Preamp #2

Re: Preamp #2

PostPostao/la pamook » Pet ruj 11, 2015 12:39 pm

Odspojio ulazne chincheve i izmjestio potpuno izlazne - nema razlike u brumu - da budem iskren, meni su to dobre vijesti :lol: :lol:

vjerojatno sam malo uyebao s masama pri napajanju, to cu sad prvo ic prokopat, a nadam se da AC grijanje elektronki nije glavni krivac (u konacnici isprobam i to, spojit cu vanjski trafo ispravljen za DC grijanje, ako bas bude trebalo)

al prvo - saftom tijesta, kad si gladan nisi svoj.. a ja sam gadan kad sam gladan (ok, nije da je neka promjena ni kad sam sit, ali karakterno gledajuci :lol: :lol: )

javim
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la joe dalton » Pet ruj 11, 2015 5:25 pm

Jesi li referencirao grijanje kako je Edison opisao? Znaci otprnik 100 ohma na svaki izvod grijanja i onda njihov spoj na tocku A na shemi?
joe dalton

PostPostao/la Dean » Pet ruj 11, 2015 5:59 pm

Opet nisi spojio pot na masu ?
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la pamook » Pet ruj 11, 2015 8:17 pm

evo, nakon cjelopopodnevnog prelemljivanja i rastavljanja masa i provjera i promjene pota i na kraju ostavljanja svega za sutra i pokusaja da gledam TV a ne razmisljam gdje sam syebo racunajuci da cu sutra sve pri HV odlemit i izvadit van, pogledah na forum, ovlaš...

alkar Joe - u sridu, ma da u sridu, i u cetvrtak i u petak i u nedilju svetu :lol: :clap: :clap:

:doh:

valjda JEDINO sto nisam nikako spojio (jer "to je opcionalno, pa cu na kraju"), i sad kad sam vidio to je Joe napisao, odnio, zalemio, vratio - i fookin NE brumi :lol: :lol: :clap: :clap: :clap:

Joe, :greetings-clappingorange: :greetings-clappingorange:

a da mi je znat kako uspijem "bas to" sto treba ne spojit i ignorirat, e yebga :shock:

kratka proba je pokazala da nema bruma (preko monoblokova na horne) sve do pred kraj "puta" volume pota kada se pojavilo zujanje...

sutra cu sve pospremit pod kucistem i zalemit nazad sto ide, ova proba veceras (zadnja, bez bruma) je bila sa izlaznim chinchevima spojenim, dakle bez smetnji zbog blizine trafoa (barem za sada i barem koliko sam cuo)...

eto, bar nesto pozitivno na kraju dana :lol: :lol:

thx jos jednom Joe, drito si spasio situaciju :lol: :lol: :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers:

u prilogu par fotki raznih stanja raskupusanosti :lol: :lol: , sutra cu to uredit

eeeee.... (rece stara pcela mladoj pceli)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la Edison » Pet ruj 11, 2015 8:27 pm

Pitam se, pitam se... kako uspijes u tako jedostavan sklop nagurat toliko zica? :doh: :lol:
Edison

PostPostao/la pamook » Pet ruj 11, 2015 9:01 pm

:lol:

jednostavno... samo vadim iz kutije i poboljsavam uredjaj na kojem radim :lol: :lol:

my momma says I`m speshul :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la pamook » Pet ruj 11, 2015 9:07 pm

..nego... jedna molba, jer google nece doprinijeti bas previse "lakom i dostupnom objasnjenju" :P

nije to meni uopce jasno oko ove gore navedene situacije sa referenciranjem grijanja i zasto bi ovo brumilo bez istog :think:

ako je elektronka indirektno grijana, i sam sekundar je namotan samo za tu funkciju, dakle nema nikakvog "fizickog" kontakta izmedju napona grijanja i ostatka elektronke i elektronike, KAKO do vraga onda ovo ima veze da bez referenciranja brumi u 3pm, a spojeno fookin ne brumi? I jos k tome je jedno AC a drugo DC?

pls. ako netko ima malo volje probati ovo polulaicki objasniti, jer ja sebi ne uspijevam (tko bi rekao :lol: )...

spojio bih ja to u nekom momentu na kraju krajeva frustracija (jer je tako na shemi), ali da bi pridavao iole neku paznju da to treba biti spojeno jer inace brumi za popeezdit, a ako je spojeno nema ni traga doticnom, a NISU FIZICKI SPOJENI nigdje (kada brumi).... buduci da nisam elektro struke, a ni odlikas, meni je to totalno kontra logike (smeta dok nije spojeno, kad je spojeno - ne smeta :? )

naravno, ako je komplicirano za objasniti, preskocimo taj dio, jer sad bar znam da moram spojiti ako je predvidjeno, i amen :lol: :lol: :doh:

thx :D
pamook

PostPostao/la Klokan » Pet ruj 11, 2015 9:19 pm

Pomocu tog trika se AC napon grijanja "podigne" za DC komponentu. Ovako nekako:
Slika

Znaci V1 i V2 bi bili DC naponi dok je amplituda sinusoide AC napon. A sve to radi toga da potencijal grijanja bude uvijek veći od napona katode ulazne cijevi kako ona ne bi na sebe prikupljala elektrone koji izlete iz grijaca i samim time unose brum u signal (pojacan 50ak puta u ulaznoj cijevi)
Klokan

PostPostao/la pamook » Pet ruj 11, 2015 9:31 pm

Klokan napisao:.... A sve to radi toga da potencijal grijanja bude uvijek veći od napona katode ulazne cijevi kako ona ne bi na sebe prikupljala elektrone koji izlete iz grijaca i samim time unose brum u signal (pojacan 50ak puta u ulaznoj cijevi)

Thx Klokan, svrha mi je bila poznata ali ne i konkretno što se dogadja :D

jasnije, thx :clap:
pamook

PostPostao/la audio kutak » Pet ruj 11, 2015 10:28 pm

pamook napisao:..nego... jedna molba, jer google nece doprinijeti bas previse "lakom i dostupnom objasnjenju" :P

nije to meni uopce jasno oko ove gore navedene situacije sa referenciranjem grijanja i zasto bi ovo brumilo bez istog :think:

e pamuče.... to je i meni dragi prijatelj Harkonen objašnjavao (sa uspjehom) i sve je sjelo nakon
nekoliko šamara.... :mrgreen:

kada nešto naučiš, to i zapamtiš.... ;)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika