Naime osovinica od potenciometra se klimala, i vrtila se skroz u krug (bez stop pozicije). Ok isao sam ga otvoriti i prvo sam uvidio da nema one lock-sajbe

... plus ugledao sam i ovo ostecenje (vjerojatno napravljeno tijekom skidanja lock-sajbe)...

... ovdje se bolje vidi

...i jos i ovo....

... bolji pogled...

Ovdje je cak imao i srece, jer da je ogrebao ovaj grafitni sloj i napravio prekid, potenciometar bi bio za smece. OK, mozda bi se moglo popraviti sa onom vodljivom bojom, ali ne znam koliko bi to bilo dugotrajno rjesenje, no svakako, kako bilo da bilo, bolje da je sloj grafita ostao neostecen...
Ali to nije sve (rekli bi u Top_shopu)...
Stop pin je bio u rasulu...

Inace on je zakovan za osovinu potenciometra, no ko zna kako i zasto taj spoj je popustio i sve se rasulo. Ja sam to nekako opet uspio zakovati...

Eto sada kada je sve popravljeno, ajde pa da i ocistim ga...

... i gotovo ... ovdje bih naglasio da sam samo na vodljiva mjesta lagano stavio KONTAKT61 za podmazivanje, a sve ostalo je suho... OK jos sam na osovinu potenciometra stavio novu mast (kada je osovina bila vec rasuta) tako da je pot dobio nazad onaj karakteristican otpor vrtnji...

i spreman za odlazak... ovdje se vidi da je i ispravljen onaj savinuti kontakt...

OK, i sada na kraju zasto sve ovo pisem... pa... zato samo da bi pokazao da nije bas otvaranje ALPS RK40 jednostavno... potenciometar se moze trajno unistiti, dakle, ako se odlucite na to, treba pripaziti malo sto i kako se radi....