Stari radio u roza pojacalo

Stari radio u roza pojacalo

PostPostao/la Toma » Pet pro 23, 2016 6:56 pm

Nisam zna tocno kako da nazovem temu a i di da je smistim. Nabavia sam stari radio ingelen 53w i od njega sam odlucia napravit malo pojacalo na lampe za slusat preko njega muziku u kuhinji.Prvo sam mislia napravit izlaz sa 2x6p1p-ev u PP pa sam na kraju napravia SE sa 6p3s-ev.Od starog radia sam na kraju iskoristia kutiju,šasiju i mrežni trafo.Prvo sam cilu kutiju pobrusia i pitura je u rozo a ove ukrasne lajsne sam sa nekim sprejem za efekt ogledala pošprica tako da izgleda malo novije .Kako nisam moga nac srebrenu mrižu a ima sam retaje zlatne onda sam i nju pošprica sa tim sprejem i izgleda sasvim pristojno tako.Prvo sam mislia uzet visaton bg17 pa njih stavit jer je u originalu 6,5" zvucnik ali oni su malo jaci od njega pa bi tukli u trafo.Tako sam narucia visaton bg13,valjda ce bit ok.Sad sam ga proba na neke dvi male škovace od zvucnika 4" i galami sa njima nego imaju kus magneta pa nemogu sve zatvorit.
Koristia sam ovu schemu http://i26.tinypic.com/jp7iwg.jpg" target="_blank
Toma

Re: Stari radio u roza pojacalo

PostPostao/la Toma » Pet pro 23, 2016 7:13 pm

ono šta bi mi trebalo je prekidac za paljenje sa dva polozaja ali da je na okretanje(kružni).Ako zna neko di ga ima za uzet,ne trebaju mi ovi od 12 polozaja.
Toma

PostPostao/la amater_total » Uto pro 27, 2016 10:59 am

Oprosti, ali ovo ne mogu gledati. :cry:
Koliko smo slova potrošili pričajući o restauraciji laka, bajčevima i politurama, da bi ga ti "puknuo" u rozu.
Za mene devastacija, no svatko ima pravo sa svojim aparatom činiti što ga volja.
Tak da još jednom oprosti, ali, za mene :naughty:
amater_total

PostPostao/la Pao Pepeo » Uto pro 27, 2016 3:07 pm

amater_total napisao:Oprosti, ali ovo ne mogu gledati. Koliko smo slova potrošili pričajući o restauraciji laka, bajčevima i politurama, da bi ga ti "puknuo" u rozu.Za mene devastacija, no svatko ima pravo sa svojim aparatom činiti što ga volja.Tak da još jednom oprosti, ali, za mene

kako se ono kaze da se o ukusima ne raspravlja :D iako... bi mogli :o
ja crtam također po svemu i svacemu tako da nebi iskljucio da ce jednog dana doc na red i neki stari radio također... bez ljutnje :hand: :mrgreen:
naravno nebi ipak crtao po nekim rijetkim primjercima al nesto tipa portoroz ili sl. bi...

neznam sto bis reko o ovom porsheu koji je pripadao janis joplin... umjetnicko dijelo koje je zadnji put prodano za 1.6 milje dolara..
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la Dean » Uto pro 27, 2016 8:21 pm

Na jednom forumu koji mislim više ne postoji, netko je tako "opravio" stari radio, mislim u crvenu boju...
Malo bi bilo reći da je Tubeman "puko" ko kokica kad je to vidio.....
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Toma » Uto pro 27, 2016 8:45 pm

HAHAHAHA :D
Toma

PostPostao/la amater_total » Sri pro 28, 2016 12:02 pm

Dobro se sjećam tog crvenog radija. Bio je to Telekomunikacije Triglav. To se ne zaboravlja :D
Nego Toma, uredno ti to radiš i gušt je gledati. Jedino me ta boja malo bocka.
Čuvaj sve iznutrice koje si povadio,(skalno staklo posebno) možda nama "klasičarima" zatreba ponekad :shhh:
Usput, susjed me zamolio da mu popravim Iskraphon gramofon.
Srećom sve je u dobrom stanju i ići će brzo. Pitam da mu malo pofriškam kutiju šelakom?
Ne dolazi u obzir, već se on sa susjedom autolakirerom dogovorio, samo čekaju da ja ogolim sanduk.
Boja ?
Pa crvena naravno :shifty: :shifty:
amater_total

PostPostao/la Toma » Sri pro 28, 2016 2:10 pm

Gledaj uvik se moze ova roza ili crvena pobrusit pa ako baš želiš šelakom se zezati.Ja sam prije instrumente sa šelakom prolazio ali to traje beskonacno.Od tih finisha di ne trebaš imat profi opremu meni je na kraju najdraži Tru oil.Lako se radi sa njim a izgleda skroz fino.
Evo neki instrumeni koje sam premazao sa tru oilom
http://www.zaslike.com/files/i1g6ekuce13o9ab0muvg.jpg" target="_blank
http://www.zaslike.com/files/qoyixmkfn2bzd8x8ye9w.jpg" target="_blank
http://www.zaslike.com/files/wrmyezcdoank7ewzgdry.jpg" target="_blank
Toma

Vrati se na: Refresh starih uređaja