CFA-izlazna pojačala

Re: CFA-izlazna pojačala

PostPostao/la dadod » Sri vel 25, 2015 9:12 pm

Borko_KA napisao:Bravo dadod :)

:mrgreen:
dadod

PostPostao/la dadod » Sri ožu 25, 2015 5:29 pm

Narucio sam nove plocice iz Hong Konga, ova prva verzija je imala previse layout gresaka i nije mi se svidjelo toliko ispravaka I dodanih zica, ali posluzila je da provjerim concept. To me je dosta kostalo, avo ovo je jedan kanal spreman za prvo slusanje. Sada treba napraviti i drugi kanal.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
dadod

PostPostao/la dadod » Sri tra 01, 2015 11:01 am

Poslusao sam ovo pojacalo u stereo modu, konacno sam zavrsio i drugi kanal.
Sto da kazem o zvuku koji izlazi, meni je to tesko objektivno ocjeniti, ali mi se jako svidja. Poslusao sam s GainWire mk2 kao pretpojacalom, izvor je bio DVD DENON 3910. Poslusao sam CD I SACD i za kratko slusanje dojam je impresivan. Nisam ocekivao da to mogu dobiti s relativno jeftinim HEXFET tranzistorima na izlazu, iako su simulacije jako obecavale. Napajanje je bilo jednostavno, nedovoljno za punu snagu jer imam trafo od 500VA I napajanje od +-50V a ovo pojacalo je projektirano za +-65V.
I ovako divlje slozeno nema bruma ni suma, samo prekrasna glazba.
Prilozene slike su lose kvalitete napravljene starim mobitelom, a u prilogu je I zadnja sema po kojoj je amp slozen.
Damir

200W-CFA-VMOSFET-OICTPC-sch-manja.jpg

DSC00082.JPG

DSC00080.JPG

NIJE PRVOAPRILSKA SALA!!!
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
dadod

PostPostao/la micro » Sri tra 01, 2015 11:16 am

Gdje si radio PCB, imas link. Da li su skuplji od seeedstudio(salju iz singapura).
micro

PostPostao/la dadod » Sri tra 01, 2015 11:54 am

micro napisao:Gdje si radio PCB, imas link. Da li su skuplji od seeedstudio(salju iz singapura).

Finalnu verziju sam narucio iz https://www.dsc-pcb.com/online.php?gcli ... tAodgWYAnQ" target="_blank i ne mogu usporediti s seedstudio jer neznam koliko to kosta tamo.
dadod

PostPostao/la micro » Sri tra 01, 2015 12:49 pm

Koristio sam njihov kalkulator i za 2 stranu 150x100 , 10kom dodje sa postarinom 138$ , tako kaze kalkulator, izrada 5 dana i transport 5 dana.

Prosle godine sam radio u seedstudio tako nesto i sa postarinom me izaslo oko 65-70$ i jos su mi naplatili na carini oko 200kuna. Ako su manje pcb prolazile su carinu bez carinjenja. Ali sad ono drugo , izrada nije toliko spora 10-15 dana ali dok stigne posiljka dobijes mlade:), mislim da je oko 30dana ako ne i malo vise. Rade sa gerberima , ja sam im slao iz kicad koji je besplatni softver i nije bilo problema.

https://www.seeedstudio.com/service/index.php?r=pcb" target="_blank
micro

PostPostao/la dadod » Sri tra 01, 2015 6:37 pm

Evo PCB layout, sema i BOM.
U stvari nije mi jasno zasto se nemoze dodati teksualna datoteka s ekstenziom .txt. Ako ju kopiram u ovaj tekst direktno to je onda predugo, pa zasad nista od BOMa.

[attachment=0]200W CFA VMOSFET-dado-1_1.jpg[/attachment
Zadnja izmjena: dadod; Čet tra 02, 2015 2:13 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
dadod

PostPostao/la dadod » Čet tra 02, 2015 8:55 am

Imam jos cetiri plocice, a to je za dva stereo pojacala, pa ako ima zainteresiranih?
dadod

PostPostao/la dadod » Čet tra 02, 2015 12:53 pm

Malo konstrukcijskih detalja.
dadod

PostPostao/la tom_hifi » Čet tra 02, 2015 1:59 pm

Lijepo lijepo :) Već me prsti svrbe.
tom_hifi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika