6GF7A bi-quad monoblok(ovi)

6GF7A bi-quad monoblok(ovi)

PostPostao/la pamook » Čet vel 26, 2015 3:58 pm

... vrijeme za za pocetak teme, jutros stigli mrezni toroidi i sad je vise-manje sve na broju...

plan: po Davorinovoj shemi nize na slici napraviti dva manja monobloka, 4 kom 6GF7A elektronki po bloku, izlazna snaga oko 15W...

shema napajanja i pojacala:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

Re: 6GF7A bi-quad monoblok(ovi)

PostPostao/la pamook » Čet vel 26, 2015 4:00 pm

... jutros pokupio paket sa mreznim toroidima, namotao g. Kolarek.... gabaritno nisu veliki i trebali bi ici taman ispod izlaznog trafoa - izlazni na šasiji gore, a mrežni ispod šasije, odozdo...

greškom nisu stigli dijelovi za montažu istih, pa se čeka još jedan paketić :P
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la tom_hifi » Čet vel 26, 2015 4:00 pm

I onda meni kažu da pretjerujem s velikim monoblokovima, a ti odmah u glavu pa na BI-QUAD :D :lol:
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Čet vel 26, 2015 4:03 pm

tome, pamuk bu imal 2 bi-kvadića.... ti imaš lampadine... :lol: :lol:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Čet vel 26, 2015 4:05 pm

... hrpica dijelova na jednom mjestu.... svi sitni dijelovi su izmjereni i provjereni da ne bi poslije bilo :shock: ... na slici fale jos chinchevi i konektori za zvucnike, mrezne uticnice i prekidaci i jos par sitnica (npr. elko 470uF 450V x 2 kom)....

podnozja su kinez i to magnoval tipa, jer novaR nije bas cjenovno pristupacan (za 8 komada) a i nesto nije bas cest gost na aukcijskom site-u... podnozja su nova, tako da ne bi trebalo biti problema pri upotrebi (magnoval i novar su jednakih dimenzija ali su kontaktne nozice na magnoval elektronkama oko 30% deblje od onih za novaR podnozja, pa je bitno da su magnovali novi i ne prosirenih kontakata)...

desna hrpica tro-kontaktnih PIO rusa ne ide cijela, nego samo 4 kom ali nisam htio vaditi van iz kutije kad su vec tako lijepo jednoodvratno slozeni :mrgreen:
pamook

PostPostao/la pamook » Čet vel 26, 2015 4:09 pm

:mrgreen: ja bih rado i bi-turbo, ali izgleda ne u ovoj inkarnaciji :( :lol: :lol:

slijedi posjet kod limara (vec dogovoren, ali nikako se udostojiti i pokrenuti do njega), imam ovaj komad 2mm bakrenog lima koji ce na ravnanje, pa na rezanje u pravokutnik, pa onda taj na dva dijela, svaki blok dobije jedan pravokutnik dimenzija (nadam se) oko 14x25cm... okvir kutije ce ici od drveta (plan A) ako do njega dodjem, a ako ne, onda ce ici od vec koristenih alu-profila na koje ce ici drvo (plan B)...
pamook

PostPostao/la tom_hifi » Čet vel 26, 2015 4:16 pm

470uF 450V 2 komada trebaš? Imam :P

audio kutak napisao:tome, pamuk bu imal 2 bi-kvadića.... ti imaš lampadine... :lol: :lol:

Pa stavi te 4 kaj budu po kanalu i mogle bi biti veće od jedne moje. E, tko sad ima lampadine? :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la pamook » Čet vel 26, 2015 4:23 pm

cilj igre je konacno nesto malo i raditi, a ne samo offtopicariti po tudjim temama :mrgreen: :lol: :lol: ... sve bi trebalo biti gotovo za dolazak na TF u Sisak, nadam se da ce sve biti u redu i po planu...

izlazni trafoi su namotani od strane Davorina, ulovljeni u oglasniku... bilo je tko prvi djevojci - njegov problem :P

elektronke su pri kupnji provjerene i ispravne su, tako da (valjda) tu nema neke zamke... iako, Murphy i njegove finte, nikad se ne zna :D

sve u svemu, slijedi zabavni dio :greetings-clappingyellow:

/edit - Tom, thx za ponudu, imam ih samo nisu vadjeni iz ladice, skupa sa chinchevima i konektorima za zvucnike... u stvari sam shrpio na stol sto sam imao pri ruci, poslikao, i poslije skuzio da nisam izvadio tih par sitnica jos... a onda mi se vise nije dalo sve ponovo :mrgreen:
pamook

PostPostao/la tom_hifi » Čet vel 26, 2015 4:30 pm

Ajde super, bit će svega za ovogodišnji TF. Možda čak i moji GM-70, ako neću trebati auto prikolicu da ih dopeljam i pod uvjetom da ih zgotovim :lol: :)
tom_hifi

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet vel 26, 2015 4:45 pm

blizanci :D cestitam :teasing-binkybaby: :teasing-binkybaby:
Pao Pepeo

Sljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika