NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la davorin » Uto vel 24, 2015 5:11 pm

Javljam se za AZ12 ! :D
davorin

PostPostao/la deleted user » Uto vel 24, 2015 5:13 pm

Mislim da je netko vec bio brzi na PM...

PostPostao/la pamook » Uto vel 24, 2015 9:31 pm

Nije nesto tech, ali ja se oduševio... a 5kn :lol: :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la audio kutak » Sri vel 25, 2015 12:36 pm

od oni lampi, NOS sa kutijom su: Ei PY88, DY87 (3x),

NOS bez kutije: MAZDA 6BQ7A, TESLA PY88, PCL82 (made in ussr , tako piše na latinici),
te ELEKTRONORGTEHNIKA DY86 v-82 ussr

rabljene su: EI PCL86, TUNGSRAM EM84, TUNGSRAM EBF80, EI PL504, PCC88, PCH200, PHILIPS EF183, EI PCL805,
EI PCL84 (2x), EIPCF80

poklanjam ako kome treba za kolekciju ili radio, neka javi, dam mu na TF ili kako dogovorimo...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Dean » Sri vel 25, 2015 2:22 pm

audio kutak napisao:od oni lampi, NOS sa kutijom su: Ei PY88, DY87 (3x),

NOS bez kutije: MAZDA 6BQ7A, TESLA PY88, PCL82 (made in ussr , tako piše na latinici),
te ELEKTRONORGTEHNIKA DY86 v-82 ussr

rabljene su: EI PCL86, TUNGSRAM EM84, TUNGSRAM EBF80, EI PL504, PCC88, PCH200, PHILIPS EF183, EI PCL805,
EI PCL84 (2x), EIPCF80

poklanjam ako kome treba za kolekciju ili radio, neka javi, dam mu na TF ili kako dogovorimo...

Pcc88 :)
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Zmajz » Sri vel 25, 2015 6:13 pm

PL504
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la tubeman » Sub vel 28, 2015 7:56 pm

Buvljak je prilično jadan zadnjih mjeseci pa i nema baš nešto (fala Bogu :) ) za docukati doma.
Ne žalim se jer to podupire moju odluku da ništa veće od vokmena ne nosim doma.
No, "pao" je još jedan novi discman i jedan walkman, ali i jedan ispravljač koji mi se dopao zbog iskrinog trafa s vrlo tankim limovima.
Cijena je bila vrlo primjerena :) pa je to i bio razlog što sam ga uzeo.
Priključivši sve to na napon, ustanovio sam da je posve ispravan.
Veselje je bilo kompletno uvidom u sam stabilizator: Fairchildov uA78hgsc čip s poprilično jakim karakteristikama i primjeren za vrlo precizne stabilizatore do 40V/5A. Low drop (max 2,4V za 5A), sve moguće zaštite.
Brzom pretragom po internetu, našao sam ih kod (naravno) kineza već za 10 dolara, ali s vrlo neuvjerljivim oznakama (:) ), dok su originali od 20 (pulloutovi) - 120 dolara po komadu (veliki dobavljači - definitivno precijenjeno).
Ne znam znači li to štogod obzirom na novije i jeftinije čipove, ali, ovaj je tu i to for free, posve ispravan.
Probao sam ga malo žnjaviti i ponaša se dobro. Isključuje se tek kod nekih 6.5A. Termičku zaštitu nisam probao ali vjerojatno radi u kombinaciji sa prekoračenjem struje,
Naravno, zamijenio sam postojeći slabački grec i kondenzator i trafo koji može dati više struje :)

Trafo je iskrin.
Već sam napisao da ima 0.3 limove.
Nema trunke zujanja kod bilo kojeg opterećenja, naravno dozvoljenog specifikacijama.
Zanimljivo je to kako se nekada znalo napraviti trafe koji ne zuje, pojačala koja ne bruje ...... :)

Slika

Slika
Slika

Discman D-NE300 spada u gamu "običnih" uređaja. Proizvodnja 2004. godine i podržava MP3.
Po eBayu se nalaze od 10 - 300 dolara, ovisno o stanju i kompletiranosti.

Walkman WM-EX674 iz 2000. godine spada u bolju klasu tih uređaja.
Posve metalno kučište, autoreverse, remote (na žici slušalica) i odlična kvaliteta zvuka.
Vrlo male dimenzije.
Problem predstavlja tek minijaturna plosnata baterija koje se danas dosta teško nabavljaju :(
Posve Ispravan i neoštećen :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la pamook » Uto ožu 03, 2015 6:45 pm

...mene danas poslalo na rengen :? ... doduse, nije mi nista (fizicki), a psihu pazljivo skrivam, ali svejedno...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la pamook » Uto ožu 03, 2015 6:46 pm

...taj pregled je izrodio jedan mali raj krame za ponijet kući na opce zadovoljstvo...
pamook

PostPostao/la pamook » Uto ožu 03, 2015 6:50 pm

...a nakon tranciranja, ostaci ce biti predani potrebitima, a ostalo je i nesto korisnog tereta.... dva identicna trafoa, svaki preko 7kg :mrgreen: , ako sam dobro citao i pazio na satu - ferorezonantni :D ... par traka prešpana skinutog sa nekih ogromnih zavojnica, malo steampunk pribora, poneki siemens kond i kapa sa jednog starog crt monitora, odn. zastita sa unutarnje strane oko katodne cijevi... ako se ne varam, to bi trebalo biti od mu-metala (opet, kazem, pazio sam na satu :mrgreen: ) a gabaritno bi taman moglo biti za jedan toroid od 500VA :clap:
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica