CFA-izlazna pojačala

Re: CFA-izlazna pojačala

PostPostao/la yoke » Pet lip 12, 2015 9:02 am

:handgestures-thumbupleft:
yoke

PostPostao/la dadod » Sub lip 13, 2015 10:30 pm

Ovo je poboljsana (pojednostavljena) verzija 120W CFA s ThermalTrak Onsemi transistorima. U cijelom audio opsegu do 50W na 8 ohma THD je nize od 1 ppm (0.00001%) a i kod pune izlazne snage ne prelazi 2 ppm kod 20 kHz.
Naravno to je simulacija i neki ce reci da je to jako nepouzdan rezultat i daleko od realiziranog. Iz mog skromnog iskustva ako je layout vrhunski izveden konacni prakticki rezultat se moze jako tome pribliziti.

120W-TT-CFA-triple-TPOIC-efVASdiode-sch-mala.png

120W-TT-CFA-triple-TPOIC-efVASdiode-LG-mala.png

120W-TT-CFA-triple-TPOIC-efVASdiode-FFT1k.png
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
dadod

PostPostao/la dadod » Sub lip 20, 2015 8:47 am

Richard Marsh je poslusao 200W CFA VMOSFET na jos nekim zvucnicima, medju ostalim na Quad elektrostaticima i evo sto o tome pise: http://www.diyaudio.com/forums/solid-st ... ost4364130" target="_blank

Dadod-
I listened to a modest system with your design; then with a big system. Today with the Quads. Always stable even with my ground-wire clip leads hanging all over the place. Noise on output (term with Electrostatic spkr) is 1.5mV with 400Hz-20KHz BW filter.

Might bring the -65 in on the right side of the pcb and the +65 in on the left side, as shown.

THx-RNMarsh

I hope to get a chance to measure the amp installed in a nice shielded chassis with good grounding etc. I was most pleased that the amplifier is very low in distortion but also it did not change much at all in distortion no matter what the Amp/Watts/Volts/Frequency/Z being used.

I'll test it more when i get it in a box.

The sound is very clean and detailed. The musical instrument or voice placement is very well delineated. Drums are tight and bass is deep and clean.... very realistic sound.

THx-RNMarsh
dadod

PostPostao/la dadod » Ned ruj 27, 2015 5:53 pm

Poslije dugog toplog ljeta i cuvanja unuka evo konacno sam sastavio i drugi par plocica pojacala.
Sada bih trebao krenuti na izradu napajanja i kutije ali mi trnutno novcana situacija to ne dozvoljava. Sve novce i jos kredit sam spucao na popravak krova.
Pojacalo ce malo pricekati, ali evo par slika.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
dadod

PostPostao/la dadod » Sri lis 07, 2015 1:16 pm

Malo sam improvizirao s napajanjem i hladnjakom i spojio da mogu malo poslusati, vec sam zaboravio kako je to zvucalo. Prvi set gotovih plocica je otisao u Ameriku kod Richard Marsha, poznatog po clanku o kondenzatorima.
Definitivno ubuduce cu raditi pojacala s HEXFETima, odlicni su a i vrlo jeftini kod kod TME ako se kupuje 5+ jedan stoji 1,4 eura. Nije toliko kriticna mirna struja kao kod BJTova i lako ih je pogoniti.
Napajanje od +-50V i premali hladnjak nisu dozvolili punu forcu i predugo slusanje, evo par slika.

IMAG2213.jpg

IMAG2216.jpg

Cekaju se bolji dani da to ide u odgovarajucu kutiju.
dadod

PostPostao/la dadod » Ned lis 11, 2015 7:34 am

Richard Marsh je napisao na ovom forumu: http://www.diyaudio.com/forums/lounge/1 ... ost4479636" target="_blank

"But I have measured and heard Damir's and it is outstanding in all regards."

Radi se o ovom pojacalu.
dadod

PostPostao/la Master of disaster » Ned lis 11, 2015 9:47 am

Izgleda da su to odlična pojačala, koliko sam shvatio u njih je uloženo jako puno vremena i truda. Drago mi je da se je isplatilo. :dance:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la dadod » Ned lis 11, 2015 10:37 am

Master of disaster napisao:Izgleda da su to odlična pojačala, koliko sam shvatio u njih je uloženo jako puno vremena i truda. Drago mi je da se je isplatilo. :dance:

Ha, isplatilo. Isplatilo se jer je veloko zadovoljstvo kada nesto ispadne dobro i kako je planirano, ali gledajuci fianancijski isplatilo se nije, material i izrada plocica je dosta kostalo. Prvi set plocica sam narucio ovdje u Zagrebu, dosta je kostao(filmovi) i onda sam nasao greske na layoutu pa sve ispocetka. Narucio sam druge iz Kine i nije bilo tako skupo a kvalitetno je bar jednako kao i domace. Ali sad u igru ulazi DHL(Kinezi su poslali DHLom), a DHL lopovska firma, obavezno naplacuje uslugu spedicije i naravno tu je PDV (pitali su kolika je vrijednost, a KInezi pisu nula pa traze Paypal racun) i cijena je rasla. Obavezno kod narudjbe iz KIne traziti da salju normalnom postom, sporije je ali posta eventualno naplati samo PDV.
dadod

PostPostao/la Zmajz » Ned lis 11, 2015 11:14 am

Ima li šanse da zgotoviš jedno za Šeraton?
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la dadod » Ned lis 11, 2015 1:14 pm

Zmajz napisao:Ima li šanse da zgotoviš jedno za Šeraton?

Nema, kao sto sam rekao nisam bas pri novcu a fali mi jos 1000VA trafo i veliki 100V elektroliti. Ono na slici je trafo i napajanje nizeg napona i snage iz drugog pojacala.
Ako je netko u Zagrebu i zanima ga moze doci poslusati meni doma ovako na sperploci i manje snage
dadod

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika