Ajoj, znam te ureznice iz Lidla, prijatelj naletio prije jedno godinu dana na njih kupio sebi i meni rekao da ih ima u Lidlu. Za te pare ja otišao i kupio i bolje da nisam.... Ureznice nisam nikada koristio jer imam 3-dijelne setove koje sam kupovao u Merkuru i to me nije zanimalo. Ono ča me zanimalo jesu nareznice i iskreno sranje su,aluminijsku šipku mogu narezati ali željezo ne trebaš niti pokušavati, narezivao sam ja mislim m8 navoj na šipci i pukla dva zuba nakon ča sam naezao par navoja. Problem je taj ča nareznica nije dovoljno kvalitetna da počne gristi u materijal već se samo okreće, ako bi šipku malo "našiljio" na brusu možda bi lakše išlo ali zubi će puknuti kad-tad.
Jednodijelne ureznice jednostavno ne koristim jer je više muke da se nareže navoj sa tim neko ča bi to napravio sa 3-dijelnom. Ove nisu kao one strojne kod kojih imaš sve tri ureznice u jednoj već ova odmah reže pravi navoj a u tvrdim materijalima ne ide, netko će popustiti a bome neće biti materijal. Moooožda da se napravi već rupa ali po strojarskim pravilima to opet ne ide jer će šaraf plesati u navoju i ima točno propisana pravila kako to ide i ako se nečega pridržavam ko pijan plota to je promjer rupe kod urezivanja navoja.
E jesam te sada bacio u depresiju.
Koliko si platio ladice jer bi mi baš trebalo jedan-dva takva ormarića.