...je, Internet je postao mutna voda, `ladna....
sto se tice ovog mjerenja na 100Hz, mislim da je Davorin to predlozio zato da se se umanji upravo greska mjernih uredjaja koje imam... malo sam "gledao" kako se ponasa(ju) promjenom frekvencije, kinez signal generator do 5kHz "pušta" signal jednake vrijednosti, mjereno univerzalnim instrumentom na izlazu... povecanjem frekvencije ta vrijednost pocinje padati tako da
ocitane vrijednosti na Fluke-u sa 1Veff do 5kHz padne na 0,7Veff na 15kHz... najbolje od svega je sto sad ne mogu znati da li laze koza ili rog

... ali najvjerojatnije, oboje (i generator signala i uni instrument)... super....
oko izlaznih watta - ono sto mogu reci je da mi nikad nije bilo bitno jel watt-no ili neverowattno jako pojacalo, ali smatram da bi trebalo namjestiti parametre onako kako je konstruktor zamislio i potrudio se izracunati i prezentirati... to bih smatrao "podesenim" pojacalom onako kako je zamisljeno... otud moje frustracije ako nesto ne ide bas po planu, plus uzmimo 70% shanse da ja jos uvijek nesto previdim (citaj user-em) i eto instant zelje da se doticni komad iskoristi kao klocna ili kao kladivo, bolje kladivo (smanjuje frustraciju za barem 55%)
trenutno je primjerak takodjer "na hladjenju", zbog nekih mjerenja koja su pokazala da nesto (opet) nisam baš opiturao kako treba, pa bolje da je na hladjenju nego vani na dnu vrta

... taman dan-dva da bude živci-zbor! pa nastavak do sljedece epizode