E235L-Push-pull kompletno triodno spojeno pojačalo

Re: E235L-Push-pull kompletno triodno spojeno pojačalo

PostPostao/la pamook » Sub ožu 05, 2016 2:58 pm

Sawa, ovo sto Davorin pita "da li se upale" - ako su u pogonu, moraju svijetliti - pogle ove 0D3 u preampu...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la SaWa » Sub ožu 05, 2016 6:24 pm

Danas lijep dan,pa su obaveze na drugoj strani....daleko od hobija. :lol:
Hvala pamook na fotki,puno mi je pomogla.Nisam znao da moraju tako jako svijetliti.
Kod mene skroz slabašno ljubičasto svijetlo.To bi onda trebalo značiti da su izdahnule 0B3(svih pet koje imam). :doh:
evo i video...

Watch on youtube.com
" target="_blank
SaWa

PostPostao/la pamook » Sub ožu 05, 2016 6:31 pm

ne mora bit, moguce se samo konstrukcijski razlikuju od ovih kod mene pa se ne vidi toliko da "svijetle" .... a i 0A2 bi trebale vidljivo svijetliti :think: ... ovo moje je slikano u puno mračnijim uvjetima (i od mračnije ruke) nego tvoje, a koliko vidim t-com glow je tu (unutar 0B3)
pamook

PostPostao/la pamook » Sub ožu 05, 2016 7:40 pm

ako umanjis malo intenzitet zbog dulje ekspozicije fotke (ravnaj se po grijacu ispravljacice) dobijes dojam koliko to u stvari svijetli.... a svijetli dosta :think:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la SaWa » Sub ožu 05, 2016 8:53 pm

a natjerao si me da idem sad slikati po mraku.. :lol:

jako slabo svijetli

IMG_20160305_185444_HDR.jpg
SaWa

PostPostao/la vilim » Ned ožu 06, 2016 12:11 am

SaWa !!, vidim da imaš problema s plinskim stabilizatorkama. U svakom slučaju moraš napraviti provjeru tinjalica jer od gledanja kako svijetli , je li jako ili malo , kod jednog osvijetljava cijelu sobu a kod mene ništa itd. nema kruha . Kreni rješavati problem na tehnički način korak po korak. Sam mehanizam vođenja struje kod cijevi punjenih plinom je dosta složen i podosta je fizikalnih čimbenika u igri. Meni se čini da ti cijevi nisu otišle u područje normalnog tinjavog izboja gdje je taj napon gorenja nešto niži od inicijalnog ili probojnog koji će cijev natjerati u stanje napona gorenja. Što učiniti ??
1. Pogledaj "Data sheet" podatke za cijev, minimalna struja podržavanja tinjanja i referentni napon tinjanja. Ako su zadane min i max vrijednosti uzmi artmetičku sredinu.
2.Budući da već imaš istosmjerni ulazni napon spoji tinjalicu preko zaštitnog predotpora na taj napon, a vrijednost zaštitnog predotpora određuješ tako da razliku ulaznog DC napona i referentnog napona tinalice podijeliš s nekom srednjom vrijednošću struje kroz tinjalicu (može se zvati i radna i podržavajuća struja izboja).
3. Ugrađeni predotpor spriječava lučni proboj i uništenje cijevi prevelikom strujom
4. Tvoja cijev je plinom punjena cijev s hladnom katodom i one rade samo u području tinjavog izboja ,a nije nužno da ga okom moraš i dobro zapaziti jer sve ovisi o njenoj konstrukciji, upravo gledam jednu OA2 RCA tvrtke koja je tako napravljena da se teško može vidjeti značajnije svjetlucanje.
5. Izmjeri napon tinjalice (ili radni napon)
vilim

PostPostao/la SaWa » Ned ožu 06, 2016 12:48 am

vilim,hvala na pomoći.
Nisam još probao secirati stabilizator po tvojim preporuka,dok ne ustanovim jel su cijevi uopće ispravne.
Danas sam malo izmjenjivao cijevi i situacija se malo popravila,ali zujanje je ostalo.
Večeras sam napravio ispravljač na ploči od bakelita...

IMG_20160305_212554_HDR.jpg

Ispod su još 0,22uF i 330K

Onda sam spojio stabilizator preko tog ispravljača i oscilacije su nestale,a stabilizator je proradio donekle normalno.
Sad imam jako stabilan napon na izlazu( u 0,1V drži po nekoliko minuta da se ne promjeni).
Problem je u tome što ga mogu regulirati samo od 230V do 270V,a meni treba 350V.
Znači,dok je bilo spojeno nako viseći na žicama,negdje je bio hladni lem ili je koja dioda neispravna ili neki drugi vrag koji je uzrokovao osciliranje PCF-ke.
Sad me zanima kako podići napon na željenu vrijednost :?:
SaWa

PostPostao/la vilim » Ned ožu 06, 2016 1:50 am

SaWa , vrati se nekoliko postova prije i pogledaj onu shemu stabilizatora napona koju ti je dao Davorin. U nazivu stoji da stabilizator može dati izlazni napon u granicama od 300 do 370V ,ali da pri najnepovoljnijem uvjetu (kada je najviši izlazni napon) minimalni napon Uak na PL504 mora biti 70V. Dakle, ako želiš 350 V na izlazu ulazni napon iz mreže mora biti barem (350 + 70) = 420V !!!
vilim

PostPostao/la SaWa » Ned ožu 06, 2016 10:37 am

Pa imam 420V na ulazu u stabilizator,zato mi nije jasno gdje je pojeo toliku razliku.
SaWa

PostPostao/la tom_hifi » Ned ožu 06, 2016 10:47 am

Provjeri zenerice. Ove za više napone vole imati dosta odstupanja. Nabrzinu sam pogledao temu, ali nisam vidio da ti je to još netko spomenuo. Jedino što one nebi uzrokovale zujanje, koliko mi je jasno, ali razliku u izlaznom naponu da.
tom_hifi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika