Preamp #2

Re: Preamp #2

PostPostao/la pamook » Sri ruj 09, 2015 9:17 pm

thx mladić, ali nece trebat - imam i ja par komada zaostalih od kojekakvih uredjaja i mobitela pa cu iskombinirat :obscene-drinkingcheers:

cim uhvatim vremena za uhvatiti se u kostac s tih jos par zica :P
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Čet ruj 10, 2015 11:10 pm

:mrgreen:

...nemam pojma jel svira, ne svira, bruji, prdi, dal sam sve dobro spojio - to cu sutra znat :lol:

za sada bez izgaranja, sve pod naponom (i to dobrim, po shemi :D ), sutra opet izmjerim sto ga ide (i DC offset - podsjetnik samom sebi :doh: ) pa cu znat vise rec... trenutno sam stavio 6CG7 elektronke, a pri ruci su i par 6N1P iz 60.-ih

fino se uklopio, al ima par ožiljaka koje treba sanirati da bi duša bila mirna a srce na mjestu :lol:

ako svira, ide u ZF, zajedno sa žuto-crnim integrircem :dance: :dance:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet ruj 10, 2015 11:48 pm

Bravo pamook :clap: sviđa mi se opcenito kako radis a ovo predpojacalo izgleda bas svemirski i moderno :handgestures-thumbupright:
sad ovo najradije nebi pitao.. :sad-roulette: ali nije neko naj sretnije rijesenje postavit izlaz a pogotovo ulaz audio signala pored mreznog utikaca i prekidaca... :think: s druge znam da puno izbora nisi ni imao...
Pao Pepeo

PostPostao/la SaWa » Pet ruj 11, 2015 6:47 am

Bravo,odlicno izgleda... :clap:
Biram pamooka za forumskog lakirera.. :D
SaWa

PostPostao/la pamook » Pet ruj 11, 2015 7:35 am

Thx ekipa :D

Pao - ne da nije dobro nego nikako ne bi trebalo :lol: :lol: , al druge nije bilo... prvotno je ideja bila stavit po dva ulaza i jedan izlaz redno na same crne rubove s gornje strane, ali alu profil ima pojacanja iznutra tako da se na kraju to pokazalo da bi napravio poprilicnu stetu i opet pitanje kako bi se zasarafili chinchevi... ovo je na kraju bilo jedino rjesenje a da se ne dira estetika gornjeg dijela, a ako bude pravilo problema, probat cu napraviti jos malu "platformu" iza samo za chinch :think: ...

svi vodovi signala su provuceni kroz kranje "kanale" alu profila, tako da su vecim dijelom daleko od ostatka smetala, ali svejedno ovaj dio oko chincheva je dovoljan da pokvari stanje :lol:

probam kasnije, kad se smetala rasporede po obavezama :mrgreen:

Sawa - ne izgleda to bas toliko dobro u zivo, moram ili pocet koristit nekakvu UV lampu za "poboljsavanje susenja" ili nesto drugo (tipa strpljenje za poboljsavanje susenja :mrgreen: ) jer na par slojeva laka packe hoce ostat 3D :evil:
pamook

PostPostao/la denis_vz » Pet ruj 11, 2015 9:50 am

Pamook, svaka čast za uradak :handgestures-salute:
Mlogo dobro.... :)
denis_vz

PostPostao/la cappucino » Pet ruj 11, 2015 10:59 am

Pamook, ne slušaj PAO-a, on je samo ljubomoran jer odavno nije niš sklepao :drool:
Imaš lude :idea: i svakako odskaču od klasičnih kutijanja.
A preamp če se već usvirati :dance: :dance: :dance:
cappucino

PostPostao/la pamook » Pet ruj 11, 2015 11:20 am

:lol: , rrriiightttt :lol: :lol:

nego, evo kratki update :D

svira.... al brumi :P ... negdje sam nesto zaeebao, brum 50Hz neovisno o prikljucenom ili ne izvoru i neovisno o otvorenosti volume pota... troubleshooting on the way :D

stavio sam prvo 6CG7, brum je jači nego sa kasnije probanim 6N1P...

al oba kanala sviraju, probao sam prikopcat tuner i sve se cini OK, sad treba probat rijesit brum...

preamp jeuzemljen preko 10R otpora i antiparalelnih dioda (ne cujem razliku u jacini bruma bez obzira na spojeno ili odspojeno uzemljenje)

javim :D
pamook

PostPostao/la Edison » Pet ruj 11, 2015 11:54 am

pamook napisao:svira.... al brumi :P ... negdje sam nesto zaeebao, brum 50Hz neovisno o prikljucenom ili ne izvoru i neovisno o otvorenosti volume pota... troubleshooting on the way :D

Ulaz je jako blizu mreznog prikljucka i prekidaca, a i mrezni trafo je blizu. :( Odspoji zice koje idu na ulaz pretpojacala (najlakse je prekinuti vezu na jednoj strani kondenzatora od 47nF), a i one od izlaza. Ulazne ti i ne trebaju da ustanovis bruji li, a izlazne probaj spojiti privremeno da idu prema prednjem dijelu ili bocno, samo da su sto dalje od mreze i trafoa. Vidi bruji li kad nema signala?

Bitno je da svira. :D Brujanje ce se rijesiti... :tools-hammerdrill:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pamook » Pet ruj 11, 2015 12:07 pm

Thx Edison, tako nekako je i bio plan za detekciju, probam pa javim :obscene-drinkingcheers:
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika