Sansui Eight

Sansui Eight

PostPostao/la Kale021 » Čet pro 29, 2016 11:28 am

Upravo sam pred zavrsetkom obnove jednog rijetkog, i na ovim prostorima slabo poznatog receivera, Sansui Eight. Radi se o receiveru sa pocetka 70tih koji je bio tada vrlo napredan audio uradak. I danas su me neka rjesenja odusevila na ovom receiveru (npr. Tuning-Balance instrument, ili mogucnost podesavanja 8 razlicitih primarnih napona! itd...)
Receiver je napravljen zaista ko tenk, ali moram priznati da me je dosta iscrpio, naime iako ima fantasticno rjesen pristup za servisiranje tunerskog dijela, donji dio receivera, a i pristup prekidacima je, u najblazu ruku, nocna mora.... miljardu kabela, vecina direkt lemljena na plocice, dosta kabela je jednozilni (nisu licnasti) pa pucaju ako se ne odleme.... ajme majko... a necu niti spominjati dva zasebna namotaja koncica za pogon promjenljivih kondenzatora i pokazivaca frekvencije na tuneru... uf...

Rad na ovom receiveru sam slikovno i rijecima opisao ovdje:

http://sound-news.net/forum/46-sansui-receiveri/3752-sansui-eight-receiver-ispred-svog-vremena

pa, eto da sad ne kopiram post - po - post sa te teme ovdi, kliknite, pa eto mozda ce biti interesantno sto je Sansui tada radio kada smo se neki od nas tada igrali u pijesku :D
Kale021

Re: Sansui Eight

PostPostao/la Kale021 » Čet pro 29, 2016 11:32 am

Da ne bi bilo da bas nema niti jedne slike u ovoj temi, evo nekoliko....

Slika

Slika

Slika

Slika
Kale021

Vrati se na: Refresh starih uređaja