NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la Dean » Pet tra 01, 2016 10:50 pm

Master of disaster napisao:Ajme prekidača! Ajmeeee. Pravo dobri. :lol:

20160401_125305.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Master of disaster » Pet tra 01, 2016 10:54 pm

Definitivno kategorija takve više ne rade. :D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Dean » Ned tra 03, 2016 2:50 pm

Rupomjerač :D

Mjerilo za rupe.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la pamook » Pon tra 04, 2016 6:50 pm

....plojke.... nit singlica, nit LP :think: .... a nije bakelit, i na 33 rpm-a je.... :think: :think:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Edison » Pon tra 04, 2016 8:34 pm

A e. Bilo je nekad toga. Mi smo to zvali "mini LP", ali ne znam im sluzbeni naziv.

Danas ima LP-a normalne dimezije (30cm), a koji su snimljeni i treba ih reproducirati na 45 okretaja. Tako se dobije na kvaliteti, jer sto se ploca brze vrti mogucje je dobiti visu kvalitetu reprodukcije (slicno kao i kod magnetofonske trake).
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Zmajz » Pon tra 04, 2016 8:39 pm

To se zvalo EP, a zapravo je to bio maxi singl. Za promocije i sl.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la joe dalton » Pon tra 04, 2016 8:51 pm

Maxi odnosno EP je bio normalna stvar, veličina LP-ja na 45 okretaja, najčešće po 2 stvari po strani. Kod nas ih baš i nije bilo, ali vani su bile uobičajene. Imao svojedobno nekoliko komada.
Ovaj Pamookov format nisam još nikada vidio :think:

Edit: npr. ovo je svojevremeno izašlo isključivo kao EP
http://www.amazon.de/Wide-Awake-America-U2/dp/B008RA7P9O/ref=sr_1_15?s=music&ie=UTF8&qid=1459795960&sr=1-15&keywords=u2+vinyl
joe dalton

PostPostao/la pamook » Pon tra 04, 2016 10:32 pm

za EP (extended play) znam, imao i (mladost-glupost) kupio famozni Baltimora - Tarzan boy :oops: , tako da sam upoznat sa EP, ali je velicine standardnog LP-ja.... ovo su plojke tocno velicine starih bakelitnih, ali su od vinila... ne cini mi se da su "promo" jer imaju sve odlike standardnog albuma i nigdje nema bilo kakve oznake da bi bile promo ili nesto toga tipa....

cudno :P

jos da sam nabavio remen za gram sto mi ga je Tubeman poklonio nekoc, mogao bi i probati (zvucnicu sam kupio, spojio i isprobao, ali se pokazalo da treba remen zamijeniti.... a to je onda postalo "stalna" stavka u "korpi" jer su prioriteti uvijek drugi :lol: :lol: )

malo kopajuci po netu, ispada da je to "standardni" LP iz 60.-ih velicine 10 incha.... vidim na omotima ploca da su rukom pisani datumi (kupovine, darivanja, tko zna) 1965., 1966. ...
pamook

PostPostao/la cappucino » Uto tra 05, 2016 8:28 am

Imam i ja par takvih komada ploča. I ja sam ih prvi put vidio par godina unazad i to kupljeno u karmavinilu u HR. Iste se vrte na 33 okretaja.
cappucino

PostPostao/la pamook » Sri tra 06, 2016 10:48 am

...srijeda, pijačni je dan :mrgreen:

ulovio par sitnica, valjda zato jer sam se dovoljno rano dogegao na trznicu....

Tubeman, ovaj na slikama ide tebi, ponesem u ZD ili ako bude prilike ranije da ga se dostavi, rijesim :obscene-drinkingcheers:

cisto je cudno za vidit pravu mesinganu plocicu sa gravurom na nekom uredjaju... a da nije plastika ili imitacija :P

a za mene, buduca kucista za nekave SPUD monoblokiće :mrgreen: ... u originalu su to izgleda nekakva "grijala" za ne znam sto (valjda tanjur ili slicno) jer s donje strane imaju rupu za onu malenu svijeću.... korisne povrsine negdje 16cm x 14cm x 4.5cm , taman da se od ispod zavuce nekakav mrezni toroid, a gore jedna elektronka i izlazni trafo :P ....

ja zadovoljan, buvljak uspješan, a tek srijeda :lol: :doh:
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica