Buvljak je prilično jadan zadnjih mjeseci pa i nema baš nešto (fala Bogu

) za docukati doma.
Ne žalim se jer to podupire moju odluku da ništa veće od vokmena ne nosim doma.
No, "pao" je još jedan novi discman i jedan walkman, ali i jedan ispravljač koji mi se dopao zbog iskrinog trafa s vrlo tankim limovima.
Cijena je bila vrlo primjerena

pa je to i bio razlog što sam ga uzeo.
Priključivši sve to na napon, ustanovio sam da je posve ispravan.
Veselje je bilo kompletno uvidom u sam stabilizator: Fairchildov uA78hgsc čip s poprilično jakim karakteristikama i primjeren za vrlo precizne stabilizatore do 40V/5A. Low drop (max 2,4V za 5A), sve moguće zaštite.
Brzom pretragom po internetu, našao sam ih kod (naravno) kineza već za 10 dolara, ali s vrlo neuvjerljivim oznakama (:) ), dok su originali od 20 (pulloutovi) - 120 dolara po komadu (veliki dobavljači - definitivno precijenjeno).
Ne znam znači li to štogod obzirom na novije i jeftinije čipove, ali, ovaj je tu i to for free, posve ispravan.
Probao sam ga malo žnjaviti i ponaša se dobro. Isključuje se tek kod nekih 6.5A. Termičku zaštitu nisam probao ali vjerojatno radi u kombinaciji sa prekoračenjem struje,
Naravno, zamijenio sam postojeći slabački grec i kondenzator i trafo koji može dati više struje

Trafo je iskrin.
Već sam napisao da ima 0.3 limove.
Nema trunke zujanja kod bilo kojeg opterećenja, naravno dozvoljenog specifikacijama.
Zanimljivo je to kako se nekada znalo napraviti trafe koji ne zuje, pojačala koja ne bruje ......

Discman D-NE300 spada u gamu "običnih" uređaja. Proizvodnja 2004. godine i podržava MP3.
Po eBayu se nalaze od 10 - 300 dolara, ovisno o stanju i kompletiranosti.
Walkman WM-EX674 iz 2000. godine spada u bolju klasu tih uređaja.
Posve metalno kučište, autoreverse, remote (na žici slušalica) i odlična kvaliteta zvuka.
Vrlo male dimenzije.
Problem predstavlja tek minijaturna plosnata baterija koje se danas dosta teško nabavljaju

Posve Ispravan i neoštećen

Ništa ne bacam. Sve mi treba.......