Još malo starudije .... doslovno, istovareno pred vrata

Valjda ljudi misle da je tu neko skupljalište radio-otpada.
Ružna (za sada) i velika kutijetina s puno potencijala.
Trenutno je teško točno opisati detalje, ali ono što je sigurno, radi se o DIY radiju tamo negdje s početka dvadesetih godina.
Neke dijelove sam identificirao u katalozima iz 1919/1920. godine.
Nedostaje jedan kondenzator i jedan potenciometar (imam ih) i jedna skala (nemam

).
Sve ostalo je kompletno.
Zanimljivo je to da se radi za (u to vrijeme) vrlo naprednom uređaju: pravi super s međufrekvencijama i pravim dvostupanjskim audio pojačalom s transformatorima.
Sve skupa je iznutra prekriveno s pola centimetra debelim slojem guste prašine i trebati će dosta truda da se sve dovede u dobro stanje.
Tu ima puno potencijala jer je kutija u odličnom stanju, bez oštećenja (osim par najvjerojatnije nepotrebnih rupa sa stražnje strane) i trebati će tek dobro čišćenje i tretiranje nekim voskom ili nečim sličnim jer ne planiram nikakvo veliko krpanje, pogotovo ne lakiranje.
Cijevi su sve na broju, ali na žalost nemaju nikakve oznake da pomogle u identifikaciji godišta.
Na žalost, i prednja ploča je puknuta i nedostaje jedan mali komad sa strane.
Sve se to može riješiti kada identificiram materijal od kojeg je napravljena.
Vrlo je zanimljiv. Na opip je najsličniji staklu ali nije staklo

Mislim da ću skalu uspjeti replicirati, a pridruženi promjenjivi kondenzator imam.
Radio ima "šasiju" od drveta koje sadrži sve elemente, a ožičenje je napravljeno s donje strane.
Kada identificiram bilo bilo koju koju cijev, tada ću znati koji naponi su potrebni budući je napajanje takvih radija bilo s baterijama (anodna i grijanje).

Ništa ne bacam. Sve mi treba.......