NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la Vulkanizer » Sri sij 06, 2016 1:09 am

Master of disaster napisao::clap: Vidjet da li rade? :think:

Kako vidim da osigurač nije izgoren , mogli bi bit dobri :lol:
Slika
screenshot windows
Šalim se , malo su pokisli pa se sad suše , ono što sam vidio ovako laički , nigdje ništa nije gorilo , ali očito je to negdje dugo stajao . Sve skupa robusno i jednostavno ,dušu dalo za školarca. :dance:

pinco napisao:Jel to Etas-ovo razglasno 100V?

To je to

Schultz napisao:Fini ulov...

A baš sam se ćudio kako otkako sam se počeo bavit i sa ovim hobijem , nema ništa od ozbilne elektronike na ''lageru'' , doduše više bi odgovarao nešto sa lampama , al što je tu je :D
Once there was a way to get back homeward
Vulkanizer

PostPostao/la Master of disaster » Sri sij 06, 2016 9:45 am

:lol: prije paljenja obavezno ovaj "osigurač" zamjeni odgovarajućim. Nisam siguran za ova pojačala, ali Iskrina su osim za 100V razglasnu mrežu imala i 8 Ohmski izlaz pa su se mogli koristiti i kao normalni monoblokovi. Svako od ovih pojačala bi moglo imati 80 do 100 vati, što nije malo, e sad, koliko su zvučno "kvalitetna" to neznam.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Vulkanizer » Sri sij 06, 2016 11:51 pm

Evo rezultata pregleda nakon sušenja . Jedno pojačalo je djelimično devastirano usljed nesmotrenoga odlaganja na kontenjer , ništa preozbiljno , odlomjen jedan elektrolit , i pokidno par žica , ovaj drugi izgleda odlično .ali u kutzu , primar na naponskom trafu je u prekidu . Premjestio sam trafo iz jednog u drugi i eno svira. :violin:
Sad koliko kvalitetno , neznam , jer resiver glumi radio od 100 kuna preko izlaza za slušalice a zvučnik (8 oma) od neke stare jeftine linije . l nije mi ni bitno , bitno mi je da sam nešto skupusi a da ništa nije zdimilo , ( doduše zdimila je lemilica ) Ovo nije ideja muzike kakvu bi htio , san mi je napraviti jedno cijevno , male snage ali punog i toplog zvuka . Zato sam i doša na forum . :)
Vulkanizer

PostPostao/la pamook » Sri sij 20, 2016 6:33 pm

...konacno je buvljak iznjedrio opet nesto za ponijet :D ... vec sam se bio poceo trest :mrgreen:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Schultz » Sri sij 20, 2016 6:42 pm

Wow... Što je to?

Meni pari na nišansku spravu...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Vulkanizer » Sri sij 20, 2016 7:29 pm

To je sprava za nas starije , za mjerenje kuta podizanja .Kad mjere pređu u negativu , onda je belaj . Mlađima to ne treba , oni seksaju preko fejsa . 8-)
Vulkanizer

PostPostao/la pamook » Sri sij 20, 2016 7:38 pm

:lol: :lol:

zaeeb je sto ima preko kg tezine, pa ne bi bilo ni cudo da je za mladje :mrgreen:

nego, mogla bi bit nekakva nisanska sprava, spominje se cilj :think: ... na kutiji su jedva vidljivi tragovi nekih oznaka ili natpisa, ali nista citljivo, a na samoj spravi nista vise od vidljivog na fotkama.... kaze covjek "donio iz Njemacke" pa mu nije bilo jasno kad sam mu pokazao natpise na cirilici :lol: :lol:

ajd, bar je 1941.g. dovoljna za zadovljstvo akvizicijom, a google ce valjda pomoc jos ponesto iskopat :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Sri sij 20, 2016 8:27 pm

Jako jako jaaaako jako ljepo! :dance:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Schultz » Sri sij 20, 2016 9:38 pm

Nemam pojma što je to ali izgleda genijalno....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la micro » Sri sij 20, 2016 10:02 pm

Zanimljivo , proizvedeno u bivsem CCCP. Neznam da li je za to ali bi mogla biti , recimo da bi tokarski strojevi i glodalice itd. radile precizno moraju biti nivelisani a ova mi "vaser vaga" lici na takvo nesto, nisam vidio ali cuo da to rade sa preciznijim "vaser vagama" od gradjevinskih. Moguce i vojna oprema.

PS
Pogledao sada na netu to ti je kutomjer za katjuse.
micro

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica