio malo skulji svejedno bi ga uzeo. Nešto slično kao kada sam kupovao original Tektronixove sonde za svoj skop.
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Ned vel 08, 2015 11:56 pm

super, bitno da si zadovoljan! ;)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica