TF-2016-Zadar

Re: TF-2016-Zadar

PostPostao/la Master of disaster » Pon svi 02, 2016 1:39 pm

Na mene su su jak utisak ostavile horne koje je napravio Pao pepeo (kao i one prve), mada za moj ukus fali basa (na ovima), međutim ono što odsviraju odsviraju dobro. Tannoy od Gila mi se svidio iako se osjeti da je unutra razglasni diver, bilo bi ga zanimljivo poslušati u normalnoj sobi. Deanovi zvučnici su također dobri. Veliko (ugodno) iznenađenje su mi bile kutije od Pamooka iz nekog razloga sam zabrijao da to neće biti baš toliko dobro, a vrlo su dobre, Sonny, Yoke, Joe Dalton, Davorin, OB od Zuzija... svi ostali zvučnici nisu zaostajali zvkovno nimalo, samo su ovi izdvojeni, na mene iz ovog ili onog razloga ostavili malo veći dojam. Zbilja bi teško mogao izdvojiti favorita ili napraviti nekakvu top listu...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Lest » Pon svi 02, 2016 1:40 pm

Da malo ja dosmove iznesem..

Tomov setup sa Tannoyima,u velikoj sali,mi se jako svidio,blues i rock prziona,savrseno!

Deanov setup,takodjer,rokerica,funk,blues,...jaaaako dobro je to meni zvucalo.

Pao Pepeove horne su dovedene na visu razinu od prethodnik,ali ih treba dobro pozicionirat,traze prostora.
Na Edisonovom 300B integrircu Melua je s hornama s vokalom,dionicama saksa i klavira,zvucala odlicno!

Za Daltona takodjer pohvale,od hedampa do zvucnika i pojacala,rado bih se uvijek zaustavio kad je nesto sviralo kod njega!

Davorin,bogami ono moze ici glasno i dobro :D

Zuzijev setup sa OB u onoj manjoj sali gdje smo imace imali proema sa akustikom svih zvucnika,njegovi OB su me odusevili,svirke jezza su bile tako lijepo i precizno iznesene bez ikakvih distorzija da je to bilo gust slusat!Naravno tko voli basa nece se naci u tome,ali od OB-a se ni ne trazi tako nesto vjerujem.

Pamook-ov setup,ugodan za slusanje,nisam na zalost stigao vise poslusat,ali ono sto jesam,svidjelo mi se!

Sawa takodjer,gustao sam,ali kratko.

Digitalca od Nika isam imao prilike cuti u velikoj sali na zalost,slusao sam ga u manjoj,no prostorija je bila dosta ogranicena tako da ga nisam uspio cuti kak spada.
Zanimljivo pojacalo..

Jos cu napisat kad se prisjetim,treba sve poslozit u glavi,kulen,sirevi,cvarci i piva ipak naprave svoje :D :lol:

Drago mi je je Matija iz Pazina uspio dopalit,te Dacho naravno!
Lest

PostPostao/la tom_hifi » Pon svi 02, 2016 1:45 pm

Zuzi je ponovno odradio školski. Srednje i visoko područje bez greške, zaista se nema tu što puno prigovoriti.

Ja ću za sljedeći fest, ako bude u Zagrebu, cijeli setup dovući i pokušati s ilimznom napraviti reviziju njegovih sjajnih mini monitora. :)
tom_hifi

PostPostao/la Master of disaster » Pon svi 02, 2016 1:57 pm

E da, i te zvučnike sam zaboravio navesti, s obzirom na dimenzije, impresivan zvuk i glasnoća.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Lest » Pon svi 02, 2016 2:06 pm

Mini monitori...vise ih ni ne spominjem jerbo sam si dosadio samom sebi :D

Zvucnici koji su me jos od Krasnog zadivili,te svake godine nastavljaju.Meni iskreno,jedan od najboljih zvucnika koji sam slusao.Onakve dimenzije te onolimi zvuk,i bas...nevjerovatno.
Lest

PostPostao/la Dean » Pon svi 02, 2016 2:12 pm

Khm?

20160502_140635.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Pao Pepeo » Pon svi 02, 2016 2:25 pm

ja bi pohvalio gospodina pod nikom file,radio je samostalno pojacalo s tako ne bas zastupljenim cijevima (bar meni)
pojacalo me zanimalo od prije jer je ok za moje potrebe i poslusao sam ga,svidilo mi se i zasluzuje da se ga lijepo skutija
zao mi jedino da ga nismo spojili ne jedan par mojih zvucnika,koji su mi poznati za uho
vjerujem da se lijepo s nama zabavio i uvijek mi je drago vidjeti nova lica :clap:

monoblokovi od SaWe ( ili davorinovi u SaWinoj izvedbi kako se uzme ...) su vrlo ozbiljna i dobra pojacala.I cak i ja primjecujem kolko su ona dobra za nas samograditelje koji za neke umjerenije novce mozemo dobit cijevno pojacalo vece snage.... i sa svi onim lampama milina ih je gledati!!
gle SaWa 807cu sam ti napravio pa skoro skoro postanes moj Guru :D
ne salu na stranu monoblokove ne aliiiii cuo sam da se neki phono sprema :shhh: e tu bi se mozda mogao prikljuciti...

i jos ovo da kazem,dogodine bi volio vidit jos vise novih lica sa svojim kucnim uradcima pa i ako nisu clanovi foruma.Mozda na prvu nekome ne upucenom i koj nije imao susret s nikim od nas bi se dalo ciniti da uradci trebaju zbilja biti vrhunsko zvuceci,sjajnog izgleda itd.. ali nije tako posto svi znamo da se najvise cijeni zelja, trud , i ljubav prema muzici :) bar ja tako mislim
ali opet!! cjevi trebaju biti u prvom planu...
a i da se napokon sredi sajt festivala bi pomoglo... jer je on u danasnje vrijeme naj lakse pa gotovo i naj efikasnije sredstvo za upoznavanje ljudi s festivalom
Pao Pepeo

PostPostao/la ilimzn » Pon svi 02, 2016 2:38 pm

Eto, nakon, hm, poteskoca pri dolasku, barem je odlazak (za sada u Split) bio bez drame.
Sto reci, organizacija prvoklasna, hotel dobar, hrana odlicna, drustvo vec poslovicno vrhunsko kao i atmosfera. Na zalost puno manje sam imao prilike cuti sustava, ali ono sto jesam uvijek impresionira. Hvala svima na dobrom drustvu i druzenju.
I posebno Gilu na antologijskom Mujo i Haso vicu :D
ilimzn

PostPostao/la yoke » Pon svi 02, 2016 2:58 pm

Master of disaster napisao:
Šalu na stranu, iz objektivnih razloga, nisam baš kompetentan da pričam što se je kada slušalo i u kojim sve kombinacijama, ali, primjetio sam da se je letvica podigla prilično visoko, niti jedan sustav u bilo kojoj kombinaciji nije zvučao manjkavo ili loše.
Više se čovjek nemože pojaviti sa bilo čime jer će kvaliteta ostalih previše odskakati.

izgleda da se ipak napreduje,
i ja sam stekao dojam da je ove godine bilo puno vise ''zgotovljenih'' uredjaja koji su djelovali dosta ozbiljno, nije to vise dvi zice amo, tri tamo, neki drajver i da sve to skupa ispusta skvik
poceto je to dobro zvucati, estetki dobro napravljeni, skutijani...dosta ih se moze podvaliti pod brendirane uredjaje

normalno, moji ''Etaloni'' su ipak bili van konkurencije :lol:
zato su se i slusali samo 5minuta
nisam htio nabijati nikome komplekse :mrgreen:
yoke

PostPostao/la gilhooley » Pon svi 02, 2016 5:22 pm

Čitam sve ove vaše postove i eto još jednom moram reći da je ovo sve ostavilo vrlo dubok dojam na mene pa ću za slijedeći TF probati sklopiti jedne fine Tannoy zvučnike. Nisam do sada, mislim da bi bilo dobro... :D

Hvala Ilimzn-u za pregršt dobrih fora koje me cijelo vrijeme nasmijavaju...

Gill
Haba, haba, haba...
gilhooley

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Triode festival