ilimzn napisao:Khadgar2007 napisao:Jel taj skop možda ima napajanje u odvojenoj kutiji slične veličine? Znam da sam naletio na neki video na youtubeu di neki lik prezentira neku sličnu makinu(lampašku) koja je imala odvojeno napajanje te je svaka od tih "kutija" imala nekih 40-50kg.
To je dual beam verzija, imao ga je pokojni sstrsat...
100 MHz, preko 100 cijevi, posebma kutija ispravljaca velicine osciloskopa.
ilimzn napisao:Mislim da cu ovu napravu unatoc rastavljanju dokumentirati u posebnoj temi. NAime, tu se stvarno ima sto za vidjeti, po sistemu 'ovako se to radi'. U medjuvremenu popis dijelova koji ce izaci iz njega je prilicno impresivan:
Cijevi:
29kom 6DJ8 = ECC88 dupla trioda koju svi dobro znamo
7kom 6AU6 = EF94 pentoda
4kom 12B4 izlazna trioda za regulatore napona
4kom 5642 visokonaponska DH dioda
2kom 7586 Nuvistor trioda
2kom 6EW6 Strma pentoda
2kom 6CL6 'video' izlazna pentoda
2kom 6CY5 minijaturna tetroda
2kom 6080 dvostruka izlazna trioda za regulatore napona
2kom 12AX7 = ECC83 svima dobro znana dvostruka audio trioda
2kom 12AU7 = ECC82 svima dobro znana dvostruka trioda
1kom 6AL5 = EAA91 dvostruka dioda
1kom 5651 = 0G3 stabilizator
1kom 6AU5 izlazna beam tetroda za TV horizontalni otklon
1kom 7699 dostruka UHF izlazna pentoda
Ukupno 62 cijevi. Uz to ide i trafo s tonama raznih napona ukljucivo nekoliko nezavisnih napona grijanja, kvalitetne sklopke, hrpe kvalitetnih otpora i kondenzatora, podnozja (koja nakon 50+ godina drze fantasticno), keramicke lemne usice s posrebrenim utorima za lemljenje, i na kraju cak i ventilator koji nakon 50+ godina radi besumno!
Katodna cijev i dijelovi kozmetike ce vjerojatno na eBay a onda j etu i podosta aluminija...
ilimzn napisao:...EDIT: probao ga upogoniti, ne radi visoki napon (izgleda probio VN trafo) - dakle ide na rastavljanje...
davorin napisao:ilimzn napisao:...EDIT: probao ga upogoniti, ne radi visoki napon (izgleda probio VN trafo) - dakle ide na rastavljanje...
Koliki je VN? Da se tu uvijek nešto napraviti, pogotovo kad se radi samo o VN-u koji nije vezan zajedno sa otklonom kao kod TV-a.
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost