Edison napisao:Pamook se rijesava starih zaliha jer je cuo da inspekcije malo zesce obilaze...

bome, stajalo je kod mene 36 sati u hladnjaku, vec sam se zabrinuo da necu vise moc dobit potvrdu o nekaznjavanju
Zmajz napisao:A kako praviš salamuru? daj neki naputak.
osnova je otprilike 4-5l vode u koju ide 300g soli i 150g secera
u to onda obicno natrpam 5-10 zgnjecenih cesnja cesnjaka, lovorov list-dva, papar u zrnu (onako, veliku jušnu žlicu), žlicu-dvije mljevene paprike, i 3-5 klinčića (ne više, opak je)... stavis sto ti se svidja
meso potopis da bude potpuno pod tekucinom, i u špajzu na dan-dva... obicno jednom ili dva puta dnevno provjerim da nije meso izvirilo na zrak, i malo promijesam sve skupa... meso obicno pritisnem pod povrsinu plasticnom bocom napunjenom vodom...
koljenice, veci komadi, krmenadla u komadu, a narocito prasetina i carsko - bude fenomenalno, uz opasku da meso prije pecenja vise ne solim, povuklo je skroz unutra koliko mu treba.
ako "nemam vremena" onda obicno stavim u poklopljenu posudu meso i nafrljim na 180-190° jedno sat i pol, otklopim i onda jos oko sat vremena (praseci but s komadom ledja, carsko od cca 2-2.5kg, koljenice), a ovako kad ga stavis na nisku temperaturu (130-140°) i na 5-6 sati (moze i 8, slobodno) dovoljno je da ga ošineš pogledom i vec se raspada - sto je narocito cijenjeno kod populacije sa slabijim stanjem vlastitih zuba, a takvih nas je u familiji sve vise

/edit -

Zika, razmisljao sam o usvajanju, ali se supruga naljutila kad je skuzila da mislim na vlastitu djecu

... a na moj kontraprijedlog o usvajanju provjerene zenske osobe iz Ukrajine, Malezije ili neke trece simpaticne zemlje, i opet se naljutila... tako da, ne smijem vise provocirati
zlobnici bi rekli - "Women - can`t live with `em, can`t shoot `em"